Picknicken in Twente: de leukste hotspots op een rij

Hooray, het picknickseizoen verklaar ik bij deze officieel voor geopend! Onze eerste picknickparty zit er al op en ik kan niet wachten om er elk vrije dagje op uit te gaan om de leukste picknickplekjes te ontdekken. Ik verzamelde nu al de leukste plekjes om te picknicken in Twente voor jou. Ze staan in ieder geval op mijn to-do list. Heb je nog meer toe te voegen? Let me know!

Picknicken in Twente

Lageveld in Wierden

Op tweede paasdag was het zo ontzettend lekker weer, dat we ons picknickkleedje hebben gespreid op het Lageveld in Wierden. We zijn die dag bewust op zoek gegaan naar een plek waar ook water bij is, juist omdat het zo warm was. Dus naast een volle boodschappentas met restjes van eerste paasdag, namen we ook onze zwemkleding mee. Toegegeven, het water was wat aan de koude kant, maar voor ons humeur maakte dat niet uit. Er is op het Lageveld genoeg plek om in de schaduw óf in de zon te zitten. Dichtbij het water of juist er ver vanaf. En omringd door bomen vind ik dit een perfecte plek. Er is sinds een aantal jaar ook een speciaal zwembadje voor kleine kinderen met een klein laagje water.

picknicken in twente

Moeders kan ook lekker chillen 😉

Buursermeertje

Tip van Yvette: het Buursermeertje. Een prachtig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Heidevelden met 100 jaar oude jeneverbessen, stukjes bos, graslanden en kleine akkers wisselen elkaar hier af. In de zomer kun je heerlijk afkoelen bij dit meertje. Pootje baden in het meertje, picknicken in het zand.

Lutterzand

Het Lutterzand is een prachtig natuurgebied in De Lutte (Overijssel) aan het riviertje De Dinkel. Er zijn twee restaurantjes die grenzen aan Het Lutterzand, Paviljoen ‘t Lutterzand en Florilympha. Bij de eerste zit een superleuke en goed afgezette speeltuin. Ik zou zeggen: picknickmand volladen en gáán!

De Doorbraak

Vorig jaar pakten we ook het boeltje in om eens lekker te fietsen, uiteraard het fietskrat gevuld met drinken en snaaierijen. Vanuit ons huis fietsten we naar Bornerbroek waar we een stukje route langs de Doorbraak fietsten. Wat heerlijk is het daar zeg. Lore zit nog achterop en dat is misschien wel fijn, maar met grotere kinderen kun je ook mooie routes fietsen door stukjes natuur. De Doorbraak is een ‘ecologische verbindingszone tussen Twente en Salland’. Zeg je picknicken in Twente? Dan zit je hier goed!

Picknicken in Twente

Het Hulsbeek in Oldenzaal of Rutbeek in Enschede

Het Hulsbeek is om meerdere redenen een vettte plek om eens lekker te chillen en te picknicken. Alle redenen vind je hier 😉 Je hebt er een speelbos en een waterspeeltuin, perfect voor welk weertype dan ook! Vergelijkbaar is het Rutbeek in Enschede, leuk ook al de activiteiten die staan gepland deze zomer!

Doepark in Almelo

Een nieuwe kids hotspot! Ik moet ‘m nog uitproberen, vooral met picknick. Maar collega-blogger Loes is er al wel geweest: het Doepark in Almelo. Genoeg boomstammetjes om op te zitten en je bammetje te eten.

Doepark de Hagen in Almelo (1)-

Sallandse Heuvelrug

De Sallandse Heuvelrug is natuurlijk niet in Twente maar in Salland, maar altijd als ik hier kom, krijg ik een beetje het vakantiegevoel. En ach, vanuit Almelo zijn we er met 20 minuutjes al. Ik vind het heerlijk. Dat weidse uitzicht over de heide, maar ook het bos waar de bomen je beschermen tegen de felle zon.

Duitse Else am See strand

En als we dan toch stiekem buiten Twente gaan, blijven we ook maar buiten Twente. Maar dan wel in de buurt ;-). Een leuke zwemvijver, schone toiletten, gratis parkeren en cappuccino to-go. Enthousiast? Lees dan de blog over Else am See van Yvette!

Else am see

Else am See

Heb jij nog meer vette plekken om te picknicken in Twente? Maak mijn lijstmet picknickplekjes-om-nog-te-bezoeken langer! Laat gerust hieronder een berichtje achter. Dankje!

Over Karen

Meer blogs van Karen lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.