Leuke DIY: een herfstconfettikanon maken!

Het is herfst! En met al die prachtige herfstkleuren zomaar voor het oprapen, hebben wij een leuke herfst DIY voor jou. Zelf een confetticanon maken met natuurlijke confetti! Deze herfstconfetticanon is super simpel om te maken, beter voor ons milieu, en de kinderen zijn lekker even zoet met het stansen van hun eigen confetti voor in hun kanon. Dus gingen wij samen met ons lieve buurjongetje en zijn moeder op pad op een heerlijk zonnige zaterdagmiddag, om zoveel mogelijk verschillend gekleurde bladeren te zoeken en dan lekker aan de slag te gaan! 

Wat heb je nodig voor deze natuurlijke confettikanon?

  • Stukje pvc buis (of een wc rolletje zoals wij deden maar die zijn beduidend minder sterk)
  • Ballon
  • Schaar
  • Plakband
  • Perforator
  • Knutselmaterialen
  • Herfst blad

Aan de slag: de herfstconfettikanon maken

Om te beginnen laat je de kinderen hun eigen wc rolletje of pvc buisje versieren (de pvc buis kun je gewoon met een stukje wit papier beplakken) laat ze lekker hun eigen fantasie gebruiken. Kinderen doen het altijd op hun eigen manier, en met hun eigen fantasie. Laat de rolletjes goed drogen voordat je de ballon erom vast plakt uiteraard. De ballon moet je tot een stukje boven de hals afknippen, anders ga je hem er niet omheen krijgen. Vervolgens goed vastplakken met plakband!

Herfstconfettikanon

 

Herfstconfettikanon

 

De natuur in!

En nu hup lekker de natuur in! Blaadjes zoeken in alle kleuren. Ik liet de kinderen zoveel mogelijk verschillend gekleurde bladeren zoeken. Zo krijg je de mooist gekleurde natuurlijke confetti. Vervolgens is het natuurlijk gaatjes maken geblazen. Hier zijn ze wel even zoet mee, en ze vinden het tussendoor elke keer spannend om even te kijken of er al genoeg confetti in zit. Tussendoor speelden ze even, en kletsten wij mama’s lekker in de zon en stansten even door voor de jongens.

Herfstconfettikanon

De blaadjes even dubbelvouwen gaat natuurlijk veel sneller, dus dat is een kleine tip. En als je genoeg confetti hebt gestanst, dan is het natuurlijk het leukst om je kanon af te vuren! Vond je dit nou een leuke DIY, dan kun je deze lekker in de herfstvakantie samen gaan maken! Veel plezier en een heel fijne vakantie!

Herfstconfettikanon

 

Nog meer herfstknutsels

We schreven op Vettt al eerder over herfstknutsels, lees hier eerdere blog:

 

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.