7 x uit eten met kinderen in Twente

Uit eten met kinderen. Het ene gezin doet het regelmatig, het andere gezin begint er niet aan. Want eerlijk is eerlijk, uit eten met kinderen is niet niets. Maar gelukkig heeft Twente heel veel restaurants die hun best doen uit eten gaan leuk te maken voor kinderen én voor hun ouders (fijn). En dan heb ik het niet over de bekende vreetschuren of grote ketens, maar over fijne plekjes waar je gewoon echt goed kunt eten en gezellig kunt zitten en spelen. Hieronder 7 x uit eten met kinderen in Twente.

#1 Uit eten met kinderen: Twentsche Foodhal (Enschede)

Ik ben fan! En ja, we hebben er al vaker wat over geschreven, maar dat kan ook niet anders. Want de Twentsche Foodhal is voor groot en klein een ultiem gezellig plekje om een hapje te eten. En voor de mensen die niet uit Enschede komen is het het eindje rijden waard! Want op een oppervlak van 1.000 m2 hebben enthousiaste en gepassioneerde ondernemers maar liefst tien verschillende keukens ingericht. Dus je vindt er gegarandeerd wat lekkers! De gezellig ingerichte foodhal heeft een prachtige industriële look & feel, waar eerlijke gerechten op basis van lokale producten voor je neus worden bereid. Ik kom er graag met en zonder de kinderen, maar als ik de kinderen bij me heb zitten we dicht bij de gezellige kook/speelhoek. En binnenkort is er ook buiten van alles te beleven voor de kids. Terwijl de papa’s en mama’s in het zonnetje genieten van een speciaal biertje en Grillo (mijn favoriete wijntje) kunnen de kids lekker spelen en af en toe een Schatje Patatje of Sateh Java komen proeven. En ook leuk: elke zondag worden er speciale kinderactiviteiten georganiseerd. Lees hier de blog van Yvette over de Twentsche Foodhal.

uit eten met kinderen

Relaxed uit eten met kinderen bij de Twentsche Foodhal

#2 Uit eten met kinderen: Klein Afrika (Oldenzaal)

Gek op wilde dieren, op klimmen en klauteren en op pannenkoeken? Dan is Klein Afrika het restaurant voor jullie! Het ligt aan de rand van recreatiegebied het Hulsbeek. Dus na een middagje spetteren in de waterspeeltuin of een actieve wandeling door het speelbos is Klein Afrika de perfecte plek voor een ontspannend etentje met kinderen. Ik weet het, dat is haast niet voor te stellen, maar het kan! Buiten ligt het terras direct naast de ruim opgezette speeltuin en ook binnen is er volop speelgelegenheid met o.a. springkussens, LEGO en teken- en knutseltafels. En het allerleukste is om na het eten een rondje te lopen naar de kinderboerderij/kleine dierentuin. Elke keer wanneer wij komen is deze verder uitgebreid en ontdekken we iets nieuws. Ik schreef er een blog over, deze lees je hier. Je kunt er ook kinderfeestjes geven trouwens, Stephanie testte het uit.

uit eten met kinderen

Ook bij Klein Afrika is uit eten met kinderen een feestje!

#3 Uit eten met kinderen: Het Paradijs (Enschede)

Het Paradijs, klinkt perfect toch? Doe je ogen maar eens dicht en bedenk: prachtige bomen, kabbelend water, rondzwemmende vissen en schildpadden én goddelijk eten. Ja hoor, je bent in Het Paradijs in Enschede. Het is een vegetarisch restaurant, maar ik weet zeker dat vleesliefhebbers hier ook heerlijk kunnen eten zonder een schouder, bil of randje buikvet op hun bordje. Wanneer je binnenstapt bevind je je meteen midden in een groot kunstwerk waar kinderen (en volwassenen) de ene verrassing na de andere ontdekken. Wij aten er pas nog en mijn jongens waren helemaal onder de indruk. Alles werd ontdekt en dat ging perfect met de leuke speurtocht die er is uitgezet. Er zijn 4 verschillende niveaus, die Ravi en Bodhi allemaal deden! Ze zochten een (echte) schildpad en gingen op zoek naar bijzondere beelden en bomen. Ondertussen konden wij in alle rust genieten van een biologisch wijntje en de vegetarische kaart bestuderen. Binnen no time was ‘Het Paradijs’ het nieuwe lievelingsrestaurant van mijn kinderen. Ook van die van Yvette trouwens, lees hier haar uitgebreide blog.

uit eten met kinderen

Ga je uit eten met kinderen bij Het Paradijs, dan willen ze gegarandeerd niet meer naar huis!

#4 Uit eten met kinderen: De Twee Wezen (Hengelo)

Grand Café De Twee Wezen zit in het centrum van Hengelo. Als je bekend bent in Hengelo ken je het vast! Ik kom er wel eens lunchen of een hapje eten met collega’s. Je kunt hier namelijk heel erg lekker en gevarieerd eten, vooral de carpaccio is bij mij favoriet! Maar ook voor kinderen is De Twee Wezen een heerlijk plekje. Er is een uitgebreide speelhoek naast het lounge gedeelte. En super leuk: elke zaterdag en zondag is het Kids Disco Day, dan kunnen de kinderen, tussen 14:00 en 19:00 uur, lekker dansen. Er is professionele begeleiding, dus uit eten met kinderen wordt ineens best wel relaxed! De kleinere kinderen kunnen aan tafel een placemat inkleuren. Er is ook een speciale kinderkaart met allemaal lekkere dingen.

#5 Uit eten met kinderen: De Troubadour (Tubbergen)

In Tubbergen vind je familierestaurant Troubadour. Ik ben er nog nooit geweest, maar toen ik op onderzoek uit ging ontdekte ik dit kindvriendelijke restaurant met te gekke buiten- en binnenspeeltuin. Met brunches, proeverijen, buffetten, keuzemenu’s en heerlijke toetjes. Ik heb het meteen op mijn (steeds langer wordende) lijstje gezet. Leuk om met opa en oma naar toe te gaan of met vrienden en een hele bende kinderen. Want ze kunnen hier klimmen, klauteren, glijden en daarna genieten van diverse kindergerechten of een heerlijke pannenkoek. Wat wil een kind nog meer?! Er is trouwens ook een bowlingbaan, een sportveld en een shortgolfbaan. Nou, dat dus ? het is een perfect restaurant voor grotere groepen en ook voor een uniek kinderfeestje trouwens.

 

uit eten met kinderen

Het kindermenu bij SamSam in Enschede doet het bij mijn jongens altijd goed 🙂

#6 Uit eten met kinderen: Landgoed Kaamps in Deurningen

Een tijdje geleden bracht Yvette een bezoekje aan Landgoed Kaamps in Deurningen. Daar ontdekte ze dat je daar ook superleuk en kindvriendelijk kunt lunchen of uit eten kunt met kinderen. Er zit namelijk een brasserie bij. Hoe leuk, eerst op het landgoed rondkijken, de kippetjes bezoeken, spelen in de speeltuin, kijken bij de koeien en de kaasmakerij en daarna lekker een hapje eten in de brasserie. De brasserie is m.u.v. de maandag iedere dag geopend. Op de kaart vind je gerechten als pannenkoeken, hamburgers, saté, salades, sandwiches én nog vele meer lekkers. Kijk hier voor meer informatie.

uit eten met kinderen

 

#7 Uit eten met kinderen: Pannenkoekhoes De Stroper in De Lutte

Dit Pannekoekhoes is mijn laatste Twentse ontdekking. Wat dit Pannekoekhoes onderscheidt van de anderen? Nou een aantal dingen, allereerst ligt het op een prachtige locatie. Nouja, wel aan een drukke weg maar gelijk achter De Stroper ligt Landgoed Egheria. Waar je een hele mooie wandelroute kunt lopen. Perfect dus als je eerst wat beweging wilt om daarna gezellig een hapje te eten. Bij De Stroper is een speciale kinderroute verkrijgbaar voor een mooie wandeling door  landgoed Egheria. Daarnaast zijn de eigenaren ontzettend klantgericht en wordt er met allerlei dieetwensen rekening gehouden, fijn toch! Het is een populair kindvriendelijk restaurant, reserveren is aan te raden!

uit eten met kinderen

De prachtige kinderhoek!

 

Uit eten met kinderen in Twente: nog meer inspiratie voor kindvriendelijke restaurants in Twente!

Wil je nog meer tips en inspiratie voor leuke kindvriendelijke restaurants? Lees dan deze blogs met onze favoriete pannenkoekenrestaurants in Twente.


Ik noem er maar zeven, maar er zijn natuurlijk nog heel veel meer kindvriendelijke restaurants waar je uit eten kunt met kinderen in Twente. Zo kom ik regelmatig bij SamSam in Enschede, ik schreef er een blog over. Loes schreef een blog over horeca hotspots in Enschede met een baby. Femke ging met haar kids uit eten bij Poppies Pannenkoekenboot in Almelo. En last but not least, Stephanie was bij ETN saladebar in Enschede en laat in haar blog zien dat salades ook voor kinderen zijn. 
Waar kun je nog meer lekker en relaxed uit eten met kinderen in Twente? Let us know!

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.