Herfstvakantie tips

De leukste uitjes met kinderen in de herfstvakantie.

Iets leuks doen met kinderen in de herfstvakantie? Wij hebben de leukste gezinsuitjes in de herfstvakantie in Twente weer voor je verzameld! Tips voor familie-uitjes. Zowel binnenuitjes als buitenuitjes.

Hele vakantie 14 t/m 29 oktober: De boer op Museumfabriek

De Museumfabriek, Het Rozendal 11, Enschede

Kinderen €10,00 (4 t/m 17), volwassenen €12,50. Voordeeltip: voor €35 koop je een gezinsdagkaart.

}Alle dagen van 10.00 – 17.00 uur

Hét vakantieprogramma waar je alles te weten komt over het Twentse platteland!

In De Museumfabriek kun je allerlei activiteiten doen die je leren over hoe het te werk gaat op het platteland. Zo kun je een workshop van Ada Vreman, voormalig kok en nu bezig in de melkveehouderij, volgen over het voedsel op het platteland! Jacqueline van De Kookzolder gaat tijdens een workshop bakken met de kinderen, er kan een bloemenkrans gemaakt worden. 

In de herfstvakantie zijn er nog meer activiteiten en leuke workshops die passen bij dit thema! Kijk op de site voor alle activiteiten.

Techniekmuseum Oyfo Hengelo – tentoonstelling AI-Catcher, maak-activiteiten en NEMO on tour

Oyfo techniekmuseum, Floris Hazemeijerstraat 300, Hengelo

Kinderen €9,50 (4 t/m 17), volwassenen €12,50. 

}Alle dagen van 10.00 – 17.00 uur

Tijdens de herfstvakantie is Oyfo Techniekmuseum alle dagen geopend.

Maandag 23 t/m vrijdag 27 oktober worden er in diverse rondes maakactiviteiten georganiseerd. Zo kun je een borstelrobot, een lichtbol, een elektroauto en nog veeel meer maken! Op de site kun je voorbeelden vinden. Geef aan de balie aan welke activiteit jij graag wilt doen en koop je ticket!

Daarnaast kun je op donderdag 26 oktober meedoen met een interactieve NEMO Science Tour. NEMO Science Museum Amsterdam viert namelijk zijn 100 jarig bestaan door heel Nederland en 26 oktober strijkt ze neer in Oyfo! Kom dingen te weten over hoe een vliegtuig in de lucht blijft of waarom het geluid van een auto verandert als hij je voorbijrijdt. Ga dus zeker even langs!

Herfstvakantie bij De Waarbeek! Met op 14, 21, 25 en 28 oktober Happy Halloween

Twekkelerweg 327, Hengelo (ov)

All-in tickets zijn verkrijgbaar voor €17,50 (incl. spelen, eten & drinken)

}Kijk voor de openingstijden op de website via de link hieronder.

De hele herfstvakantie kun je volop spelen bij De Waarbeek. Met op een aantal data speciale Halloweendagen. Dan wordt het een klein beetje griezelig in het pretpark. Bij de Waarbeek maken ze gebruik van de All-in formulier: spelen, eten en drinken voor een vaste lage prijs ( €17,50 online prijs). Je kunt de hele dag genieten van onbeperkt fruit, belegde broodjes, friet, snacks, sauzen, soep van de dag, koffie, thee, limonade en waterijs!

Herfstvakantie bij De Waarbeek! Met op 14, 21, 25 en 28 oktober Happy Halloween en Lost in the Park (12+)

Twekkelerweg 327, Hengelo (ov)

All-in tickets zijn verkrijgbaar voor €14,99 (incl, eten & drinken)

}17.00 tot 21.00 uur.

Halloween, maar dan voor iedereen vanaf 12 jaar. De echte waaghalzen! Houd jouw kind wel van een beetje spanning en schrikmomenten? Op een aantal dagen opent De Waarbeek haar deuren voor iedereen van 12 jaar met het speciale Halloween event ‘Lost in the Park’. Kinderen van 14 jaar en ouder mogen alleen naar binnen, voor kinderen tot 14 jaar is het een voorwaarde dat er een volwassen begeleider aanwezig is. Is je kind iets jonger maar wel durft hij/zij het wel aan? Dan is hij/zij welkom, wel op eigen risico 🙂

Sportaal: kom sporten bij PlayXL en zwemmen bij Aquadrome in de herfstvakantie!

Zwemmen bij Aquadrome,  JJ van Deinselaan 2, Enschede.
Play XL: Sporthal Helmerhoek, Deppenbroekhal, Pathmoshal, Performance Factory en De Brug.

Zwemmen:  De entree prijs is €4,60, t/m 3 jaar is deze €3,00. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een gezinsticket van €16,40 aan te schaffen, dit is voor 4 personen. Let op: achterin het Sportaal boekje (uitgedeeld op Enschedese basisscholen zit een kortingsbon voor de 2e persoon gratis.
PlayXL: Alle activiteiten zijn gratis.

}Zwemmen: maandag t/m vrijdag van 11.00 – 18.00 uur.
Play XL: van 13.00 – 16.00 uur. Klik hieronder voor het overzicht van de verschillende locaties.

Het Aquadrome is in de herfstvakantie iedere dag geopend voor recreatief zwemmen! Dat heeft Sportaal goed bedacht!
Daarnaast organiseert Sportaal PlayXL. Dat zijn allerlei leuke, gratis activiteiten voor basisschoolkinderen in alle stadsdelen. Bekijk hier de activiteitenkalender voor het complete overzicht van alle activiteiten en kom gezellig met al je vrienden en vriendinnen langs. 

Rijdagen Museum Buurtspoorweg

Station Haaksbergen of Station Boekelo

Kinderen tot 4 jaar gratis,  € 9,50 p.p voor kinderen (4 t/m 11 jaar) en vanaf 12 jaar € 13,50 p.p.

}18,19, 22, 25, 26 en 29 oktober

In de herfstvakantie zijn verschillende rijdagen gepland. Met veel treinritten en stoommachines. Nostalgie ten top! Op beide stations (Haaksbergen en Boekelo) is van alles te zien én te beleven. 29 oktober is er ook de mogelijkheid om een ritje te maken in de WISMAR Railbus! Deze bus heeft plek voor maximaal 26 personen en rijdt maar 2 keer. Dus koop hier snel je tickets voor!!

24 en 26 oktober: Pop-up Film Festival Tetem

Schouwburg Hengelo, Theater Hoff 88 Almelo en ZINiN Nijverdal

3,00 (Hengelo), €5,00 (Theater Hoff 88 Almelo) en €8,00 (ZINiN Nijverdal)

}24 en 26 oktober

Kinderen zijn de afgelopen periode in de rol van acteur, regisseur of filmopnemer gekropen en hebben films gemaakt! Deze film zal tijdens de verschillende Pop-up Film Festivals worden gedraaid. Na vertoning van deze films wordt de openingsfilm van Cinekid Jippie No More! vertoond. Ook kun je in het MediaLab kennismaken met interactieve werken van professionele mediakunstenaars uit de regio, meedoen aan een stopmotion workshop, jezelf voor een green screen fotograferen én experimenteren met oude en nieuwe technieken uit de film en media in de Cinekid DIY activiteit. Er is super veel te doen, dus zeker weten de moeite waard om te komen!!

Het zand van gisteren (6 plus)

De Kleine Willem, Enschede

7,50

}Zondag 22 oktober om 14:30 uur

Jansen & De Boer nemen het publiek mee in een poëtisch verhaal over grenzeloze liefde. Over je hoofd boven water houden en kapitein zijn van je eigen schip, zelfs als je tegenwind hebt. Kom kijken naar Het zand van gisteren (6+), zondag 22 oktober in De Kleine Willem.

Dikkie Dik & ik (2 plus)

Muziekcentrum, Enschede, Grote Zaal

7,50

}Woensdag 25 oktober om 15:30 uur

In de tuin, op je balkon, gewoon voor je neus op straat: dieren zijn eigenlijk overal om ons heen. Op zoek naar kleine kruipers op de grond, zingende vogels in de lucht en spinnende katten op straat: ga op woensdagmiddag 25 oktober mee op avontuur en ontdek alle dieren in de tuin. Dan vindt namelijk in de grote zaal het Muziekcentrum Enschede het Prentenboekjesfestival plaats met voorstelling Dikkie Dik & Ik.

Disney Winnie de Poeh

Wilminktheater, Enschede, Pay. Zaal

24,50 – 34,50

}Zondag 29 oktober om 14:30 uur

Disney’s iconische Winnie de Poeh, Janneman Robinson en hun beste vrienden Knorretje, Iejoor, Kanga, Roe, Konijn en Uil (en vergeet Teigetje niet) komen op zondag 29 oktober in de Pay. Zaal van het Wilminktheater tot leven in een prachtig verbeelde musicalbewerking. Deze familiemusical is volledig gezongen en gesproken in het Nederlands.

De hele herfstvakantie: Erve Brooks (binnen en buiten spelen)

Gelselaar (Gelderland)

Ligt eraan wat je uitgeeft en wat je doet. Je kunt hier bijvoorbeeld het hele toffe avonturenpad lopen! 

}Alle dagen geopend in de herfstvakantnie

Op zoek naar een plek waar je buiten- en binnen kunt spelen en ook nog eens heel relaxed wat kunt eten en drinken? Dit is een pareltje, net niet meer in Twente, maar in Gelselaar net voorbij Goor. 

De hele herfstvakantie: Emsflower (DE)

Emsburen (DE)

Volwassenen 11 Euro, kinderen (3 t/m 11 jaar) 6,50. Kinderen t/m 2 jaar zijn gratis.

}Alle dagen geopend in de herfstvakantie

Het Erlebnispark van Emsflower biedt een fascinerend kijkje achter de schermen van Europa’s grootste perk- en potplantenkwekerij. Hier kun je spelen in de gigantische binnen speeltuin, ontdek je de aangrenzende tropische tuinen en maak je kennis met diverse exotische dieren. En in de vlindertuin fladderen honderden tropische vlinders rond! Emsflower biedt een dagje uit voor jong en oud, bij zowel goed als slecht weer. Tip: koop bij de kassa een bakje voer voor de papagaaien :-).

De hele herfstvakantie: Klein Afrika

Oude Almeloseweg 6, Oldenzaal.

Ligt eraan wat je uitgeeft :-). De entree voor het dierenpark bedraagt €2,00

}Maandag t/m vrijdag 12.00 – 20.00. Zaterdag en zondag 11.00 – 20.00. Het dierenpark is elke dag toegangkelijk vanaf 11:00

Klein Afrika is wel echt een feestje om te bezoeken, vooral met jongere kinderen. Hier kunnen ze naar hartelust spelen in de gigantische speeltuin, het dierenpark is leuk om doorheen te wandelen en ze hebben hier heerlijke pannenkoeken én nog meer lekkers! 

De hele herfstvakantie: Creatief atelier Kijk en Doe

Creatief Atelier Kijk & Doe, Boomshoeksstraat 4, Almelo

Varieert per activiteit

}Verschillende dagen en tijden, zie de link hieronder voor de agenda.

Deze herfstvakantie is er weer van alles te maken en te knutselen in het Creatief Atelier in Almelo. En voor kinderen van alle leeftijden. Van 2 t/m 12 jaar is er van alles te doen.Neem een kijkje in de agenda voor het vakantieprogramma.

Dierentuin Nordhorn

Heseper Weg 110, Nordhorn

Vanaf € 9,90 p.p voor kinderen (4 tot 16 jaar) en € 13,90 p.p voor volwassenen. Tip: ben je met een groot gezin dan kan de gezinskaart interessant zijn: 53 Euro.

}Maandag t/m zondag geopend van 09:00 tot 19:00

Wat een leuk park, betaalbaar en dichtbij en met mooi weer kun je hier heerlijk rondlopen en alle dieren bewonderen. De grote speeltuin (binnen en buiten) is ook altijd een favoriet!

Maak een wandeling met Pony Sas of Bella (Mander)

Stal Denink, Mander

25 Euro (1 tot 2 uur)

}Helemaal zelf in te plannen

Bij Stal Denink in Mander kun je een wel heel leuk uitje reserveren: ga wandelen met pony Sas of Bella. Je vertrekt (mét plattegrond) vanaf Stal Denink. Kinderen kunnen mee op de rug van de pony. Lees hieronder de blog met meer informatie!

Reis gratis met het openbaar vervoer in oktober via ervaar het ov!

Verschillende locaties (bus en trein)

} De hele maand oktober

Lekker een dagje weg met de kids? Ga eropuit met het OV! Echt tijd voor elkaar. Dat heb je als je voor de bus of trein kiest in plaats van de auto. Van 1 t/m 31 oktober mogen kinderen gratis mee.  

Leuk binnenuitje? Ga samen naar een museum!

De herfstvakantie is het perfecte moment om samen een museum te bezoeken. Je kunt er dan ook eens voor kiezen om juist eens naar een andere stad te gaan en een museum buiten je woonplaats te bezoeken. Lekker met de trein of bus op avontuur!  Dat kan extra voordelig met de kids reizen gratis actie van Ervaar het Ov (zie hierboven) 10 hele leuke musea die wij VETTT vinden vind je in onderstaande blog!

Halloween uitjes en activiteiten? Bekijk onze Halloween agenda!

Cupcakes versieren, een bakworkshop, pompoenen uithollen, een pompoentuin, een halloween evenement….er is veel! Rondom Halloween worden er ontzettend veel VETTTE activiteiten georganiseerd. We hebben ze voor jouw op een rijtje gezet in onze Halloween agenda:

Hele vakantie: Funzone met voor iedere wat wils onder 1 dak: Jumpen, indoor spelen, fun bowlen en glow minigolf.

Funzone, Het Reulver 120, Enschede

Verschilt van wat je gaat doen, zie de link hieronder.

}Voor de actuele tijden kijk je op de website.

Bij Funzone op Het Reulver in Enschede vind je heel veel onder 1 dak! Dit maakt dit ook wel echt de ideale plek als je kinderen met verschillende interesses en leeftijden hebt. De hele vakantie is  hier genoeg vertier voor kinderen met verschillende interesses!

25 x korte wandelingen in en om Twente

Wandelingen die ik voor korte beentjes leuk zijn? We hebben 25 leuke korte kinderwandelingen in Twente voor je op een rijtje gezet op allerlei verschillende locaties.

Leuke kinderwandelingen en routes die je in en om Twente kunt lopen, waaronder een paar leuke kabouterroutes.

10 x gratis uitjes in de herfstvakantie!

Dat niet alle uitjes geld hoeven te kosten dat bewijs Marloes wel met deze blog. We vroegen de lezers van Vettt om tips voor gratis uitjes, deze heeft Marloes samengevoegd in deze top 10 met gratis uitjes in de herfst.

Download de gratis herfstbingo

Elk jaar weer een hit: de herfstbingo. Je kunt hem gratis downloaden op onze site.

Leuk om uit te printen en mee te nemen naar het bos, wie heeft als eerste bingo? Zo  maak je van je wandeling een spelletje! Vergeet niet een pen mee te nemen! 

Uit eten met het gezin: 7 x kindvriendelijke restaurants

Diverse locaties

Varieert

}Nvt

Geen zin om te koken, of misschien heb je wel wat te vieren? Er zijn in Twente zoveel leuke plekken waar je met kinderen kunt eten. Waan je in de tropen als je ga eten bij Het Paradijs, eet van verschillende keukens bij De Twentsche Foodhal. Eten op een pek met een binnen- en buitenspeelplek? De Troubadour in Tubbergen of Erve De Hooge Esch zijn dan top!

Nog Meer! de Herfstvakantie-uitjes die jullie doorstuurden:

 Dankjullie wel voor deze leuke aanvullingen!