Voorjaars vakantie tips

De leukste Coronaproof tips voor de voorjaarsvakantie

Het is een beetje vreemd vakantie vieren zo in deze tijden van Corona. Wel heel fijn om even niet de ‘juf’ of ‘meester’ uit te hoeven hangen. We hebben voor de voorjaarsvakantie ook weer een aantal toffe ontdekkingen gedaan. 

Loop de knapzakroute bij Buursezand

Startpunt: Langenbergweg 4a, Buurse

Knapzak voor kinderen is €7,50 p.p. Rugzakje voor volwassenen is €7,50 p.p.

} Van zonsopgang tot zonsondergang

Een leuke wandelroute van 5km waarbij je een knapzak meekrijgt voor onderweg! De onderweg is eventueel ook in te korten, zodat de allerkleinsten ook mee kunnen lopen. De knapzak is gevuld met een broodje kaas of ham, drinken, een zakje chips, fruit, snoep en een verrassing voor de kinderen. Let op: Reserveren is verplicht en kan via 06-53361998

Speur naar verdwaalde dieren bij Het Everloo

Everlostraat 16, Rossum

€7,50,- per kind (inclusief warme chocomelk en marshmallow om te roosteren)

}Neem voor precieze tijden contact op met Het Everloo: 06-20341769

Ga samen met Douwe Dabbert op avontuur in het bos! Achter Het Everloo zijn vreemde dieren binnen gedrongen. Kom jij helpen om van dit bos weer een veilige plek te maken?

Wandel over het Bult Beestenpad!

Hengelosestraat 6, Deurningen

€4,95 per kind vanaf 3 jaar, incl. 1 consumptie munt

}Donderdag t/m zondag, 10:00-16:00

Frans op den Bult heeft weer een leuk nieuw wandelpad voor kinderen gemaakt! Deze keer kunnen kinderen meer leren over dieren. Trucker Frans heeft plaatjes verstopt in het bos en leuke spelletjes en opdrachten bedacht voor onderweg. Kinderen krijgen verschillende cadeautjes, o.a. een dierenmasker en een beker.

Wandel over het Eekhoornpad in Nijverdal

Startpunt: Grotestraat 281, Nijverdal. Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Gratis

}Van zonsopkomt tot zonsondergang

De weerverwachtingen voor de vakantie zijn er positief uit, tijd om naar buiten te gaan dus! Tijdens deze wandeling over de Sallandse Heuvelrug kom je leuke dingen tegen waar je kinderen over kunnen klimmen of op kunnen schommelen! Tip: haal na afloop een lekker warm drankje of een lekkernij bij Buitengewoon Lekker (naast het Buitencentrum).

Ga op zoek naar kabouters op het kabouterpad!

Startpunt: Grotestraat 281, Nijverdal

Kind t/m 12 jaar: € 3,50

}Van zonsopkomt tot zonsondergang

Het kabouterpad is een leuke korte wandeling voor de allerkleinsten! Met een puntmuts op voeren je kinderen verschillende opdrachten uit en luisteren ze onderweg naar een kabouterverhaal. Je krijgt ook een knapzak gevuld met lekkers! Het startpunt is bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug.

Maak, verstop en vind KeiTof stenen op de Sallandse Heuvelrug

Sallandse Heuvelrug

Gratis

}Van zonsopkomt tot zonsondergang

Je kunt ze tegenkomen bij een wandeling over het eekhoorn- of kabouterpad of op andere plekken op de Sallandse Heuvelrug; KeiTof-stenen. Deze stenen zijn bedoelt om mensen op te vrolijken. Je kunt ook zelf een steen beschilderen en verstoppen! Vergeet dan niet KeiTof-Salland op de steen te schilderen.

Maak een wandeling met Pony Sas!

Stal Denink, Mander

20 Euro (ongeveer 1 uur)

}Zelf in te plannen

Volgens weeronline wordt het dit weekend zonnig en droog: YAY! Perfect dus om lekker naar buiten te gaan. Bij Stal Denink in Mander kun je op pad met shetlander Sas. Je maakt een wandeling samen met de pony. En de kinderen? Die mogen meerijden op de rug van Sas!

Geniet bij de Watermölle!

Watermolenweg 3, Haaksbergen

Gratis

}Di t/m zo van 11:00 tot 22:00.

De Watermölle is een heerlijke plek om even tot rust te komen. Vanaf hier kun je samen met je kinderen een wandelroute lopen van 3km maar er zijn ook langere routes. Als het weer het toelaat is er een vuurschool buiten en kinderen kunnen marshmallows kopen! Er is nu ook een speciaal afhaalmenu met o.a. snert en diverse soorten stamppot.

Toern & Smikkeln

Startpunt: Restaurant Florilympha Lutterzandweg 16, De Lutte

Vanaf 37,95 p.p.

}Woensdag t/m zondag

Dream Campers ontwikkelde samen met 6 verschillende restaurants ‘Toern & Smikkeln’. Rijd in eigen auto of gehuurd Volkwagenbusje en stop onderweg bij verschillende restaurants om een gang van je diner op te halen! Zo kun je toch nog uit eten. Mooie plekken waar je onderweg langskomt zijn o.a. het Lutterzand en Landgoed Singraven.

Doe mee met de vossenjacht van Mood de Candybar

Binnnenstad Enschede

€10,- per volwassene en €5,- voor kids van 4 tm 12 jaar

} Zondag 21 februari

Tijdens deze vossenjacht ga je in tijdblokken van 1,5 uur op zoek naar zoveel mogelijk vossen. Heel spannend, want niemand weet hoe de vossen er uitzien! De jacht vindt plaats in de binnenstad van Enschede en is leuk voor kinderen maar ook voor volwassenen. Natuurlijk krijg je ook wat lekkers om te eten en drinken!

Eet je eerste ijsje van het jaar!

Verschillende locaties

Verschillend

} Bekijk de Facebookpagina of website van jouw favoriete ijssalon voor de openingstijden. 

Zeker weten dat jouw kind(eren) blij verrast zijn als ze ineens voor een ijssalon staan die ook nog eens open is! Van der Poel en Heinink in Enschede openen zaterdag 18 februari hun deuren. Er zullen er ongetwijfeld meer oen gaan het komende heerlijke zonnige weekend!

 

 

Kijk naar online theatervoorstellingen via Vakantietheater!

Thuis

€7,50 per huiskamer

} Dagelijks t/m zondag 28 februari vanaf 10.00, 14.30 en 16.00 uur

In de vakantie kijk je de leukste jeugdtheatervoorstellingen via Vakantietheater! Elke dag zijn er verschillende voorstellingen beschikbaar. De voorstellingen zijn geschikt voor kinderen van 2 t/m 12 jaar en er is voor ieder wat wils! Het uitgebreide programma is te vinden op de site.

Bekijk online theater via Podiumkids!

Thuis

2,99 per voorstelling

} Wanneer het jouw uitkomt. 

Podiumkids is een collectief van gezelschappen die theater-, muziek- of dansvoorstellingen maken voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. Deze prachtige voorstellingen brengen ze graag onder de aandacht bij een breed publiek. Dan doen ze op de website www.podiumkids.nl en met de Podiumkids Prijs.

Bestel speelgoed bij Van de Riet Speelgoed!

Thuis

Verschilt per product

} Zelf in te plannen

Ben je op zoek naar leuk nieuw speelgoed voor je kinderen? Of zoek je nog een cadeau maar weet je niet wat je moet kopen? Van de Riet Speelgoed helpt je graag met het vinden van het perfecte speelgoed! Via Whatsapp , tel: 06-43136196, kun je al jouw vragen stellen! Ivm corona kun je een bestelling laten bezorgen of afhalen.

Knutselen met een knutselpakket van Pret met Jet

Thuis

Verschilt per pakket

} Zelf in te plannen

Het is lastig om steeds nieuwe leuke knutselideeën voor je kinderen te bedenken. De boxen van Pret met Jet kunnen je hierbij helpen! Je kunt kiezen uit verschillende boxen met benodigdheden voor het maken van bijvoorbeeld een etui, fotolijstjes of een dromenvanger. Daarnaast bevat de box ook heel veel leuke decoraties!

Knutselen een natuur knutselpakket van Knutsel2Go

Thuis

Verschilt per pakket

} Zelf in te plannen

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug bezorgt deze superleuke Knutsel2go pakketten! De boxen hebben allemaal een link met de natuur. Zo kunnen je kinderen o.a. uilenballen uitpluizen, een nestkastje maken of speuren naar dierensporen. Vanwege de achtergrondinformatie in de pakketten zijn ze ook nog eens leerzaam!

Ga wandelen! 

Verschillende locaties

Gratis

} Zelf in te plannen

Alle blogs die wij over wandelen schreven vind je op deze overzichtspagina. Er staan te gekke wandelingen tussen die je met kinderen kunt doen. Denk aan Waterpark Het Lankheet met de stapstenen, vliegveld Twente of Het Piratenpad in Ommen!

Doe de huisnummer bingo!

Verschillende locaties

Gratis

} Zelf in te plannen

Een ommetje in je eigen wijk een nieuwe dimensie geven? Print de bingokaarten uit en ga op zoek naar de huisnummers op de kaart. Het wordt nog leuker als de eerste die bingo heeft een prijs wint! 

Haal nieuwe kinderboeken in een minibieb!

Verschillende locaties

Gratis

} Zelf in te plannen

Je vindt in Twente ontzettend veel Minibiebs. Een hele tijd geleden vroegen we jullie om locaties waar de minibiebs staan, dat heeft een hele mooie lijst opgeleverd. Pak de fiets, en ga samen op zoek naar een Minibieb in de buurt!