Kinderboerderij Dondertman

Al begon ik er inmiddels oprecht aan te twijfelen of het ooit zou gaan gebeuren… in theorie is het inmiddels echt zover: Lente! Ik vind het een heerlijk seizoen, waarin de dagen weer langer worden, er bloesem aan de bomen komt én er weer volop jonge dieren te zien zijn. Wij vinden het dan super leuk om naar de kinderboerderij te gaan. Of nóg beter; naar Kinderboerderij Dondertman in Holten.

Eigenlijk vind ik dat ik Dondertman tekort doe door het een kinderboerderij te noemen. Het is echt wel een kinderboerderij 2.0! Al doe ik de jongens op iedere dode middag wel een plezier met een bezoekje aan de kinderboerderij, ze vermaken zich er niet 3 uur lang. Terwijl we ze bij Dondertman, heel pedagogisch, weer de auto in hebben gekregen door ze de laatste snoepjes uit hun snoepzak voor de neus te houden. Wát hebben ze er weer genoten.

Vorig jaar zomer waren we er voor het eerst. Vanaf ons huis in Enschede is het 40 minuten rijden naar Dondertman. Geen geringe afstand voor een kinderboerderij, dus ‘it better be good’. En dat was het. Voor jonge kinderen is het alles wat je nodig hebt voor een hele ochtend of middag plezier.

Dieren

Zoals het een kinderboerderij betaamt, hebben ze er een heel aantal dieren. Tijns grote favoriet is het knuffelhuis. Daar lopen de tamste konijnen die ik ooit heb meegemaakt. Je mag ook even rustig gaan zitten om met 1 konijn te knuffelen. Dan krijg je hem even in een mandje mee aan tafel. En met nieuwsgierige snuffelneusjes lijken de konijntjes wel bijna net zo enthousiast als mijn ventje. Buiten is er ook nog een grote knuffelwei met geiten, ezels en de meest grappige schapen met de mogelijkheid om de dieren voeren.

Kinderboerderij Dondertman


Speeltuin bij Dondertman

Joes vond die dieren allemaal wel tof, maar écht geweldig was de heel behoorlijke speeltuin. Hij rende de korte pootjes uit z’n lijf van het ene naar het andere toestel. Van een hoge glijbaan naar de lieve kleine draaimolen en van het springkussen naar de skelterbaan. Hier is voor uren aan speelplezier, daarbij is het heel ruim opgezet, waardoor er ook op warme lentedagen echt plek genoeg zal zijn voor busladingen met kinderen.

Kinderboerderij Dondertman


Indoor gedeelte bij Dondertman

Maart roert z’n staart. En daarom waren wij erg blij met de kleine indoorspeeltuin in de kelder van het Boshuus. Wij konden even gaan zitten met een kop koffie en de mannen konden door met spelen. Als het lekker weer is, is er buiten overigens een groot terras met uitzicht op de speeltuin.

Wij vinden het voor het voorjaar dus zeker een dikke hit. Het is (zonder ook maar enige negatieve bijklank) van een ontzettend lief kneutergehalte. Wat het juist voor jonge kinderen een geweldig uitje maakt. En het voordeel van een autorit van 40 minuten is dat ze de terugweg toch al snel een tukje van zo’n 39 minuten kunnen doen om bij te komen! Meer informatie over Kinderboerderij Dondertman vind je op de website.

Over Femke

Meer blogs van Femke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.