7 x uit eten met kinderen in Twente

 Uit eten met kinderen. Het ene gezin doet het regelmatig, het andere gezin begint er niet aan. Want eerlijk is eerlijk, uit eten met kinderen is niet niets. Maar gelukkig heeft Twente heel veel restaurants die hun best doen uit eten gaan leuk te maken voor kinderen én voor hun ouders (fijn). En dan heb ik het niet over de bekende vreetschuren of grote ketens, maar over fijne plekjes waar je gewoon echt goed kunt eten en gezellig kunt zitten en spelen. Hieronder 7 x uit eten met kinderen in Twente.

#1 Uit eten met kinderen: Twentsche Foodhal (Enschede)

Ik ben fan! En ja, we hebben er al vaker wat over geschreven, maar dat kan ook niet anders. Want de Twentsche Foodhal is voor groot en klein een ultiem gezellig plekje om een hapje te eten. En voor de mensen die niet uit Enschede komen is het het eindje rijden waard! Want op een oppervlak van 1.000 m2 hebben enthousiaste en gepassioneerde ondernemers allemaal verschillende keukens ingericht. Dus je vindt er gegarandeerd wat lekkers! De gezellig ingerichte foodhal heeft een prachtige industriële look & feel, waar eerlijke gerechten op basis van lokale producten voor je neus worden bereid. Ik kom er graag met en zonder de kinderen, maar als ik de kinderen bij me heb zitten we dicht bij de gezellige kook/speelhoek. In de zomer is er buiten ook van alles te beleven voor de kids. Terwijl de papa’s en mama’s in het zonnetje genieten van een speciaal biertje, kunnen de kids lekker spelen. Binnen uiteraard in de speelhoek of vraag de medewerkers om een spelletje uit de spelletjeskast. Buiten vind je een voetbalveldje, dus een bal meenemen voor de voetbalfans is ook zeker een goed idee!  En ook leuk: elke zondag worden er speciale kinderactiviteiten georganiseerd tijdens Lazy Sunday. 

uit eten met kinderen

#2 Uit eten met kinderen: Klein Afrika (Oldenzaal)

Gek op wilde dieren, op klimmen en klauteren en op pannenkoeken? Dan is Klein Afrika het restaurant voor jullie! Het ligt aan de rand van recreatiegebied het Hulsbeek. Dus na een middagje spetteren in de waterspeeltuin of een actieve wandeling door het speelbos is Klein Afrika de perfecte plek voor een ontspannen etentje met kinderen. Ik weet het, dat is haast niet voor te stellen, maar het kan! Buiten ligt het terras direct naast de ruim opgezette speeltuin. En het allerleukste is om na of voor het eten een rondje te lopen in het naastgelegen dierenpark.

#3 Uit eten met kinderen: Sprakel (Lonneker)

Sprakel in Lonneker is 7 dagen per week geopend. En dat is fijn, want dat is lang niet altijd het geval. Je vindt Sprakel in het dorpshart van Lonneker, je kunt hier de hele dag en avond terecht. Geniet van een ontbijtje, een kop koffie, een lunch of diner. Favoriet bij ons zijn de Sprakeltjes, allemaal mooie kleine gerechten die perfect zijn om te delen. Voor de kinderen hebben ze een kinderkaart met daarop ook spelletjes en een kleurplaat voor de kids. Zin om een spelletje te spelen? In de spelletjeskast vind je allerlei spellen die je gezellig samen kunt spelen. 

#4 Uit eten met kinderen: De Twee Wezen (Hengelo)

Grand Café De Twee Wezen zit in het centrum van Hengelo. Als je bekend bent in Hengelo ken je het vast! Ik kom er wel eens lunchen of een hapje eten met collega’s. Je kunt hier namelijk heel erg lekker en gevarieerd eten, vooral de carpaccio is bij mij favoriet! Maar ook voor kinderen is De Twee Wezen een heerlijk plekje. Er is een uitgebreide speelhoek naast het lounge gedeelte. En super leuk: elke zaterdag en zondag is het Kids Disco Day, dan kunnen de kinderen, tussen 14:00 en 19:00 uur, lekker dansen. Er is professionele begeleiding, dus uit eten met kinderen wordt ineens best wel relaxed! De kleinere kinderen kunnen aan tafel een placemat inkleuren. Er is ook een speciale kinderkaart met allemaal lekkere dingen.

#5 Uit eten met kinderen: De Troubadour (Tubbergen)

In Tubbergen vind je familierestaurant Troubadour. Ik ben er nog nooit geweest, maar toen ik op onderzoek uit ging ontdekte ik dit kindvriendelijke restaurant met te gekke buiten- en binnenspeeltuin. Met brunches, proeverijen, buffetten, keuzemenu’s en heerlijke toetjes. Ik heb het meteen op mijn (steeds langer wordende) lijstje gezet. Leuk om met opa en oma naar toe te gaan of met vrienden en een hele bende kinderen. Want ze kunnen hier klimmen, klauteren, glijden en daarna genieten van diverse kindergerechten of een heerlijke pannenkoek. Wat wil een kind nog meer?! Er is trouwens ook een bowlingbaan, een sportveld en een shortgolfbaan. Nou, dat dus ? het is een perfect restaurant voor grotere groepen en ook voor een uniek kinderfeestje trouwens.

 

#6 Uit eten met kinderen: Landgoed Kaamps in Deurningen

Een tijdje geleden bracht Yvette een bezoekje aan Landgoed Kaamps in Deurningen. Daar ontdekte ze dat je daar ook superleuk en kindvriendelijk kunt lunchen of uit eten kunt met kinderen. Er zit namelijk een brasserie bij. Hoe leuk, eerst op het landgoed rondkijken, de kippetjes bezoeken, spelen in de speeltuin, kijken bij de koeien en de kaasmakerij en daarna lekker een hapje eten in de brasserie. De brasserie is alle dagen geopend. Op de kaart vind je gerechten als pannenkoeken, hamburgers, saté, salades, sandwiches én nog vele meer lekkers. Kijk hier voor meer informatie.

uit eten met kinderen

 

#7 Uit eten met kinderen: Pannenkoekhoes De Stroper in De Lutte

Dit Pannekoekhoes is mijn laatste Twentse ontdekking. Wat dit Pannekoekhoes onderscheidt van de anderen? Nou een aantal dingen, allereerst ligt het op een prachtige locatie. Nouja, wel aan een drukke weg maar gelijk achter De Stroper ligt Landgoed Egheria. Waar je een hele mooie wandelroute kunt lopen. Perfect dus als je eerst wat beweging wilt om daarna gezellig een hapje te eten. Bij De Stroper is een speciale kinderroute verkrijgbaar voor een mooie wandeling door  landgoed Egheria. Daarnaast zijn de eigenaren ontzettend klantgericht en wordt er met allerlei dieetwensen rekening gehouden, fijn toch! Het is een populair kindvriendelijk restaurant, reserveren is aan te raden!

uit eten met kinderen

De prachtige kinderhoek!

 

Uit eten met kinderen in Twente: nog meer inspiratie voor kindvriendelijke restaurants in Twente!

Wil je nog meer tips en inspiratie voor leuke kindvriendelijke restaurants? Lees dan deze blogs met onze favoriete pannenkoekenrestaurants in Twente.

Ik noem er maar zeven, maar er zijn natuurlijk nog heel veel meer kindvriendelijke restaurants waar je uit eten kunt met kinderen in Twente. 

Waar kun je nog meer lekker en relaxed uit eten met kinderen in Twente? Let us know!

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.