Perfect combi: het Bos van Daantje Das en Woody’s Holten!

Door

Let op: Woody’s Holten is permanent gesloten. Het Bos van Daantje Das en Natuurmuseum Holterberg is nog wel geopend. 

Ons favoriete uitje als gezin is samen de natuur in en daarna ergens lekker iets eten. Zo krijgen wij, maar ook ons kleine mannetje lekker wat beweging! Hoe fijn om dat af te sluiten met een goede lunch of een lekker diner. Wel het liefst op een plek waar er genoeg vertier en bewegingsvrijheid is voor de kleine. Voor Vettt mochten wij het te leuke bos van Daantje Das verkennen en lunchen bij het daarnaast gelegen restaurant Woody’s Holten. Wat een feestje!

Holten

Wij houden beide van de natuur en dat dragen we graag over aan ons zoontje. Samen buitenspelen, maar ook alles verkennen wat er te zien is in de natuur. We gaan graag naar het Twickelse Bos in Delden of de diepe zandkuil in Nijverdal, maar ik moet heel eerlijk zeggen dat de natuur in Holten nog mooier is. De route naar restaurant Woody’s is prachtig. Wat een ontzettend mooi gebied!

Het grote Bos van Daantje Das

Mocht je naar het Bos van Daantje Das gaan, dan kan je makkelijk parkeren bij de ruime parkeerplaats die je vindt naast restaurant Woody’s Holten. Restaurant Woody’s is een sfeervol restaurant, waar je kan lunchen, borrelen of dineren. Ideaal voor als je terug komt na een lange wandeling. Vanaf Woody’s kan je makkelijk oversteken naar het natuurmuseum, hier kan je de route en de opdracht boekjes ophalen voor het bos van Daantje Das. De kosten voor de ‘educatie route’ zijn 2,00 Euro p.p.

Woody's Holten

Alle leeftijden

Het Bos van Daantje Das is een speelbos voor alle leeftijden. Het is alleen al heerlijk om door een bos te lopen waar er van alles gaande is. In het bos kan je hutten bouwen, klauteren, springen, schommelen en op ontdekkingstocht. Dus ook al zijn jou kids nog iets te klein voor het echte speurwerk omdat de puzzels en de vragen nog iets te moeilijk zijn, vermaken doen ze zich sowieso.

Woody's Holten

Zijn je kinderen iets groter (vanaf 5 jaar) dan zijn de opdrachten heel leuk om te doen. Op deze manier leren je kinderen spelenderwijs veel over de natuur en de dieren die in het bos leven. Onze speurneus van drie jaar dacht dat de kaak van een bosbewoner die van een krokodil was, ook mooi! Hij vond het helemaal leuk om met ons mee te raden en dieren te spotten.

Woody's Holten

Wat heel gaaf is is dat kinderen lekker vrij rond kunnen rennen in een prachtig bos. Er is een doolhof en een grote schommel, een troon en een supermooie hut/binnenplaats, gemaakt van natuurlijke materialen. Eén groot avontuur dus! Niet alleen voor ons zoontje, maar ook voor ons!

Woody's Holten

Woody's Holten

Woody’s Holten

Na een avontuur door het bos van Daantje de Das krijg je vanzelf trek. Gelukkig ligt Woody’s Holten naast het bos van Daantje de Das. De geur die je ruikt als je aankomt is heerlijk. Het ruikt naar een kampvuurtje en tegelijkertijd naar een BBQ/grill-lucht, hmmm heerlijk!

Woody's Holten

Je wordt warm verwelkomd door het personeel. Ze zijn hier heel attent en leuk met kinderen! De kaart is heel uitgebreid en dat is prettig, want er is voor ieder wat wils. Ze hebben salades, soepen, broodjes, gebak, ijs, pannenkoeken, steaks en hamburgers. Wat ook leuk is, zijn de borrelplankjes met lekkere hapjes, ideaal voor aan het eind van de middag.

Woody's Holten

Rechts vind je de kinderhoek, helemaal mooi weggewerkt in het interieur!

Lunchen

Wij gingen voor een lunch. Het was heel zonnig en dus konden we op het gezellige terras plaatsnemen. Ze hebben een heel sfeervol en ruim opgezet terras. Er zijn genoeg plekken, ook als het druk is en je kunt zowel in de zon als in de schaduw zitten. De materialen van het pand passen top in de natuur, hout met veel glas. Het geeft een beetje het gevoel van een lodge. Naast het terras ligt een groot speelgedeelte voor kids. Heel fijn, want zo kan je ook even genieten van het gezelschap waar je mee bent, terwijl de kids spelen.

Woody's Holten

Wij bestelden een pannenkoek en een hamburger, ons zoontje wilde graag een tosti. Dat smaakte ons prima, helemaal na onze tocht door het bos van Daantje de Das. Wij vonden de prijzen op de kaart heel betaalbaar en de gerechten zijn basic en goed. Nog een heel groot voordeel van dit restaurant vonden wij, dat het hartstikke schoon is. We hebben onwijs genoten en onze kleine man vond het een fantastisch uitje! Echt een superleuke combinatie, ook om als kinderfeestje te doen! Kijk voor de mogelijkheden op de website van Woody’s Holten.

Woody's Holten

Tip!

Nog een tip! Wil jij ook naar het Bos van Daantje Das? Ga dan wat eerder in de ochtend. Uiterlijk zo rond 11.00 uur, dan is het nog niet zo druk in het bos en heb je alle vrijheid om de opdrachten uit te voeren.

Over Woody’s Holten

Woody’s vind je op de Holterberg in Holten. Echt een prachtig gebied. Woody’s is het hele jaar door iedere dag geopend. Op zondag is er een speciaal kinderbuffet het ‘Sunday Funday Kidsbuffet’. Kijk voor meer informatie en voor de openingstijden op de website van Woody’s.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.