Relaxed kamperen…. doen wij zo!

Ik ben er niet mee opgegroeid, maar ik ben dol op kamperen. De vrijheid die het onze kinderen biedt, het gemoedelijke leventje en de prijs. Maar kamperen moet vooral wel relaxed blijven. Geen urenlang gepruts met tentstokken, geen leeglopend luchtbed en vooral geen stress. Hoe wij dat doen? Zo!

Tip 1: knoei niet met stokken en koop een oppomptent

Wil je net als ons een tent in plaats van een caravan of vouwwagen? Qua aanschaf ben je dan meestal het goedkoopste uit. Maar een tent opzetten, dat vind ik persoonlijk wel een dingetje. Lang leve de uitvinder van de opblaasbare tent dus. Nadat wij van dit bestaan op de hoogte waren, waren wij binnen no-time de trotse eigenaar van zo’n prachtig exemplaar. Inmiddels uitgebreid getest en ja… hij mag blijven! Vijf minuutjes pompen en die tent die staat gewoon.

Wij hebben de Obelink Miami 6 Easy Air, maar er zijn ook zeker goedkopere exemplaren.

Relaxed kamperen

Tip 2: het slapen moet goed voor elkaar zijn!

Na een aantal jaren chaletjes en stacaravans huren weten wij wat het betekent om slecht te slapen. Ultradunne matrasjes waarbij je als zijslaper de hele nacht de veringen voelt. Wij hebben bij aanschaf van de tent dus ook geïnvesteerd in goede slaapmatjes. Geen matjes waarbij je een pomp nodig hebt, maar een zelf opblazend matrasje. En ook dit werkt!

Volop keuze in slaapmatten (wij hebben zelf de Nomad Dreamzone).

Tip 3: Laat los!

En dan bedoel ik niet alleen je werk, maar gewoon alles. Kamperen betekent loslaten. De kinderen krijg je toch niet vroeg in bed, je kapsel is absoluut niet insta-proof en de schijf van vijf (bestaat dat nog?) pak je thuis wel weer op. Op de camping loopt alles zoals het loopt en dat is juist zo fijn. Niet plannen, maar gewoon laten gaan en zien wat de dag brengt.

Tip 4: Maak van je tent je thuis

Het voordeel van je eigen kampeermiddel is dat je het helemaal naar je eigen smaak kunt inrichten. Ik kocht een leuk vloerkleedje, gezellige lampjes, rotan manden voor de was en speelgoed. De degelijke campingstoelen heb ik ingewisseld voor leukere. Inmiddels voelen we ons enorm thuis in onze tent. En dit komt ook doordat we geen haren en viezigheid van de vorige vakantiegangers tegenkomen. Waar ik in hotelkamers, appartementen en sta-caravans meestal een aantal dagen nodig heb om me thuis te voelen, lukt dat in onze tent direct.

Relaxed kamperen

Tip 5: Schermpjestijd is ook relaxed voor papa en mama

We hebben het er wel eens over om de iPad, het favoriet speelgoed van onze jongens, thuis te laten. Maar de boys zouden het niet leuk vinden. En wij stiekem ook niet. Want op het heetst van de dag, willen wij wel even met de beentjes omhoog met bijvoorbeeld een lekker boek. En de jongens relaxen op hun eigen manier. Dat kan ook een boek zijn, maar is meestal een filmpje, muziek of een spelletje op de iPad. Opvoedkundig voldoet het nergens aan, maar eerlijk is eerlijk: doordat de boys even rustig chillen, kunnen wij dat ook. We maken van tevoren wel duidelijke afspraken over schermpjestijd: wanneer wel en niet. De rest van de dag wordt er dan gewoon leuk gespeeld en niet om de schermpjes gevraagd.

Relaxed kamperen

Heb jij nog aanvullingen?

Hoe houden jullie het kamperen met kinderen een beetje comfortabel en relaxed? Ik ben heel benieuwd! Deel je je tips met me?

Meer blogs over kamperen lezen?

Vettt schreef al vaker over kamperen met kinderen:

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Obelink Vrijetijdsmarkt Winterswijk.

Over Evelin

Meer blogs van Evelin lezen? Kijk dan even hier!
1 Comment
  • Elke
    augustus 12, 2018

    Maar hoe pas je al die kampeerspullen in een auto?