Speeltuin Emsflower in Duitsland

Door

Emsflower: een hele toffe ontdekking! Wist je dat je op ongeveer 15 minuten over de grens bij De Lutte Europa’s grootste perk- en potplantenkwekerij vindt? Bij Erlebnispark Emsflower neem je een kijkje achter de schermen in de kwekerij maar er is nog veel meer. Een ideaal uitjes, ook op dagen dat het slecht weer is!

Erlebnispark Emsflower

Op Goede Vrijdag was mijn dochter vrij van school en besloot ik samen met een vriendin en onze kinderen naar Emflower te gaan. Het Erlebnispark is onlangs gerenoveerd, voor de kinderen is er een hele mooie natuurlijke indoor speeltuin bijgekomen. Dat wilden we zien!

Emsflower

Naast het zandgedeelte is het oude speelgedeelte er ook nog.

We hebben een heerlijke middag gehad, de kinderen kunnen er heel fijn spelen. Terwijl wij  tussen de planten op het relaxte en overzichtelijk terras genieten. Qua vermaak vond ik het speelgedeelte vergelijkbaar met een indoor speeltuin, je ziet je kinderen niet terug:-), maar het was hier veel rustiger en kleinschaliger. Terwijl jij tussen de tropische planten van je kaffe mit kuchen geniet vermaken de kinderen zich kosteloos.

Emsflower

Dit is het gedeelte dat er wal was, en er nog steeds is.

Eigenlijk hadden onze kinderen van 2 en 6 jaar aan dit speelgedeelte al voldoende, maar er is nog meer. Dat wilden we natuurlijk ook zien.

Emsflower

Rondje door de jungle 🙂

 

Loopbrug door de fabriek van Emsflower

Via een soort junglelaantje kom je op een loopbrug terecht. Via die loopbrug kijk je de fabriek in, heel bijzonder!

De loopbrug door de kwekerij

Emsflower

 

Vlindertuin Emfslower

Een ander pad in de jungletuin brengt ons bij de Vlindertuin. Meer dan 1000 vlinders vliegen hier vrij rond. En van heel dichtbij kun je de levenscyclus van de vlinder bekijken.

Emsflower

Heel veel vlinders!

 

Emsflower

De poppen-kweekkast bij Emsflower

Er zwemmen hier ook hele grote koikarpers die je mag voeren, wel even 50 cent meenemen! Een tip van mij voor jou: trek laagjes aan. Het is heel warm in de vlindertuin!

Emsflower

De kleren konden uit 🙂

We zijn ongeveer drie uurtjes bij Erlebnispark Emsflower geweest, de kinderen hadden nog wel veel langer kunnen blijven. Het is echt een leuk uitje, ook tijdens een regenachtige dag, je zit dan lekker binnen maar waant je toch tussen veel groen en in tropische sferen. Eerder had je gratis toegang tot het speelgedeelte, dat is niet meer zo. De entreeprijzen vind je terug op de website.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.