Op avontuur bij Klein Afrika Oldenzaal

Zoek je een fijne speeltuin waar kinderen lekker buiten kunnen spelenmet een heerlijk terras? Gevonden! Klein Afrika Oldenzaal heeft het allemaal. Een uniek uitje voor jong en aan de rand het Hulsbeek in Oldenzaal. Vermaak je in de groots opgezette speeltuin, maak een wandeling door het dierenpark en eet tot slot iets lekkers bij dit heerlijke restaurant.

Aankomst

Wanneer we Klein Afrika benaderen worden de kinderen meteen enthousiast. Je kunt er voor de deur heel makkelijk en kosteloos parkeren. Er staat een enorme giraffe voor de deur en dat wekt meteen hun interesse. Ze willen uiteraard op de foto met de giraffe en dan kunnen we door. Ze staan de popelen om het park te betreden want thuis had ik hen er al het een en ander over verteld en laten zien. En aangezien het de eerste keer is dat we Klein Afrika bezoeken is het extra leuk om weer eens wat nieuws te gaan bezoeken.

Spelen, spelen, spelen

Wanneer we aankomen zijn de kinderen meteen te vinden in speeltuin. Ondertussen zoek ik een lekker plekje op het terras, want voor de papa’s en mama’s is het hier ideaal. Terwijl de kinderen spelen kan ik heerlijk relaxed genieten van een lekkere cappuccino. Er zijn schommels, een kabelbaan, klimtoestellen voor alle leeftijden en een enorme zandbak waar elk kind zich goed kan vermaken. Het terras grenst meteen aan de speeltuin/zandbak zodat je de kinderen heel gemakkelijk in de gaten kunt houden.

De speeltuin bij Klein Afrika heeft vele speeltoestellen voor jong en oud.

Wandelen door het dierenpark

Rondom Klein Afrika ligt een leuk dierenpark. Vanaf de speeltuin wordt de nieuwsgierigheid van de kinderen al getriggerd doordat ze de dieren kunnen zien en horen. Wanneer ik opper om bij het dierenpark te gaan kijken rennen ze meteen naar de ingang (let op, via een draaipoort kun je het park betreden voor 2 euro pp). Via een leuke route kom je heel veel dieren tegen. Denk aan alpaca’s, konijnen, geitjes, struisvogels, vogeltjes, stekelvarkens, walibis, en wasbeertjes. Er is ook de gelegenheid voer te kopen om de dieren te kunnen voeren (€ 0,50 cent per bekertje voer). En nog leuker, bij sommige dieren mag je zelfs naar binnen om ze te aaien (mits de dieren dit willen natuurlijk).

Het dierenpark biedt een leuke route waar je van alle soorten dieren tegenkomt.

Van spelen krijg je trek

Van al dat spelen in die te gekke speeltuin en de wandeling door het dierenpark krijg je trek! Bij Klein Afrika kun je heerlijk eten, dus dat komt goed uit! Voor de kids hebben ze een speciale kinderkaart waar van alles lekkers op te vinden is, maar vooral de pannekoeken zijn hier heerlijk! Voor de volwassenen is er een aparte kaart waar ook die lekkere pannenkoeken opstaan, maar je kunt er ook terecht voor een lekkere burger, entrecote of andere (vlees)gerechten. Wij hebben allemaal gekozen voor een pannekoek, en deze zijn een echte aanrader. We hebben gesmuld!

De pannenkoeken bij Klein Afrika zijn een dikke aanrader. Ze hebben ook genoeg andere lekkere dingen op de kaart naast alleen pannenkoeken.

Geslaagd uitje

Wat hebben de kinderen genoten bij Klein Afrika Oldenzaal. En wij trouwens ook! Na ruim 3 uren te hebben gespeeld was het tijd om weer naar huis te gaan. Helemaal moe en voldaan rijden we terug naar Enschede. En terug gaan we zeker nog een keertje. Wil je nog meer weten? Kijk dan even op de website www.restaurantkleinafrika.nl

Naast dat de papa’s en mama’s lekker op het terras kunnen zitten is zelf meespelen natuurlijk ook altijd leuk!

Over Rianna

Meer blogs van Rianna lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.