Herfstvakantie tips

De leukste uitjes met kinderen in de herfstvakantie.

Iets leuks doen met kinderen in de herfstvakantie? Wij hebben de leukste gezinsuitjes in de herfstvakantie in Twente weer voor je verzameld! Tips voor familie-uitjes. Zowel binnenuitjes als buitenuitjes.

De hele herfstvakantie (17 t/m 22 oktober): Cinekid Festival (Enschede)

Concordia, Enschede

Voor €12,50 kun je naar een Cinekid film en naar het Medialab! (Normale prijs €15,-). 

}17 t/m 22 oktober. 

Cinekid is het grootste film- en mediafestival voor alle supernieuwsgierige kinderen tussen de 3 en 14 jaar en (groot)ouders. Het festival is dé plek waar je je ogen opent voor de wereld om je heen. Cinekid laat jou ontdekken, verwonderen en verbinden met de beste films en series, uitdagende workshops, het MediaLab en nog véél meer. Kortom, Cinekid is niet uitgekeken raken!

De 35ste editie van Cinekid Festival is voor het eerst écht overal. Met bijna veertig locaties door heel het land én online via Cinekid Play is het festival de hele herfstvakantie bij jou in de buurt, dus ook bij Concordia! Van 17 t/m 22 oktober kijk je hier de mooiste films en series, ga je zelf op ontdekking in het MediaLab (4+) en steek je zelf je handen uit de mouwen bij de workshops.

Hele vakantie 16 t/m 24 oktober: De Lichtfabriek bij de museumfabriek (enschede)

De Museumfabriek, Het Rozendal 11, Enschede

Kinderen €6,50, volwassenen €8,50. Voordeeltip: voor €24,- koop je een familiejaarkaart aan de kassa. 

}Voor de actuele tijden kijk je op de website.

Het is weer herfst! De dagen worden weer korter en de kaarsjes in huis gaan weer aan. De lantaarnpalen verlichten de straten weer. Overal om ons heen is licht. Natuurlijk én gemaakt licht. Zonder licht kunnen we niet, maar wat is het eigenlijk, waar komt het vandaan en wat kun je er allemaal mee?

Tijdens de Lichtfabriek kun je in De Museumfabriek spelen met licht! Ga met je zaklamp op zoek naar ontsnapte insecten, speel voor museumbewaker, spot uilen en ontdek hoe je oma als kind haar huis verlichtte.

Maak een wandeling met Pony Sas of Bella (Mander)

Stal Denink, Mander

20 Euro (1 tot 2 uur)

}Helemaal zelf in te plannen

Bij Stal Denink in Mander kun je een wel heel leuk uitje reserveren: ga wandelen met pony Sas of Bella. Je vertrekt (mét plattegrond) vanaf Stal Denink. Kinderen kunnen mee op de rug van de pony. Lees hieronder de blog met meer informatie!

Pluk herfstframbozen of bloemen bij ‘t Duvelshofke (Oldenzaal)

‘t Duvelshofke, Duivelsdijk 21, Oldenzaal

Afhankelijk van wat je koopt 🙂

}Dinsdag t/m zaterdag 10.30 – 16.30 uur.

Goed nieuws: er kan nog steeds geplukt worden bij ‘t Duvelshofke. Er zijn nog wat herfstframbozen en bloemen (o.a zonnebloemen en gladiolen) te plukken. Een heerlijk relaxed uitje, lekker in de buitenlucht!

Zondag 17 oktober: scharrelkids doe-dag

Arboretum Poort Bulten, De Lutte

}Zondag 17 oktober van 11.00 – 14.00 uur

Zondag 17 Oktober is er weer een Scharrelkids-doedag in Arboretum Poortbulten, georganiseerd door de IVN Oldenzaal-Losser e.o. Dit keer met Herfst als thema. De dag is bedoeld voor kinderen van 4 tot ongeveer 12 jaar in gezelschap van (groot)ouders/verzorgers. Tussen 11.00u en 12.30u kan gestart worden met de activiteiten, om 14.00u is het afgelopen.

Zaterdag 16, dinsdag 19 en woensdag 20 oktober: Natuuractiviteiten Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Nijverdal

}Zie website

Het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug is zo fijn om te bezoeken. Eigenlijk op ieder moment. Vanaf hier starten 2 leuke kinderroutes, er is een speelplek, een heerlijk terras en een toffe winkel. Maar in de vakantie worden er ook allerlei extra activiteiten georganiseerd. Voor meer info check je de website!

Loop de knapzakroute bij Huis Verwolde

Huis Verwolde, Jonker Emilelaan 4, Laren (Achterhoek)

}ZIn de herfstvakantie op de zaterdagen, zondagen, woensdag en donderdag.

Start tijdens de herfstvakantie de populaire knapzakroute tussen 11:30 en 14:30 en geniet na de wandeling van poffertjes met limonade en ontvang een kadootje.  De knapzakroute is een speurtocht in de omgeving van huis Verwolde, die ongeveer een uurtje duurt.

Binnen en buitenspelen bij De Flierefluiter (Raalte)

Flierefluiter, Raarhoeksweg 49, Raalte

9,50 voor kinderen

}Zie website

40.000 vierkante meter aan speelplezier en omdat je hier binnen- en buiten kunt spelen is het perfect voor de wisselvallige herfstdagen! Naast spelen kun je hier knuffelen met de boerderijdieren, rondscheuren op één van de skelters, een wandeling op een pony maken en nog veel meer! Reserveren doe je op de website! 

Hele vakantie: Springen bij krazy kangaroo en spelen bij avontura en extra kidsjump uren (2 plus)

Krazy Kangaroo en Avontura, Het Reulver 120, Enschede

Combiticket vanaf €15,-

}Voor de actuele tijden kijk je op de website.

Krazy Kangaroo en Avontura vind je in hetzelfde gebouw, dus perfect om deze uitjes te combineren. Met het combiticket doe je dit heel voordelig. Bij Krazy Kangaroo kunnen kinderen vanaf 2 jaar al springen tijdens de Kidsjump uren. De KrazyJump tijden zijn voor alle kinderen van 8 jaar en ouder.

Donderdag 21 en vrijdag 22 oktober: Sprookjes speurtocht bij Florilympha

Florilympha, De Lutte

€14,50

}Start tussen 16.00 en 17.00

Ontmoet sprookjesfiguren in levenden lijve…🧙‍♂️! Zoek zaken of voorwerpen die verwijzen naar een sprookje… en probeer zoveel mogelijk sprookjes te vinden!
Leuk voor jong en oud, groot en klein! Reserveren kan via: info@florilympha.nl

Hele vakantie: Pompoen pimpen bij kitsch en koekjes (Oldenzaal)

Kitsch en Koekjes (bij ‘t Duvelshofke), Duivelsdijk 21, Oldenzaal

€15,- per deelnemer. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Onder begeleiding van ouders/verzorgers.

}Voor de actuele tijden kijk je op de website.

Deze vakantie kun je bij Kitsch en Koekjes een pompoen pimen. Kitsch en Koekjes is overgenomen door ‘t Duvelshofke, vandaar dat dit ook de locatie is voor de workshop. Een prachtige locatie, aan de rand van Oldenzaal. Waar ja naast pompoenen versieren ook kunt mozaiken, of een vaas kunt pimpen. 

Diverse data: elfendeurtjes versieren bij Landgoed Kaamps

Landgoed Kaamps, Vliegveldstraat 4a, Deurningen

Vanaf €7,50

}Verschillende tijdsblokken

Iedere vakantie worden er bij Landgoed Kaamps leuke kinderactiviteiten georganiseerd. Deze vakantie kun je een eigen deurtje maken, voor de elfjes of voor de kabouters. Aanmelden kan telefonisch of per e-mail: 074-2775739 of reserveringen@kaamps.nl.

Speel het detectivespel bij Landgoed Kaamps

Landgoed Kaamps, Vliegveldstraat 4a, Deurningen

Vanaf €9,95 (vanaf 8 jaar)

}Tijdens de openingstijden, je doet het spel op eigen gelegenheid. En haalt het af in de Landwinkel.

Tijdens de openingstijden van Landgoed Kaamps kun je het detectivespel spelen. Maryke testte het onlangs uit en speelde het met haar gezin. Ze combineerden het met een heerlijk ontbijtje bij Landgoed Kaamps. Je leest haar blog hier.

Reis gratis met het openbaar vervoer in oktober via ervaar het ov!

Verschillende locaties (bus en trein)

} De hele maand oktober

Lekker een dagje weg met de kids? Ga eropuit met het OV! Echt tijd voor elkaar. Dat heb je als je voor de bus of trein kiest in plaats van de auto. Van 1 t/m 31 oktober mogen kinderen gratis mee.  

25 x korte wandelingen in en om Twente

Wandelingen die ik voor korte beentjes leuk zijn? We hebben 25 leuke korte kinderwandelingen in Twente voor je op een rijtje gezet!

10 x gratis uitjes in de herfstvakantie!

Dat niet alle uitjes geld hoeven te kosten dat bewijs Marloes wel met deze blog. We vroegen de lezers van Vettt om tips voor gratis uitjes, deze heeft Marloes samengevoegd in deze top 10 met gratis uitjes in de herfst.

Uit eten met het gezin: 7 x kindvriendelijke restaurants

Diverse locaties

Varieert

}Nvt

Geen zin om te koken, of misschien heb je wel wat te vieren? Er zijn in Twente zoveel leuke plekken waar je met kinderen kunt eten. Waan je in de tropen als je ga eten bij Het Paradijs, eet van verschillende keukens bij De Twentsche Foodhal. Eten op een pek met een binnen- en buitenspeelplek? De Troubadour in Tubbergen of Erve De Hooge Esch zijn dan top!