De vijf allerleukste uitjes rondom Tubbergen

Iets leuks doen dichtbij huis, we love it! Vooral zomers houden we van korte uitstapjes, zodat we de rest van de middag in de achtertuin kunnen chillen, met een borrel en bbq. Voor leuke uitstapjes hoeven we gelukkig ook niet ver weg. In de gemeente Tubbergen, onze thuisbasis, is heel veel tofs te doen. Hier onze top 5 van uitjes rondom Tubbergen!

Twentsch Geluk

Het prachtige natuurgebied Springendal ken je vast. Op de speelweide achter de parkeerplaats aan de Brandtorenweg vind je een prachtig terrasje. Waar je midden in het weiland of tussen de schaduw van de bomen de allerlekkerste taartjes kunt eten. De monchou uit een glaasje is echt verrukkelijk, zeg ik als ervaringsdeskundige. Voor de kids ligt er allemaal speelmateriaal, zoals spelletjes, rackets en veel skippyballen. Als het weer meezit, vind je Twentsch Geluk elke zaterdag en zondag. En in het hoogseizoen dagelijks. Perfect te combineren met een leuke wandeling naar de ‘stapstenen’ bij de Bronnen.

Meer info op: www.twentschgeluk.nl

uitjes tubbergen

Ponywandelen met Sas

Ik blijf nog even in de buurt van het Springendal. In een klein plaatsje tussen Tubbergen en de grens met Duitsland vind je Mander. En in Mander zit Stal Denink. En bij Stal Denink huur je de allerschattigste shetlandpony voor een gezellige wandeling. Vanuit de stal loop je snel richting het Springendal. Perfect te combineren met een pannenkoek bij Watermolen Bels, waar de kids ook even fijn kunnen spelen in de speeltuin. Ik schreef eerder al een blog over deze leuke ponywandeling. De lieve pony heet Sas en je reserveert haar via 06 10 66 49 33. Kosten: € 15,- per uur en een extra uur kost € 5,-.

Meer lees je op www.staldenink.nl

uitjes tubbergen

De Manderveense Aardbei

Natuurlijk onmisbaar in deze Tubbergen-top-5. Aardbeien plukken bij de aardbeienboerderij waar echt álles in het teken van aardbeien staat. Van de stoeltjes tot de accessoires, van de kleding tot de tafelkleedjes. En de aardbeien, die mag je gezellig zelf plukken. Echt elk kind vind dit toch leuk om te doen! En na de tijd spelen de kids in de speeltuin en bestel je natuurlijk zo’n overheerlijke wafel met slagroom en natuurlijk… aardbeien. Yvette schreef eerder al een blog over de Manderveense aardbei.

Kijk op www.demanderveenseaardbei.nl

Het Groot Twentsch Maïsdoolhof

Ook zo’n zomerse hit: Het Groot Twentsch Maïsdoolhof in Fleringen. Net weer open! Hier doe je een leuke speurtocht door het maïs, verdwaal je even en vind je de weg weer terug bij de uitkijktoren. Achteraf kunnen de kids hier nog uren spelen in het maïshuisje, op de traptrekkers of bij de speeltoestellen. Of pluk samen met de kids nog een geweldig veldboeket bij elkaar in de bloemenpluktuin. Tot en met 2 september is het maïsdoolhof dagelijks open van 10.00 tot 18.00 uur.

Check voor meer: www.groottwentschmaisdoolhof.nl

uitjes tubbergen

De Boderie

In Albergen/Harbrinkhoek vind je Farmcamps de Boderie. Hier kun je niet alleen logeren tussen de dieren op een schattige boerderij, maar ook gezellig pannenkoeken eten, ontbijten en lunchen. Met de kids natuurlijk, want die willen al die lieve dieren die hier rondlopen toch zeker aaien? Of op de speeltoestellen spelen, of een kijkje nemen in de stallen… Echt zoveel leuks te doen hier! Ook voor Boderiegolf, rondleidingen, fietsverhuur en huifkarritten. Aanrader: de biologische Twentea met een groepje dames!

Kijk voor alles op www.deboderie.nl

uitjes tubbergen

Over Evelin

Meer blogs van Evelin lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.