Kookboek voor babyhapjes: slim koken voor je baby

Een terugkerende vraag; wat ga ik vanavond weer op tafel zetten? En dan moet ik ook nog apart koken voor onze kleinste vent. Een kookboek voor babyhapjes kwam dus perfect uit. Heb jij ook een kleintje in huis en ben je toe aan wat gezonde kookinspiratie? Lees dan mee ik vertel je alles over mijn ervaring met dit kookboek voor babyvoeding. Begin jij net met vaste voeding? Vettt blogger Anique schreef een blog over haar voedingsschema voor haar baby van 6 maanden.

Ik ga de tips en de recepten uit het kookboek Slim koken voor je baby van Keda Black uitproberen. Het belooft kookinspiratie en tijdswinst in het bereiden van de maaltijden voor je baby. Je bereidt de maaltijden voor de hele week voor op één moment, voor meerdere eetmomenten per dag. Handig! Want met drie kinderen ben ik toe aan kookontspanning.

Slim koken voor je baby

Kookboek voor babyhapjes: eenvoudig en slim

Het kookboek Slim koken voor je baby zit vol eenvoudige instructies om babyhapjes op een praktische manier te maken. Het bevat zelfs nieuwe tips voor de meer ervaren kokende ouder. Wist je bijvoorbeeld dat je verse ingevroren ingrediënten nadat ze ontdooit zijn en je ze vervolgens kookt, je ze weer prima opnieuw in kunt vriezen? Ik niet, handig! Het boek heeft een overzichtelijke en praktische opbouw. Ik weet precies waar ik de recepten moet vinden voor mijn baby die bijna een jaar oud is. De recepten zijn aangepast, gezond en geschikt voor baby’s vanaf 4 maanden oud, de leeftijd waarop je kunt beginnen met het geven van vast voedsel aan je baby. Waarna je stap voor stap toe werkt naar recepten voor de leeftijd van 12 maanden en ouder.

Duurzame hart: groente en fruit van het seizoen

Je duurzame hart wordt blij van dit kookboek Slim koken voor je baby want door het gebruik van groente en fruit van het seizoen bespaar je niet alleen kosten, veel producten zijn op die momenten ook lokaal verkrijgbaar. En het geeft meer smaak aan je eten. Handig is dat bij elke week een aangepast boodschappenlijstje wordt toegevoegd. Zo haal je nooit teveel producten in huis en maak je aangepaste porties die je deels kunt invriezen. Wat ik jammer vind is dat sommige ingrediënten lastig te vinden zijn en/of prijzig zijn (bloemwater? sesampasta?). Daarentegen worden ingrediënten in meerdere recepten gedurende de week gebruikt zodat je weinig verspilling hebt. Wil je toch recepten apart maken dan staat er achterin het boek een aparte ingrediëntenlijst per recept.

Recepten per seizoen

Superkokkie

Bij het doorlezen van de recepten merk ik al snel dat voor het bereiden van deze babyhapjes je het niet red met standaard keukengerei. Ik heb bijvoorbeeld geen stoompan. Hierdoor ben ik genoodzaakt of een stoompan aan te schaffen of recepten over te slaan. Het bereiden van de recepten kost me toch meer tijd dan in het kookboek Slim koken voor je baby aangegeven staat, of komt het omdat ik geen superkokkie ben, met een mega grote keuken? Waarschijnlijk als ik de recepten vaker gebruik dat ik er meer handigheid en snelheid in krijg. Ben je klaar dan heb je wel bijzondere en gezonde maaltijden voor je baby gemaakt. Voel ik me toch wel een beetje superkokkie. Nu nog koken voor de andere kids….

Koken voor de dagelijkse behoefte

Over Slim koken voor je baby

Ga je beginnen met vaste voeding? Dan is dit boek zeker een aanrader, ik vind het ook leuk om cadeau te geven. Het boek is voor 21,99 Euro te koop bij Bol.com via deze link.

Over Rianne

Meer blogs van Rianne lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.