Vakantiestress: Hoe houd ik het gezellig op de achterbank

Yes, de vakantie komt er weer aan. Maar hoe overleef je nou die lange auto rit? Mijn tips voor op de achterbank heb ik voor je verzameld. 

Bij ons is dit elke keer weer de grootste uitdaging van de hele vakantie. Spullen laten vallen waar je net niet bij kunt en die essentieel blijken te zijn. Resultaat; paniek én tranen. Moet er weer één plassen terwijl je net een stop hebt gemaakt. Nee mam, net hoefde ik écht nog niet.

“Zijn we er al? Dit is zo saaaaaaai. Ik heb honger, ik heb dorst, ik heb het zo heet, mogen we een ijsje?” En dan heb je nog het eeuwige gepluk, geduw en getrek aan elkaar. Kortom die lange autoritten zijn bij ons niet het meest favoriet.

Hoe houd je het nou een beetje rustig en gezellig op de achterbank

Een rustige achterbank is gewoon heel fijn. Ik heb mijn tips voor op de achterbank voor je op een rijtje gezet. Om de hitte een beetje tegen te gaan zijn de Rolgordijntjes voor in de auto perfect, mocht het erg warm zijn dan hebben de kids geen last van de zon! Verder is het leuk om tijdens de broodnodige stops zodat ze even kunnen rennen en razen zijn wij afgelopen jaar bewapend met een goed gevulde entertainment tas de auto ingestapt. Het kost wat voorbereiding maar het heeft gewerkt. Natuurlijk werd er wel geklierd maar we hebben ook veel lol gehad en leuke spelletjes gespeeld. Elke keer dat er een kink in de kabel leek te komen gooiden we er weer iets nieuws in. En als allerlaatste redmiddel was daar natuurlijk de oude vertrouwde Ipad zodat er ook filmpjes gekeken konden worden. Waar zouden we immers zijn zonder. Wat ook een tip is, maak voor iedereen een eigen snackbox met drinken voor op de achterbank. Bijvoorbeeld in zo’n vrolijk lunchbakje.


Tips voor op de achterbank: de entertainmenttas!

Op VETTT vind je een overzicht met 10 spelletjes voor onderweg. Ter ondersteuning van deze spelletjes had ik allerlei kleine cadeautjes verzameld die ik inzette als prijsjes of op verveel momenten. Steeds werden de kinderen weer verrast met iets nieuws en dat bleek een succes! Mijn tips voor in de entertainment-tas.

1. Een clipboard/ schootkussen

Ik had voor de kinderen een stevig clipboard gekocht zodat ze een klein tafeltje hadden om te tekenen, kleuren of spelletjes op te spelen. Wat mij ook perfect lijken zijn van die schootkussentjes.  Zo’n tafeltje had mijn oma vroeger ook om haar kruiswoordpuzzels op te maken terwijl ze op de bank zat. Ideaal eigenlijk, vooral voor onderweg!

2. Autobingo

Altijd leuk om samen te doen; een autobingo. Via deze link download je gratis de autobingo die Femke van Studio Kvinna voor Vettt ontwierp. Even uitprinten en je hebt weer wat vermaak voor op de achterbank!

Tips voor op de achterbank

3. Raamstickers

Vroeger kon ik hier zelf ook tijden mee zoet zijn. Ze waren er toen alleen nog in dieren varianten in de primaire kleuren. Kennen jullie ze nog? De keuze tegenwoordig is reuze. Makkelijk en snel te bestellen bij Bol.com.

Tips voor onderweg

4. kleuren pen

Mooi tijd verdrijf, met een kleurenpen heb je elke keer weer een ander kleurtje om mee te tekenen of te kleuren of om je bingo mee af te strepen.

5. Verrekijker

Hilarisch om in te zetten bij zoek spelletjes zoals ik zie ik zie wat jij niet ziet, nummerplaten bingo, de dichtstbijzijnde benzinestation etc. Dat spot toch net effe wat leuker. Onze dochter spotte de zee al toen we net voorbij Lyon waren :-). Onder andere te koop bij de Hema.

Tips voor onderweg

6. Mini ventilator

Voor de momenten dat de kinderen erg “overhit” zijn. Deze kleine handventilator koop je bij de Hema.

7. Mini zaklantaarntje

Voor op de camping en/of mee onder de dekens mee te lezen. Maar ook handig als je in het donker rijdt. Zo’n minizaklamp blijft leuk!

8. Djeco minigames

De Djeco minigames zijn doosjes met spelletjes zoals doolhoven of verbind de punten. Onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

9. Rubiks of andere behendigheidsspelletjes

Hier kunnen de kinderen ook zo lekker lang mee bezig zijn, verschillende behendigheidsspelletjes voor onderweg.

Tips voor op de achterbank

10. Vakantie doeboek

Ze zijn tegenwoordig te verkrijgen voor alle leeftijden in alle genres. Action is hier ook een goed adres voor. Voor onze oudste die is 9 jaar had ik ook boekje met Zweedse puzzels. De makkelijkste variant vond hij erg leuk om te doen.

Tips voor op de achterbank

11. Spelletjes die tijdens een stop gespeeld kunnen worden.

Ook leuk om te geven is een leuk spelletje voor tijdens een autostop: kids kunnen tijdens dit moment de energie kwijt (dan zijn ze vervolgens in de auto weer rustiger!). En de spelletjes kunnen later op bestemming ook weer gespeeld worden!

12. Spelletjes voor onderweg waar je niets voor nodig hebt.

Ook handig is deze blog met tips voor spelletjes die je onderweg kunt spelen, simpele spelletjes waar je verder niets voor nodig hebt!

Extra tips voor als je ‘s nachts rijdt

Kies je ervoor om ‘s nachts te rijden dan wil je natuurlijk dat je kind(eren) zo lang mogelijk slapen :-). Een Wander Wonder cuddle bugs voor meisjes en jongens kan dan een uitkomst zijn en natuurlijk mag een fleecedeken niet ontbrekenals je ’s nachts rijdt.

Hoe houd je dat alles georganiseerd op de achterbank?

Niet geheel onbelangrijk, je wilt natuurlijk geen zooitje op je achterbank. Enig overzicht is wel prettig. Er zijn allerlei organizers te koop, zodat ieder kind zijn eigen spulletjes op kan bergen. Zoals deze Fiamma organizer. Wel zo handig.

Hebben jullie nog tips voor op de achterbank?

Ik ben erg benieuwd wat jullie van deze tips vinden en of jullie zelf nog meer tips hebben. Laat ze gerust hieronder achter bij de reacties. Alvast een hele fijne vakantie toegewenst!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Obelink Vrijetijdsmarkt.

Over Danielle

Meer blogs van Danielle lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.