Herfstvakantie tips

De leukste uitjes met kinderen voor in de herfstvakantie.

Iets leuks doen met kinderen in de herfstvakantie? Wij hebben de leukste gezinsuitjes in de herfstvakantie in Twente weer voor je verzameld! Tips voor familie-uitjes zowel binnen, buiten en helemaal Coronaproof! 

De hele herfstvakantie (10 t/m 16 oktober): Cinekid Festival (Enschede)

Concordia, Enschede

Voor €12,50 kun je naar een Cinekid film en naar het Medialab! (Normale prijs €15,-). Voor de vlogworkshop (10 oktober) reserveer je apart kaartjes voor €10 (dit is inclusief toegang tot het Medialab). En bij een aantal films kun je, naast het bezoeken van het Medialab, ook een workshop bijboeken.  

}10 t/m 16 oktober. 

Spring in de wereld van Cinekid; het grootste film- en mediafestival voor kinderen! Bij Concordia in Enschede én online via Cinekid Play. Beleef hier de beste films, series, workshops, games, live events en MediaLab.

Wil jij spelen met je eten, coderen in Augmented Reality, YouTuber Quinty Misiedjan ontmoeten, wandelen door je eigen tekening, een kookworkshop bijwonen en nog veel meer? Bezoek dan het Cinekidfestival bij Concordia en maak live het programma mee dat tegelijkertijd op alle festivallocaties in de bioscopen te zien is. Cadeautje: met je ticket kun je de hele maand oktober los gaan in de online portal Cinekid Play!

Maak een wandeling met Pony Sas of Bella (Mander)

Stal Denink, Mander

20 Euro (1 tot 2 uur)

}Helemaal zelf in te plannen

Bij Stal Denink in Mander kun je een wel heel leuk uitje reserveren: ga wandelen met pony Sas of Bella. Je vertrekt (mét plattegrond) vanaf Stal Denink. Kinderen kunnen mee op de rug van de pony. Lees hieronder de blog met meer informatie!

Pluk bramen of bloemen bij ‘t Duivelshofke (Oldenzaal)

‘t Duvelshofke, Duivelsdijk 21, Oldenzaal

Afhankelijk van wat je koopt 🙂

}Dinsdag t/m zaterdag 10.30 – 16.30 uur.

Goed nieuws: er kan nog steeds geplukt worden bij ‘t Duvelshofke. Er zijn nog bramen en bloemen (o.a zonnebloemen en gladiolen) te plukken. Een heerlijk relaxed uitje, lekker in de buitenlucht!

Kinderactiviteit: Jorienosaurus vakantiedagen (Enschede)

Jorienosaurus, Zaanstraat 22, Enschede

35 Euro

} Vrijdag 16 oktober van 10.00 tot 16.00 uur.

Een heerlijke activiteit zo in de vakantie. Een avontuur met allerlei Jorienosaurus ingrediënten zoals kinderyoga, creatieve opdrachten, (buiten) spelletjes, verhalen vertellen, hutten bouwen en alles wat een vakantie zo leuk maakt. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Binnen en buitenspelen bij De Flierefluiter (Raalte)

Flierefluiter, Raarhoeksweg 49, Raalte

9,50 voor kinderen

}Zie website

40.000 vierkante meter aan speelplezier en omdat je hier binnen- en buiten kunt spelen is het perfect voor de wisselvallige herfstdagen! Naast spelen kun je hier knuffelen met de boerderijdieren, rondscheuren op één van de skelters, een wandeling op een pony maken en nog veel meer! Reserveren doe je op de website! 

Hele vakantie: kinderactiviteiten bij de museumfabriek (enschede)

De Museumfabriek, Het Rozendal 11, Enschede

Kinderen €5,-, volwassenen €6,50. Voordeeltip: voor €24,- koop je een familiejaarkaart aan de kassa. 

}Voor de actuele tijden kijk je op de website.

Deze herfstvakantie staat de Museumfabriek in het teken van het bos. Aanleiding hiervoor is de gloednieuwe Wunderkammer De Xylotheek van Lodewijk Napoleon. Rondom het thema ‘bos’ worden er allerlei leuke activiteiten en workshops georganiseerd!

Hele vakantie: Springen bij krazykangaroo en spelen bij avontura (ENSCHEDE)

Krazy Kangaroo en Avontura, Het Reulver 120, Enschede

Combiticket vanaf €15,-

}Voor de actuele tijden kijk je op de website.

Krazy Kangaroo en Avontura vind je in hetzelfde gebouw, dus perfect om deze uitjes te combineren. Met het combiticket doe je dit heel voordelig. Nog meer besparen? Scoor dan de zomerdeal van Vettt: Vettt Herfstboekje + 2 combitickets voor maar €9,95.  Bij Krazy Kangaroo kunnen kinderen van 2-8 jaar springen tijdens de KidsJump tijden, kinderen van 8 jaar en ouder springen tijdens de KrazyJump tijden. De tijden vind je terug op de website.

Hele vakantie: Pompoen pimpen bij kitsch en koekjes (Oldenzaal)

Kitsch en Koekjes (bij ‘t Duvelshofke), Duivelsdijk 21, Oldenzaal

€15,- per deelnemer. Kinderen onder de 7 jaar onder begeleiding van ouders/verzorgers.

}Voor de actuele tijden kijk je op de website.

Deze vakantie kun je bij Kitsch en Koekjes een pompoen pimen. Kitsch en Koekjes is onlangs overgenomen door ‘t Duvelshofke, vandaar dat dit ook de locatie is voor de workshop. Een prachtige locatie, aan de rand van Oldenzaal. Waar ja naast pompoenen versieren ook nog bramen en bloemen kunt plukken!

Woensdag 14 oktober: Herfstactiviteit bij Landgoed Kaamps

Landgoed Kaamps, Vliegveldstraat 4a, Deurningen

Vanaf €3,50

}Van 11.00-12.30 uur of 13.00- 14.30 uur

Iedere vakantie worden er bij Landgoed Kamaps leuke kinderactiviteiten georganiseerd. Deze vakantie kun je een voedersilo maken, na afloop kun je smullen van het pannenkoekenbuffet. Aanmelden kan telefonisch of per e-mail: 074-2775739 of reserveringen@kaamps.nl.

Speel het detectivespel bij Landgoed Kaamps

Landgoed Kaamps, Vliegveldstraat 4a, Deurningen

Vanaf €9,95 (vanaf 8 jaar)

}Tijdens de openingstijden, je doet het spel op eigen gelegenheid. En haalt het af in de Landwinkel.

Tijdens de openingstijden van Landgoed Kaamps kun je het detectivespel spelen. Maryke testte het onlangs uit en speelde het met haar gezin. Ze combineerden het met een heerlijk ontbijtje bij Landgoed Kaamps. Je leest haar blog hier.

14, 16 EN 17 oktober: Kinderrondleiding en/of stadswandeling Palthe Huis (Oldenzaal)

Palthe Huis, Oldenzaal

Stadswandeling €3,-, Kinderrondleiding door het Palthe Huis €5,50.

}Kinderrondleiding door het Palthehuis: woensdag 14 en zaterdag 17 oktober van 14.30 tot 15.30 uur. Stadswandeling op 14 oktober om 11.00 uur en op 16 oktober om 15.00 uur. 

Weet jij eigenlijk waarom Oldenzaal ook wel de Boeskoolstad heet? Wist je dat Oldenzaal in de middeleeuwen net een spannend boek was? Dat het Palthe Huis een heel bijzonder huis is? En dat er overal in Oldenzaal nog dingen te vinden zijn die soms wel meer dan 500 jaar oud zijn?! Deze herfstvakantie leer je nog meer over de bijzondere geschiedenis, maar dan wel op een manier die voor kinderen leuk is! 

13 en 14 oktober: shaun het schaap in de bioscoop (Goor)

Filmhuis De Reggehof, Goor

Kaartjes zijn te koop voor €3,-

}Voor de actuele tijden kijk je op de website.

Voor een klein prijsje een leuke en vooral gezellige bioscoop-ervaring? Dat kan bij Filmhuis De Reggehof. Deze vakantie draait hier de film ‘Het Ruimteschaap’ van Shaun het Schaap! Kaartjes zijn voor slechts € 3,- te reserveren.
Let op: 13 oktober zit op het moment al vol.

10 x gratis uitjes in de herfstvakantie!

Dat niet alle uitjes geld hoeven te kosten dat bewijs Marloes wel met deze blog. We vroegen de lezers van Vettt om tips voor gratis uitjes, deze heeft Marloes samengevoegd in deze top 10 met gratis uitjes in de herfst.

Check een leuke film, via het proefabonnement (gratis) Disney plus.

Vanuit huis

Gratis!

}Wanneer jij maar wilt!

Je kunt 7 dagen gratis Disney + testen. Yes, hier vind je ook Frozen2. Gegarandeerd voor even wat ‘rust’ in huis :-). Er zijn nog veel meer leuke films te vinden, een andere favoriet is Dombo!

Nog meer inspiratie nodig? Check deze lijst met tips voor activiteiten in en om huis!

We maakten een overzicht met leuke dingen die je in en om je huis kunt doen. Die vind je nu terug op Vettt. Leuke proefjes, paaseieren verstoppen in de tuin (kun je zelf even chillen), toffe DIY’s, paasknutsels die je kunt maken, hutten bouwen en nog véél meer!