Op avontuur met kinderen in het zwembad in Oberhausen

Door

Ons eerste avontuur namens VETTT. Wij mochten het zwembad in Oberhausen checken. Als gezin zijn we echte waterratjes en hebben we er een hobby van gemaakt om toch zeker 2 keer per maand in een ander zwembad te liggen. Dit heeft ertoe geleid dat we inmiddels de meeste zwembaden tot een uur rijden van binnen en van buiten kennen en af en toe nog iets verder. En nu dus ook het zwembad in Oberhausen!

Op naar zwembad in Oberhausen

Samen met Lex (5) en James (3) gingen we het avontuur aan om het zwembad in Oberhausen te gaan bekijken en natuurlijk grondig te testen. De heenreis en parkeren verliep vlotjes. We deden er net iets langer dan een uur over. Het zwembad ligt naast het grote winkelcentrum, dus ik zag direct opties voor de toekomst. Iets met winkelen en in ruil daarvoor een uurtje zwemmen. Helaas was mijn lief niet direct enthousiast, dus die bewaar ik voor de volgende keer. Onze jongens hadden nog mooi even een powernap gedaan. We waren later vertrokken dan gepland en zo tegen de middag kakken ze toch altijd nog een beetje in. Eenmaal wakker waren we al bij het zwembad en kon het avontuur beginnen.

Het zwembad

Vanaf de parkeergarage zie je direct het zwembad liggen. Voor de entree staan een paar mooie sproeiers. Helaas was het koud, maar onze jongens vonden die al geweldig. De binnenkomst is helder, je betaalt je entree en in ruil daarvoor krijg je gele munten. Deze gebruik je om bij de kluisjes een armband te maken waar je zowel je kluisje mee kunt openen als betalen bij de cafetaria. Bij vertrek reken je dan af wat je gebruikt hebt.

Er zijn meer dan genoeg kleedhokjes en lockers. Er zijn kleine kleedhokjes, familiekleedkamers en ook grote dames en heren kleedkamers. Via de doucheruimte betreden wij het zwembad, spannend…

Op ontdekking

Een kleine kanttekening, wij gingen dus op een koude zondag en midden op de dag. Het was dan ook enorm druk. Dit was wel te merken aan de rij, maar zeker ook bij binnenkomst in het bad. Er waren veel mensen, heel veel mensen. Het bad oogt niet direct overzichtelijk en ik had even tijd nodig om het overzicht te krijgen. We vonden nog genoeg stoelen, dus er was ruimte genoeg. Eenmaal in het peutergebied gingen Lex en James beide hun gang. Het grote paard in het middel van het bad trok direct de aandacht. Er is een mooi glijbaantje met goede traptreden. Een ondiep gedeelte en een stukje waar het iets dieper is. Her en der zitten wat sproei-elementen waarmee volop gespeeld kan worden. Dit badje is echt geschikt voor kleintjes van mini tot zwemdiploma. Lex deed een wedstrijd zo lang mogelijk onderwater liggen en James heeft het glijbaantje met volledig enthousiasme getest. Dit badje is goedgekeurd, niet heel groot, maar voor de wensen van onze jongens voldeed dit prima.

Zwembad in Oberhausen

Zwembad Oberhausen

Glijden maar!

Na een half uur in het peuterbadje werd het toch ook tijd om de rest van het bad te ontdekken. Want wat is er allemaal nog meer in het Aquapark Oberhausen te vinden. We zagen dat er een nieuwe glijbaan werd gebouwd. Deze was helaas nog niet af, maar zag er al enorm indrukwekkend uit! Er zijn twee grote glijbanen. De eerste glijbaan ga je met een opblaasband af en de tweede zonder. Maarten (papa) en Lex gingen van de gewone glijbaan af en James en ik mochten van de glijbaan waar je een band moet gebruiken. Wij waren vlot aan de beurt en de glijbaan was geweldig. Voor ons was het extra spannend, want we draaiden in de glijbaan, waardoor we de gehele weg achterstevoren hebben afgelegd. Op zich had dit voor mij niet gehoeven, maar pret alom natuurlijk. De twee grote mannen moesten een stuk langer op hun beurt wachten (wij konden 2 keer met gemak). Ook die glijbaan werd met een TOF bestempeld door Lexter de glijbanentester. Dit betekent hard genoeg, maar geen vrije vallen of pikzwarte gedeeltes, want die vindt hij niet leuk. Wij hebben onze kids gewoon tussen onze benen gehouden, omdat we de glijbanen niet kenden en dit was prima. Na nog tien ritjes werd het tijd om weer verder te kijken.

Zwembad in Oberhausen

Er is nog meer…

We overwonnen de kou en zijn via het tunneltje het buitenbad in gegaan. Dat was heerlijk. Hoe kouder de lucht, hoe warmer het water lijkt. Ook is er buiten een mooi bubbelbad te vinden. Dat blijft bij onze jongens toch ook echt favoriet. In het midden van het binnen bad zit een toffe hoge glijbaan voor echte dare devils. Deze zag er echt heel cool uit, maar in onze samenstelling hebben we deze toch maar even geskipt. Zo ook de duikplank, hier waren de grote jongens en meiden lekker vanaf aan het springen en trucjes aan het showen. Daar hebben die van ons nog niets te zoeken.

Zwembad in Oberhausen

Van al dat zwemmen kregen we natuurlijk ook wel trek in iets te eten, dus gingen we op zoek naar de cafetaria. Er is van alles te krijgen vanuit de frituur, maar ook een vegetarische pasta, salade en natuurlijk ijs en andere lekkere dingen. Het eten werd vers bereid en zag er echt netjes uit.

Na nog een poosje in het peuter gedeelte te hebben gedobberd en geplonsd, werd het tijd om te gaan. Wat handig is om te weten, is dat je je parkeerkaartje even moet laten afstempelen bij de balie van het zwembad. Dan kun je gewoon eruit rijden.

Combineren in Oberhausen

Onze conclusie over het zwembad in Oberhausen is dat het zeker een VETTT zwembad is naar onze mening voor gecombineerde gezinnen waarin verschillende wensen te vervullen zijn in het zwembad. Voor ons was het geen dagvullend programma, omdat onze jongens te klein zijn om zelf op avontuur te gaan. Wat mij vooral aanspreekt, is de mogelijkheid tot combineren, ofwel met CentrO of Legoland, Sealife. Deze zijn alle drie op loopafstand, waardoor je makkelijk een combinatie kunt maken. Naast de binnen mogelijkheden biedt het bad ook een groot buitengedeelte voor de iets (lees: veeeeeel) warmere dagen. Dit stuk hebben wij geskipt wegens de kou. Wij komen zeker nog een keertje terug bij dit zwembad in Oberhausen: Aquapark Oberhausen. Al is het maar om deze nieuwe glijbaan te testen!

Zwembad in Oberhausen

Nog meer blogs met ervaringen over zwembadenen

We brachten al eerder een bezoek aan een aantal zwembaden. Je vindt ze hier allemaal bij elkaar: zwembaden.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.