Iedere schoolvakantie maken wij een overzicht voor je met wat er allemaal te doen is in de vakantie. Zo ook voor deze zomervakantie. We hebben de leukste zomervakantie tips voor je op een rijtje gezet. Allemaal in en om Twente en allemaal te gek met kinderen. We hebben ze opgesplitst in categorieën:

Zomervakantie Workshops

 

 • 21 augustus: Techniek@deBieb (Enschede)
  www.bibliotheekenschede.nl
 • 23 augustus: Techniek@deBieb (Enschede)
  www.bibliotheekenschede.nl
 • 28 augustus: Techniek@deBieb (Enschede)
  www.bibliotheekenschede.nl
 • 29 augustus: Creatieve Happy Summer Workshops (Enschede)
  Marieke van Vlinder je Mee organiseert deze zomervakantie twee creatieve workshops voor kinderen vanaf 5 jaar. Lekker creatief bezig zijn met mooie materialen. Tijdens de workshop ga je aan de slag met papier, potlood en lijm en ga je jouw eigen ijscoupe maken. De workshops vinden plaats op 8 en 29 augustus van 9.30 tot 10.30.
  www.vlinderjemee.nl
 • 29 augustus: Workshop Zo maak je een begin in je Happy Holiday Journal voor tieners (Enschede)
  Marieke van Vlinder je Mee organiseert deze workshop voor tieners. Waarbij je leert hoe je heel simpel in 5 stappen een begin maakt in je Happy Holiday Journal.
  De workshop vindt plaats op 29 augustus van 10.45 tot 11.45 in de Happy Workspace, Enschede.
  www.vlinderjemee.nl
 • 29 augustus: Ouder-kind workshop voor Mama’s en tieners. Zo maak je een begin in je Happy Holiday Journal voor tieners (Enschede)
  Marieke van Vlinder je Mee organiseert deze workshop. Deze workshop is speciaal voor jou en je tienerdochter(s), want hoe gezellig is het om samen een workshop te volgen? Ook als oma of tante met een tiener wil komen is deze workshop supergeschikt. Even quality-time!
  De workshops vindt plaats op 29 augustus van 12.00 tot 13.00 in de Happy Workspace, Enschede.
  www.vlinderjemee.nl
  Zomervakantie
 • 30 augustus: Techniek@deBieb (Enschede)
  www.bibliotheekenschede.nl
 • Verschillende data: Workshop bij Kitsch en Koekjes (Oldenzaal)
  Bij Kitsch en Koekjes in Oldenzaal kun je deze zomervakantie weer heel veel verschillende worskhops volgen. Op de Facebookpage vind je een overzicht met wat er wanneer te doen is.
 • Verschillende data: Zomerworkshops Twentse Maakplaatsen (Almelo, Nijverdal, Hengelo, Hardenberg, Haaksbergen, Dedemsvaart, Enschede en Hengelo)
  Deze zomervakantie verzorgen een hele groep vrijwilligers workshops in heel Twente: Ozobot, iStopMotion, 3D Pennen, Zouwaterauto, Protopiper, Bibberspiraal en meer! Zo wordt een programma aangeboden waarmee kinderen en jongeren zich kunnen ontwikkelen tot verkennende, ontdekkende en creatieve burgers. Supertof vind ik! Meer informatie vind je op de website hieronder, daar kun je ook doorklikken naar het volledige programma.
  www.tetem.nl

  Zomervakantie

  Beeld: Tetem.nl


Zwemplekken voor de zomervakantie

Er zijn zoveel leuke plekken om te zwemmen in de buurt. Een aantal van onze favorieten, die we onlangs hebben getest vind je hieronder:

Zwembad Ahaus Aquahaus

Zwembad Ahaus Aquahaus

buitenbad nordhorn

Buitenbad nordhorn

Else am see

Else am see

Actieve uitjes in de zomervakantie

 • 20 augustus: Jorienosaurus Vakantiedag
  www.jorienosaurus.nl
 • 21 augustus, Kano by Night (De Wilgenwaard, Nijverdal)
  Terwijl de zon langzaam ondergaat ga je op pad met de kano. Is het helemaal donker als je terugkomt? Kanovaren in het donker is een unieke en bijzondere ervaring die je kunt beleven bij De Wilgenweard. Je ziet rivier de Regge en de omgeving eens op een andere manier. Na afloop van de kanotocht kun je genieten van een drankje op ons (verwarmde) terras aan het water.
  www.wilgenweard.nl
 • 22 augustus: Binnenste Buiten Bieb (Enschede)
  www.bibliotheekenschede.nl
 • Zondag 26 augustus: Fietstocht Kom uit de Stad (Enschede)
  Een superleuke familie-fietstocht van 20 kilometer waarbij je tijdens de tocht een bezoek brengt aan een aantal boerenbedrijven. Je komt langs twee boerenbedrijven, langs het Syrisch Orthodoxe klooster én langs Landgoed het Hoge Boekel. Je kunt tussen 10.30 en 13.00 starten bij Melkveebedrijf ten Vergert (Penningskottenweg 9, Enschede). Meer info vind je op de hier.IMG_5723
 • 29 augustus: Jorienosaurus Vakantiedag
  www.jorienosaurus.nl
 • 29 augustus: Binnenste Buiten Bieb (Enschede)
  www.bibliotheekenschede.nl

Hele zomervakantie:
Deze uitjes kun je de hele zomer doen en zijn altijd superleuk.

 • Groot Twentsch Maisdoolhof
  Lekker dwalen tussen het Mais en dan maar hopen dat je uit het doolhof komt. Gehaald? Dan is er nog voldoende te spelen rondom het terrein. En als je wilt ga je naar huis met een bosje verse veldbloemen die je in de bijbehorende pluktuin plukt. Evelin schreef een blog over het Maisdoolhof.
 • Avatarz
  Superleuk voor kinderen vanaf 6 jaar. Van 6 t/m 9 kunnen ze het lage parcours doen en vanaf 10 jaar mogen de kinderen het hoge parcours doen. Avatarz is trouwens niet alleen leuk voor kinderen :-), ook volwassenen vinden het te gek. Ook tof voor een familiedag of uitje!
  www.avatarz.nl
 • Fruit- en bloemen plukken
  Op verschillende plekken in Twente kun je fruit- en bloemen plukken. In de Vettt Zomerspecial vind je een overzicht met adresjes.

Festivals en Evenementen in de zomervakantie

 • 18 augustus: Voorleesmiddag bij Concordia (Enschede)
  Kom je mee lezen? De hele middag worden vanuit het grote bed in de expositie Kunst & Koffie mooie verhalen voorgelezen. Met boeken voor alle leeftijden zijn er overal bij Concordia lekkere leeshoekjes. Met gratis ranja! En voor de ouders schenken we koffie met lekkers van De Broodbode. 
 • 22 t/m 25 augustus: Twente Ballooning (Hulsbeek, Oldenzaal)
  www.twenteballooning.nl
 • 22, 24 en 24 augustus: Merel Events Kindershow (Boeskool is lös, Oldenzaal)
  Tijdens de Boeskool is lös zal Merel van Merel Events optreden met haar toffe kindershow. Iedere dag vanaf 15.00 tot 20.00. Je vindt Merel op het pleintje voor Christoffel’s (Deurningerstraat).
  www.boeskoolislos.nl

  Merel Events

  Meneer Beer tijdens het optreden van Merel Events op het Vettt Bengelfestijn

   

 • 25 augustus: Kinder-rommelmarkt (Almelo)
  www.uitinalmelo.nl
 • 25 en 26 augustus: Festival Andersom (Enschede)
  www.kunstenopstraat.nl
 • 1 september: Tuckerville (Rutbeek, Enschede)
  www.tuckerville.nl
 • 1 september: Circus Parade, De Klanderij (Enschede)
  Op 1 september kun je vanaf 12.00 ieder uur genieten van De Circus parade. Het is te zien in- en om winkelcentrum De Klanderij.
 • 1 en 2 september: Kids at the Park (Hengelo)
  www.kidsatthepark.nl

Zomervakantie

Pretparken in de zomervakantie

 • 18 augustus: Zomeravond bij Julianatoren (Apeldoorn)
  De laatste zomeravond van deze zomer, waarbij het park tot maar liefst 20:00 uur is geopend! Je geniet dan extra lang van de meer dan 60 te gekke attracties. Elke Zomeravond is in een sfeervol thema en waan je je gedeeltelijk in een ander land!
  www.julianatoren.nl
 • 22 augustus: Zinderende Zomeravonden bij Avonturenpark Hellendoorn (Hellendoorn)
  Je kunt extra lang van het park genieten; het is tot 21.30 geopend! En er wordt afgesloten met een vuurwerkshow; hoe tof!
  www.avonturenpark.nl

Speeltuinen in de zomervakantie

Een speeltuin is altijd een goed idee. Zelf ben ik heel erg fan van De Morskieft in Reutum. Je kunt er zowel binnen- als buitenspelen. En op een Zomerse dag is Klein Afrika of Denekamperdijk 59 ideaal, vanaf het terras kun je toekijken :-). Kettelerhof is iets om écht een hele dag voor uit te trekken, ook een aanrader!

 • De Morskieft (Reutum)
  De Morskieft in Reutum heeft een heel groot indoor-gedeelte maar ook een buitengedeelte. De entree is heel laag, kinderen betalen 3 Euro, volwassenen niets. Er zit ook een horeca-gedeelte bij! Voor de wat oudere kinderen is de Escape Room een aanrader (vanaf 8 jaar).
  www.speeltuinmorskieft.nl
 • Klein Afrika
  Aan de rand van Het Hulsbeek vind je Restaurant Klein Afrika. Er is een heerlijke speeltuin waar kinderen lekker kunnen spelen, maar er zijn ook allemaal diertjes die je kunt bekijken. Vanaf het terras kijk je uit over de speeltuin.
klein afrika

klein afrika

 • Denekamperdijk 59
  Tussen Losser en De Lutte ligt Denekamperdijk 59. Een hele fijne speeltuin, met net als Klein Afrika hierboven een terras met uitzicht op het speelgedeelte.
  www.denekamperdijk59.nl
 • Kettelerhof
  Misschien wel meer een pretpark dan een speeltuin, wat een gave plek is dit. Als je nog een dagje wat leuks wilt doen deze zomer dan kan ik Kettelerhof dik aanraden!
 • Binnenspeeltuin Erlebnispark Emsflower
  Erlebnispark Emsflower is onderdeel van het grote tuincentrum Emsflower, net over de grens bij De Lutte. Het is een topper voor zeker een halve dag vermaak, lees onze eerdere blog over Emsflower.

Dat waren onze tips voor jou! Heb jij nog leuke aanvullingen? Laat gerust hieronder of op Facebook een berichtje achter.

Hele fijne zomervakantie!

Liefs,
Team Vettt

Comments are closed.