Kinderfeestje bowlen bij Starballs bowling in Enschede

Op zoek naar een leuk kinderfeestje? Bowlen bij Starballs in Enschede is echt een dikke vette aanrader! Ravi werd afgelopen september 8 jaar en daar hoort natuurlijk een kinderfeestje bij. Ik vond het ook dit jaar weer lastig om een kinderfeestje in of om Enschede te vinden. Omdat er zo ongelooflijk veel leuke dingen te doen zijn. Bowlen wilde Ravi al een tijdje graag, maar het kwam er gewoon nooit van. Dus toen ik hem voorstelde om te gaan discobowlen was hij gelukkig gelijk om. Op een vrijdagmiddag begin oktober ontvingen wij 10 jongens en meisjes bij Starballs in Enschede. Hoe deze bende het vond lees je in mijn blog.

Kinderfeestjes buitenshuis

Ik ben echt zo’n moeder die niet zit te wachten op een hele bende ongeleide projectielen in mijn huis. Op jongens en meisjes die schreeuwen, smeren en achter elkaar aanrennen. Ik moet er niet aan denken! Daarom vieren wij Ravi’s kinderfeestje altijd buitenshuis. Ravi heeft de afgelopen jaren al veel leuke kinderfeestjes gehad. Zo gingen we naar Avontura, schatgraven in de Lutte en vorig jaar gingen we lasergamen op het Rutbeek. Ik was blij dat we dit jaar voor een binnen activiteit kozen, want het weer zat op deze vrijdagmiddag niet echt mee!

kinderfeestje discobowlen
Iedereen kan bowlen! Helemaal met de kindvriendelijke funbumpers en glijbanen 🙂

Kinderfeestje bowlen bij Starballs bowling in Enschede

Starballs bowling in Enschede is hét bowling-, pool- en snookercentrum van Twente. Ik was er zelf nog nooit geweest. Maar Bram heeft er met zijn collega’s al een paar keer de beker gewonnen, mijn held! Maar ondanks dat ik er nooit geweest was herkende ik Dave en Sabine, de eigenaars van Starballs, meteen. Ik heb, als bijbaantje, een aantal jaar bij het oude Snooker- en poolcentrum in Enschede gewerkt. Dave was toen mijn collega en manager. Ik wist dus dat Ravi en zijn vriendjes en vriendinnetjes in goede handen waren. Vooral Sabine is echt te gek met hyperactieve en enthousiaste kinderen. Waar ik al bijna gillend gek word van mijn twee drukke jongens bij elkaar, kan Sabine met gemak 4 kinderfeestjes bowlen tegelijk aan, respect!

Ravi’s kinderfeestje bowlen

Het kinderfeestje van Ravi begon vrijdagmiddag om 14:30 uur. We namen zelf een aantal kinderen mee uit school en de rest werd gebracht. Toen iedereen aan tafel zat, bracht Sabine een prachtige taart. Er werd gezongen en Ravi mocht de kaarsjes uitblazen. Ik vind het super leuk dat hier even de tijd voor werd genomen, want zo voelde Ravi zich echt jarig. Cadeautjes werden uitgedeeld en uitgepakt, iedereen at taart en dronk ranja. Heerlijk, het was even stil.

Kinderfeestje bowlen bij Starballs bowling in Enschede
Ravi blies de kaarsjes uit en Sabine moedigde hem aan.

De kinderen mochten doorgeven welke liedjes ze graag wilden horen tijdens het bowlen. Want discobowlen = discoliedjes, gedimd licht en felgekleurde discolampen, alles klopte!

Toen het seintje gegeven werd dat de baan beschikbaar was, waren de kinderen niet meer te houden. Met hun bowlingschoenen aan renden ze direct naar de prachtig gekleurde bowlingballen. Gelukkig was daar Sabine die de kinderen streng doch rechtvaardig liet weten dat ze de ballen moesten laten liggen tot ze aan de beurt waren. Dit moest door Bram en mij nog regelmatig herhaald worden. Want die ballen hadden een enorme aantrekkingskracht op de kinderen.

Schoenen aan tijdens het bowling kinderfeestje in Enschede
De enige echte bowlingschoenen, ook voor kinderen.

Bowlen voor kinderen

Kinderen zijn, zeg maar, niet zo heel goed in bowlen. Niet alleen kinderen trouwens, ik bak er ook niets van. De baan is smal, de bal zwaar en de kegels erg ver weg. Maar daar heeft Starballs wat op gevonden. Dankzij de funbumpers blijven de ballen op de baan. Zodat ieder kind een kans krijgt om de kegels om te gooien. En heeft een kind echt te weinig kracht, dan kan hij/zij de bal via een glijbaantje de baan op laten rollen. Echt zo goed bedacht!

Wij hadden met 10 kinderen 2 banen. Op elke baan speelden dus 5 kinderen. Boven de baan stonden de namen van de kinderen en hieronder de punten die ze scoorden per beurt. Dus voor de competitieve kinderen, vooral de jongens in ons geval, was dit wel heel erg leuk.

Is 1 uur bowlen met kinderen wel lang genoeg?

Ik dacht van te voren dat 1 uur bowlen tijdens een kinderfeestje erg kort zou zijn. Maar thank god! 1 uur is perfect. Hierna worden de kinderen moe en sommige zelfs verveeld en wordt het gevaarlijk omdat de bal steeds zwaarder gaat aanvoelen. Toen het uurtje bowlen erop zat waren er zeker een aantal spelers teleurgesteld. Omdat ze nog niet klaar waren of omdat ze niet hadden gewonnen. Lijkt mij een goede basis om nog eens terug te komen ?.

Na het bowlen werden er patatjes en snacks geserveerd en toen ze alles achter de kiezen hadden kregen ze nog een ijsje. Voldaan werden ze na ruim 2,5 uur opgehaald. Ravi heeft echt een te gek feestje gehad. Ik wil Dave en Sabine dan ook enorm bedanken voor hun goede zorgen. Wil jij net als ons het kinderfeestje van je kind geheel uit handen geven? En heb je geen zin om rekening te houden met het weer? Ga dan gezellig discobowlen bij Starballs. Op de website van Starballs vind je meer informatie over de kinderarrangementen.

Tevreden kind tijdens kinderfeestje discobowlen
Selina heeft een top kinderfeestje gehad!

Deze blogpost over Ravi’s kinderfeestje bowlen is tot stand gekomen in samenwerking met Starballs. In onze disclaimer lees je hier meer over.

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.