Kanoën op de Regge bij de Wilgenwaerd

Wat is er nu leuker op een mooie zomerdag dan kanoën? Lekker het water op, de natuur in. Bij de Wilgenweard in Nijverdal kun je kano’s of SUP’s huren om vervolgens de Regge op te varen. Chantal, Gijs, Olivier en Lola testten het uit.

De Wilgenweard is een activiteitencentrum, waar je zo’n beetje alles kunt doen wat je maar kunt bedenken: klimmen, boogschieten, varen, escape rooms, mountainbiken… En dus ook kanoën. De ligging is daarvoor perfect, want de Wilgenweard ligt direct aan de Regge, zodat je vanaf de vlonder meteen de rivier op kunt. We worden meteen geholpen door een vriendelijke jongeman, die ons de kano en peddels wijst, checkt wie er allemaal een zwemdiploma heeft en ons in de kano helpt. Lola krijgt een zwemvest, want zij heeft als enige geen zwemdiploma. De waardevolle spullen gaan in een tonnetje en hop, daar gaan we.

Kanoën op de Regge: omringd door natuur

Olivier wil peddelen, dus die laten we vooral het zware werk doen. Uiteraard met (best wel veel) hulp van ons. We varen al snel door de prachtige natuur, omringd door groen. Kleurrijke vlinders en libelles vliegen om ons heen en zo nu en dan horen we het gekwaak van kikkers. Halverwege maken we een korte stop voor een mini-picknick op de kade en dan gaan we weer verder. Wat een rust! Hoewel het toch best druk is op de Regge. We komen mensen op de SUP tegen, kanoën langs een groep zwemmende tieners en begroeten andere kanovaarders.

Terrasje aan het water

Na dik een uur zijn we terug bij de Wilgenweard. Tijd voor ijsjes voor de kids en ijskoude biertjes voor ons. Portie bittergarnituur erbij en genieten maar. Het terras van de Wilgenweard ligt deels aan het water, deels op de vlonder en deels wat meer naar achteren, onder een tentdoek. Plek genoeg dus. Toen wij er waren, zaten er veel vrijgezellenfeestvierders en groepjes kinderen die een kinderfeestje hadden. Hier is de Wilgenweard ook op ingericht. Het is echt een activiteitencentrum, dus verwacht geen rustiek terras aan het water, maar wel een levendige plek volop vertier en een top uitvalsbasis voor een middagje op het water. Wij hebben genoten! Ook kanoën op de Regge? Check www.wilgenweard.nl!

Over Chantal

Meer blogs van Chantal lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.