Vettt genieten van klassiek in het Muziekcentrum

Op zondag 10 maart mochten mijn zoon Thabang (10 jaar) en ik naar een voorstelling van Oorkaan in het Muziekcentrum van Enschede. Wel een regenbuitje op ons hoofd toen we vanaf de parkeergarage richting het Muziekcentrum liepen, maar dat mocht de pret niet drukken. In de foyer konden we wachten op het moment om OP het podium te gaan zitten voor de voorstelling Caravan van Oorkaan. We waren benieuwd! 

Op het podium

Alle mensen die kaarten hadden voor deze voorstelling mochten tegen 15 uur meelopen om naar het podium te gaan én om op het podium plaats te nemen, op zo’n gave plek hadden we nog nooit gezeten! Nog geen meter van de vier muzikale vrienden die in dit theaterstuk spelen. Zo beleef je het pas echt van dichtbij!

Caravan

De voorstelling Caravan gaat over het sorteren van pakjes. Er is een pianoman, een fluitspeler, een violiste en een geweldige percussionist/drummer. Zij kunnen precies horen waar alle pakjes naartoe moeten, totdat er een gouden pakje binnenkomt. Waar moet dat pakje naartoe? Ze volgen de melodie en gaan samen op een zoektocht naar de geluiden met Arabische, Ierse en Turkse klanken, gemixt met Klassieke muziek en jazz.

Caravan van Oorkaan

Beeld: Sjoerd Derine

Ons oordeel

Mijn zoon, vooral een stoere vent is geen fan van klassieke muziek, maar door de verrassende en originele presentatie weet hij dit bijzonder goed te waarderen en gaat helemaal op in het verhaal van de pakjes. Ik vind het zelf ook prachtig en mysterieus. Ik houd van voorstellingen die anders zijn dan anders en dat was het precies! Op het laatst mocht het publiek meedoen met klappen en stampen in een bepaald ritme. Voor Thabang was dat geen enkel probleem (voor mij wel, toen was het ineens wel een beetje jammer dat ik met mijn snufferd vooraan zat). Het duurde een uurtje en dat was perfect voor ons. We hebben er dus een mooie middag bij in onze herinnering!

Caravan van Oorkaan

Beeld: Sjoerd Derine

Oorkaan

Oorkaan maakt met topmusici theatrale concerten voor jong publiek. De missie is om zoveel mogelijk kleine en grote oren de oneindige wereld van muziek te laten ontdekken (voor ons is die missie helemaal geslaagd!). Oorkaan richt zich op het klassieke repertoire met muziek uit de hele wereld van vroeger en nu. Ze hebben al zo’n 200 voorstellingen gedaan …. je kijkt je oren uit! Meer informatie vind je op: www.oorkaan.nl.

Tip: Oorkaan produceerde samen met Klassieke Zaken de hoorspel 2cd-box ‘Aangenaam Klassiek voor Kids’ vijf hoorspelen, die kan je voor 9,99 euro hier kopen.

De voorstelling Caravan is voor 5+. Ze komen binnenkort tijdens het Big Bang festival op 14 april ook naar Enschede met Cellokrijgers 6+: 3 korte concerten over stoer doen en kwetsbaar zijn, winnen en verliezen en de kracht van muziek. Kaartjes kan je voor 5 euro bestellen bij het Wilminktheater. Ook leuk om in combinatie te doen met een theateratelier of pimp je hotdog. Ik zeg doen!

We zijn benieuwd of jullie ook al eens iets hebben gezien en gehoord van Oorkaan? Waren jullie net zo enthousiast als wij?

Over Marije

Meer blogs van Marije lezen? Kijk dan even hier!
1 Comment
  • Caecilia Thunnissen
    maart 24, 2019

    Leuk dat jullie genoten hebben samen! Tot een volgende keer.
    Caecilia (artistiek directeur Oorkaan)