Een leuk bos met kinderen? 18 x favoriete bossen

Door

In het weekend trekken we er regelmatig op uit; naar het bos met kinderen is écht één van onze favoriete weekendbezigheden. Een tijdje geleden vroegen we jullie ook om jullie favoriete plekken in de natuur te delen, jullie reageerden massaal. Dat inspireerde ons om deze blog te schrijven vol met inspiratie voor als je even lekker de natuur in wilt met je kinderen

Naar het bos met kinderen: dit zijn jullie aanraders

Altijd zo leuk om tips van jullie te krijgen, dat maakt Vettt ook echt Vettt. Want al die toffe dingen die bedenken wij niet zelf, heel vaak zijn het tips vanuit het blogteam of van jullie, onze lezers. Hieronder een overzicht van leuke plekken voor wanneer je naar het bos wilt met kinderen.

Naar het bos met kinderen: Nijverdal

In Nijverdal kun je vanaf Buitencentrum de Sallandse Heuvelrug in Nijverdal heel mooi wandelen. Er zijn hier zelfs 2 leuke kinderwandelingen:

 • Kabouterbos Sallandse Heuvelrug, Nijverdal
 • Belevingspad Sallandse Heuvelrug, Nijverdal

Naar het bos met kinderen: Holten

Als je de auto bij Woody’s Holten neerzet dan kun je vandaar een leuke kinderwandeling lopen. De buitenspeeltuin bij Woody’s is trouwens ook helemaal vernieuwd én nog gaver geworden!

Naar het bos met kinderen: Enschede en omgeving

Wil je in de buurt van Enschede het bos in? Er zijn een aantal leuke plekken waar je kunt wandelen, zowel parken die super kindvriendelijk zijn als bossen.

Naar het bos met kinderen: De Lutte

De Lutte is prachtig, de omgeving daar is zo mooi. Hier zijn meerdere mooie wandelingen die super geschikt zijn met kinderen

 • ’t Lutterzand, De Lutte. Daarna kun je neerstrijken bij De Lutte Hutte of bij Paviljoen ’t Lutterzand waar je buiten een grote speeltuin vindt.
  Leuk uitje
 • Arboretum De Lutte, en daarna neerstrijken bij Arboretum Poort Bulten
 • De OERRR Route, De Lutte die je kunt starten bij Pannenkoekhuis De Stroper.
  stroper

Naar het bos met kinderen: Oldenzaal

In Oldenzaal is Het Hulsbeek natuurlijk heerlijk. Je hebt hier het speelbos, maar ook aan het strand is het fijn. Er staan hier een paar grote speeltoestellen waar het echt genieten is.

Naar het bos met kinderen: Haaksbergen

 • Witteveen
 • Buurserzand, leuk te combineren met een bezoek aan de Hooge Esch waar kinderen heerlijk buiten kunnen spelen.
  hooge esch
 • Waterpark Lankheet, Haaksbergen. Hier hoor ik de laatste tijd meer over, schijnt een prachtige plek te zijn in Haaksbergen.

Naar het bos met kinderen: omgeving Ootmarsum

 • Het Springendal combineren met Bie Heintje. De wandelingen door het Springendal zijn prachtig, een heel mooi natuurgebied bij Vasse.
 • Wandelen met Pony Sas in Mander. Bij Stal Denink in Mander kun je een prachtige wandeling maken met een pony!

Naar het bos met kinderen: Bad Bentheim

Deze tip kreeg ik doorgestuurd van Linda van Studio Live in Rossum: het belevinispad in Bad Bentheim. Ik deelde hem op mijn beurt met de man toen hij met onze dochter naar het bos wilde. Toptip vonden zij! Een aanrader dus: het belevenispad in Bad Bentheim.

Heb jij nog toevoegingen aan deze blog?

Vind jij het ook zo fijn om naar het bos te gaan met kinderen? Deel jouw tips vooral met ons, dat kan door hieronder een berichtje te plaatsen.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.