Zwembad Ahaus

Door

Vorige week plande ik een zwembad-date met een vriendin. Vrijdagochtend zouden we gaan, ik wilde weleens naar een ‘nieuw’ zwembad. En dat zijn er nogal wat hier in de buurt, ik heb met Pippa eigenlijk alleen Aquadrome bezocht. Het werd het zwembad Ahaus, of eigenlijk heet het Aquahaus.

Ik dacht dat we er vanuit Enschede met een kwartiertje wel zouden zijn, ik haalde Alstatte en Ahaus even door elkaar :-). Tomtom beloofde dat we er in 30 minuten zouden zijn.Ik hou er altijd wel van, even de grens over én je voelt gelijk dat je in het buitenland bent.
 

Rust en ruimte

Het kwam denk ik doordat het ‘s ochtends regende. De parkeerplaats was zowaar leeg, een aangename verrassing. De volgende verrassing kwam bij de kassa, voor 9,50 Euro waren we met 2 volwassenen en 3 kinderen binnen. Pippa viel volgens de kassadame in de categorie ‘mini’ en was daardoor gratis. En de klapper waren de ruimte en rust, er was bijna niemand. Er waren zelfs bedjes die nog vrij waren, yay!
 

Drie baden

Het zwembad bestaat uit 3 verschillende baden. Een peuterbad met een glijbaantje, en allerlei andere speeltoestellen.

Zwembad Ahaus Aquahaus

Het peuterbad

Het tweede bad is het diepe bad met een glijbaan en een draaikolk.

grotere bad

 

Het derde bad is het grootste bad met aflopende bodem én een golfslagbad die af en toe aangaat (als de bel gaat).

Aquahaus Ahaus

Het grootste bad met golfslag.

 

Wespen

Tja, volgens mij volgen de beesten ons de laatste tijd overal. Maar we waren voorbereidt. Ik had een pakje met wierook stokjes + aansteker mee. Ons plekje werd omgetoverd tot een soort meditatiekleedje omringt met wierook én dat werkte prima. Lees voor meer tips om wespen op afstand te houden ook mijn eerdere blog hierover.
 

Aquahuas Ahaus

Ik denk dat wij wel een beetje geluk hebben gehad omdat het niet heel druk was. Maar we vonden het zwembad allemaal een dikke aanrader. Er is ook een binnenbad bij, ik vind dat soms een nadeel. Op de een of andere manier willen de kids dan steeds naar binnen. Maar dat viel hier wel mee, het binnenbad was namelijk niet zo heel boeiend. Bij Aquadrome vinden de meeste kids het binnenbad toffer dan het buitenbad en dat leidt bij ons nog wel eens tot discussie. Met zomerse temperaturen in een subtropisch bad vertoeven.  is niet echt mijn favoriete bezigheid.

Verder is het erg netjes en er is best wat afwisseling. Een klein nadeel is dat het wat onoverzichtelijk is. Als je bij het peuterbad ligt heb je geen overzicht over de andere twee baden. Als je met meerdere kinderen gaat kan dat dus een uitdaging zijn.

Voor kinderen onder de 1 meter is het gratis, voor een familiekaart (2 volwassenen en 2 kinderen of 3 kinderen met 1 volwassene betaal je 9,50). Meer informatie over tarieven en openingstijden van buitenzwembad Aquahuas Ahuas vind je op de website: Aquahaus Ahaus.

 

Andere buitenbaden

Ik ben benieuwd naar jouw favorieten in de omgeving van Twente. Ben je ook zo enthousiast over Aquahaus Ahaus of ga je liever ergens anders naartoe?

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Karen
  augustus 12, 2015

  Leuk om te lezen! Ik ben wel benieuwd hoe de temperatuur van het water was. Het Twentebad in Hengelo heeft mooie buitenzwembaden, maar afgelopen weekend was het water wel erg koud!

  • Vettt.nl
   augustus 12, 2015

   Ik hoorde dat het best wel koud was, ik vond het meevallen. Maar het is nu natuurlijk ook al een tijdje mooi weer. Op de site kun je wel de temperaturen van de verschillende baden vinden.