Kinderfeestje: lasertag bij ZERO55

Juliën, mijn oudste, werd onlangs negen. Al een tijdje waren we bezig met het bedenken van een leuk kinderfeestje. Juliën was er al snel uit. Hij wilde gaan lasergamen. Ik ben een beetje om me heen gaan vragen en kijken en we kwamen als snel uit bij ZERO55 op Go Planet Park. ZERO55 is een family entertainment center waar je kunt lasergamen. Daarnaast kun je ook e-karten en er zijn space exit rooms en virtual reality rooms. Het lasergamen is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, dus perfect! Met zes vriendjes mogen we het arrangement ‘alien attack’ doen. Dit arrangement duurt zo’n twee uur. In die twee uur mogen ze drie keer lasertag spelen, krijgen ze tussendoor een puntzak friet met een snack en mogen ze onbeperkt limonade drinken. Let’s go!

Eerst chaos en paniek

Nadat we ons hebben gemeld blijft Juliën zijn vriendjes opwachten in de grote hal. Zijn vader en ik gaan aan de koffie. Stilte voor de storm! Als iedereen binnen is, mogen we meelopen voor de uitleg. We komen in een spannend verlichte ruimte waar alle pakken liggen die ze om hun schouders moeten hangen. Na een instructiefilmpje van 2 minuten worden ze verdeeld in twee teams en mogen ze de lasertag arena in. Dit is een ruimte van 400 M2 met een soort doolhof en genoeg verstop plekjes.

kinderfeestje lasertag

Als de laserdeuren worden ontgrendeld horen we de muziek en de jongens gaan één voor één naar binnen. Ik zie enige twijfel bij sommigen, want het ziet er best spannend uit allemaal! Iedereen schiet een andere kant op en de eerste paar minuten is het chaos en paniek! Schieten wat je schieten kunt en op alles wat beweegt. Zo grappig om te zien!

kinderfeestje lasertag

Als iedereen een beetje gewend is aan het donker en en de harde muziek, komt de rust een beetje terug. Na een kwartier is de eerste ronde voorbij en gaan we aan de ranja.

Nieuwe tactiek!

We nemen eerst tijd om de jongens wat tips mee te geven. Nieuwe tactiek: zoek een beschut plekje op en niet op alles schieten, zeker niet op je eigen team! En help elkaar als je ziet dat er geschoten wordt. Dit knopen ze in hun oren, slaan een beker ranja achterover en dan mag Juliën de cadeautjes uitpakken. Daarna nog een beker ranja, want van al die spanning en sensatie krijg je dorst!

Lasertag

Tijd voor de tweede ronde. Als ouders kun je van achter klas mee kijken en het is te zien dat de jongen wat met de tactiek bespreking doen. Serieuze snoetjes komen voorbij gerend, want er speelt nu ook een andere groep mee. Het is jammer dat deze groep jongens een stuk ouder zijn, want die spelen het spel niet helemaal eerlijk. Onze jongens worden dan ook vet ingemaakt. Gelukkig is dit is snel vergeten want voordat we ronde drie in gaan, gaan we eerst aan de patat. (Tip van Flip: mocht je als ouders zelf ook trek hebben gekregen, bestel dan een extra portie friet want dit zit niet bij het arrangement in.)

Ronde drie wordt gespeeld en dan is het ook echt wel genoeg geweest. We komen er achter dat een potje lasertag behoorlijk inspannend is! We zetten zes vermoeide jongens thuis af, maar het feestje van Juliën was echt een succes!

Nieuw: Kinderfeestje combineren met Glowgolf

Sinds kort is er een toffe nieuwe optie om je kinderfeestje te combineren. Je kunt 2x lasergame combineren met indoor midgetgolf bij de buren, Glowgolf! Hier vind je alle mogelijkheden en combinaties van de kinderfeestjes.

Meer info over het kinderfeestje Lasertag bij Zero55

ZERO55 is een superlocatie om een kinderfeestje te geven. Naar wens kun je dit ook combineren met andere activiteiten. Zo kun je bij Zero55 ook een E-karten, klimmen op de digitale klimwand en nog veel meer. Op de site van ZERO55 kun je alle mogelijkheden bekijken voor het geven van een spectaculair kinderfeestje.

Over Heleen

Meer blogs van Heleen lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.