10 x leuke gratis uitjes in de herfst!

Lekker met je gezin erop uit gaan is altijd leuk! Alleen vind je portemonnee die uitjes niet altijd even leuk. Het hóéft natuurlijk niet altijd veel geld te kosten! Wij vroegen deze keer aan onze VETTT fans op Facebook of zij nog leuke tips voor hebben voor gratis uitjes in de herfst. En óf die binnen kwamen. Ik heb 10 gratis herfstuitjes voor jullie op een rijtje gezet. Zo komt je de herfst(vakantie) fijn door, en is het budget technisch ook nog eens erg fijn!

1. Doe een rondje mini biebs

In Enschede en omstreken zijn mensen zelf hun eigen mini bieb begonnen. Gewoon met een leuk kastje in de tuin die vol zit met leuke kinderboeken. Hier kun je een boek lenen óf ruilen. Soms mag je ze zelfs houden, of is het de bedoeling dat je ze doorgeeft. Let daar even goed op, want bij iedere mini bieb is dat weer anders! Wij werden getipt door Judith en zij heeft haar eigen mini bieb aan huis en een daarbij behorende facebook pagina.

2. ‘T Pompoenhofke

‘T Pompoenhofke, jaaaa wie kent hem inmiddels nou niet!? Wij vinden het in ieder geval altijd een feestje om hier naar toe te gaan. Lekker zelf je pompoen uitzoeken, en uitsnijden. Hier kun je een heel fijne middag hebben want vaak zijn er ook kalfjes aanwezig bij het pompoenhofke die je even kunt bekijken. Een erg fijn, en ‘budgetproof’ uitje (een pompoen is het enige dat je aanschaft, de prijzen van de pompoenen variëren in prijs, je kunt het zo duur maken als je zelf wilt). Meer info vind je op de site van ‘t Pompoenhofke.

3. Gratis uitje in de herfst: wandelen met een ‘nature wheel’

Soms wil je gewoon even lekker wandelen. Maar de kinderen zijn hier jammer genoeg niet altijd voor te porren. Maar vaak als je een wandeling ietwat uitdagender maakt, zijn ze hier wel voor in! Een nature wheel is een wiel dat je zelf kunt knutselen. Gebruik een rond stuk karton, en verdeel deze in 8 taart puntjes. Je kleurt/schildert ze in de primaire en secundaire kleuren van de kleurencirkel. De bedoeling is dat het kind van iedere kleur van het nature wheel iets vindt in de natuur. Ook klem je op ieder vlakje en wasknijper, zodat ze de gevonden schat op het wiel kunnen klemmen. Bedankt voor de leuke tip en de foto van jouw mooie nature wheel Janneke Huizinga!

Nature wheel van Janneke

4. Nog een leuk gratis herfstuitje: Naar het speelbos in Nijverdal

Een super leuke wandelroute met kinderen, hier kunnen ze spelen en uitrazen, maar hier moeten ze ook zelf uitzoeken welke kant je op moet. Doormiddel van de eekhoorns in het bos (en de kleur van hun staart) is het de bedoeling dat de kinderen zelf de route uitzoeken. Hebben ze dat goed gedaan (je koopt alleen het routeboekje voor 1,50) dan krijg je van de boswachter een stempel! De route is 2 kilometer lang. Het ziet er in ieder geval super tof uit! Meer info over speelbos Sallandse Heuvelrug vind je hier: Sallandse Heuvelrug.

Fotocredits: Madebynici.nl

5. Elephant parade Ootmarsum

Vorig jaar was de parade er al, maar de olifanten zijn terug! Er zijn dit jaar ook allerlei leuke speurtochten die in het teken staan van de olifanten. Zo is er een autbingo en zijn er wandel tochten. Op deze site vind je meer informatie.

6. Kabouterpad Zandstuvebos

Een nieuw kabouterpad in Vroomshoop! En je vindt hier veel meer dan alleen kabouters. Een prachtig bos dat met heel veel aandacht en liefde ingericht is. Op de Facebookpagina van Kabouterpad Zandstuvebos vind je meer info!

7. Kinderspeurtocht ‘Wout de Wolf’ Haarle

Koop je speurtocht op zondagen tussen 11.00 en 16.00 voor 1 euro bij de infromatieschuur ‘Erve de Pas’ en ontdekt wat Wout de wolf allemaal mee maakt op de Sprengenberg. Meer infomatie over deze leuke kinderspeurtocht vind je hier.

8. Op zoek naar paddestoelen bij Arboretum Poort Bulten

Zo’n fijne plek voor een mooie herfstwandeling, dat is Arboretum Poort Bulten in De Lutte. Je speurt hier naar de mooiste paddenstoelen en herfstschatten.

herfst

9. Doepark de Hagen in Almelo

De groene ontmoetingsplek voor jong en oud! Zo noemen ze het Doepark in Almelo. Er is een prachtige natuurspeelplaats, waar in de toekomst ook nog een paviljoen bij wordt gerealiseerd, zodat ouders een kopje koffie kunnen drinken terwijl hun kroost zich vermaakt in het park! Doel van het Doepark is om meer biodiversiteit in het Hagenpark te krijgen, een ontmoetingsplek te creëren voor Almeloërs en om mensen in contact te brengen met de natuur en te inspireren tot een duurzaam leven. Het wordt een park voor jong en oud, een plek vol inspiratie en rijk aan natuur. Het park wordt gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Almelo, waterschap Vechtstromen en provincie Overijssel. Op deze website vind je er nog wat meer informatie over.

10. Ga Bosjutten met de Herfstbingo van Vettt

Ga een bos in voor een leuke wandeling. Hier vind je een heel overzicht met leuke plekken om te wandelen. En met deze herfstbingo wordt het nog leuker en ga je op zoek naar de schatten uit het bos!

Herfstbingo

Heb jij nog tips voor leuke gratis uitjes in de herfst?

We zijn benieuwd; heb jij nog leuke herfstinspiratie voor gratis uitjes? Je mag jouw tips voor gratis uitjes in de herfst delen door hieronder een berichtje achter te laten!

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!
3 Comments
 • Louise
  oktober 7, 2020

  De bibliotheek in Hengelo staat de hele maand Oktober in het teken van dinosauriërs. Wij zijn er nog niet geweest, maar het lijkt de kinderen erg leuk. Dus deze vakantie maar eens kijken wat hier te beleven valt.

  https://www.bibliotheekhengelo.nl/programma/1881-dino-tentoonstelling

 • Alex
  oktober 10, 2020

  Hoi hoe kun je het kabouterpad in amelinksbos bereiken? Ik kan niets hierover vinden op het internet. Dank voor de leuke tips!

  • Vettt.nl
   oktober 10, 2020

   Hi Alex, ik heb een uitleg aan de blog toegevoegd. Hopelijk dat het zo lukt!