IKEA Duktig keukentje pimpen

Sintcadeaus 2018


Al enkele maanden geleden besloot ik dat mijn dochter voor haar tweede verjaardag een keukentje zou krijgen. Al vrij snel viel mijn oog op het alom bekende IKEA Duktig keukentje. Leuk ding, maar nou niet per definitie het meest mooie item voor in onze woonkamer.

Overal op Pinterest en Instagram zie je prachtig gepimpte keukentjes voorbij komen. Na een paar blogs gelezen te hebben besloot ik er ook maar voor te gaan. Zo moeilijk kan het toch niet zijn? Heb je ook plannen om een Duktig keukentje te pimpen? Lees dan verder voor mijn ervaring.

Duktig keukentje pimpen

Allereerst heb je natuurlijk een keukentje nodig! Het keukentje kost € 79,95 bij de IKEA, maar tweedehands zijn ze ook goed te verkrijgen, je gaat hem tenslotte toch pimpen!

Daarna is het tijd om een beetje een idee te krijgen in welke stijl je de keuken wilt pimpen. Pinterest is your friend! Zoek op ‘Duktig’ en je kunt los gaan. Je kunt het zo gek maken als je wilt. Enkel een kleurtje? Of ook andere greepjes, een tegelwand, lampjes en ga zo maar door.

Duktig keukentje pimpen

Bron: Pinterest

Onze voorkeur ging uit naar een groen keukentje met een ‘marmeren’ blad en gouden details. In eerste instantie wilde ik de achterkant dicht maken en daar een ‘tegelwand’ op creeeren met plakfolie. Nou kon ik niet echt geschikt folie vinden en kwam ik erachter dat er ook hele leuke stickers zijn voor de achterkant van de keuken, zodat je hem als een soort winkeltje kunt gebruiken. We hebben de achterkant dus toch maar open gehouden zodat we dat eventueel nog een keer kunnen toevoegen als we willen.

Wat heb ik allemaal gebruikt?

 • IKEA Duktig keukentje (Joh).
 • Plakplastic voor het keukenblad (Ik kocht voor een paar euro een rolletje met marmer motief bij de Karwei).
 • Gouden spuitverf (Action).
 • Spuitverf groen (Rust-Oleum Chalky Finish Meubelverf in de kleur Kakigroen. Gekocht bij de Karwei).
 • Vier losse deurknopjes.
Duktig keukentje pimpen

Ons boodschappenlijstje

Allereerst zijn we begonnen om het keukenblad te bekleden met plakfolie. Wij kozen voor een ‘marmer’ look. Het is handig om dit met zijn tweeën te doen, de ene persoon plakt, de ander strijkt daar direct achteraan om de oneffenheden eruit te vegen.

Duktig keukentje pimpen

Het keukenblad

Alle donkergrijze onderdelen spuiten we goud. (Op een lege pampers doos en onder de afzuigkap. Heb je een ruime schuur? Dan raad ik het je zeker aan om die te gebruiken!) En alle planken maken we groen.

Duktig keukentje pimpen

Gold!

Wij hebben de planken dus met een spuitbus geverfd, ik had veel blogs gelezen waarop men aangaf dat dit een ideale manier was. Ik was minder tevreden, misschien lag het aan de verf die ik gekocht had of lag het gewoon aan mij, maar achteraf gezien had ik het liever met een rollertje gedaan. Dan was het toch wat netter geworden denk ik.

Onder het genot van een welverdiend biertje hebben we ‘s avonds laat het keukentje in elkaar gezet. Dat ging verrassend soepel gelukkig. De deurknopjes boven de oven vastgezet en klaar is onze gepimpte keuken!

Duktig keukentje pimpen

In stijl aan het werk…

Ik sta er van jongs af aan bekend om dat ik niet handig en creatief ben, maar toch vind ik hem best goed gelukt. Uiteraard heb ik daar wel (heel veel) hulp van mijn vriend bij gehad. Als je van dichtbij kijkt zijn er genoeg oneffenheden te zien, maar in zijn geheel staat er nu toch een heel leuk keukentje in onze woonkamer. Ik raad het dan ook iedereen aan om te doen. Zorg alleen wel dat je genoeg tijd en ruimte hebt, anders wordt het wel wat stressvoller weet ik nu uit ervaring 😉

Duktig keukentje pimpen

Het resultaat!

Wil je nog meer blogs lezen over Ikea Hacks die de Vettt bloggers maakten?

Over Loes

Meer blogs van Loes lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Kirst
  maart 23, 2018

  Hoi!
  Heel leuk gedaan! Ik ga van de week beginnen maar vraag me af hoe je goud gekleurde items er nu uitzien. Blijft het zitten ?

  • Loes
   maart 24, 2018

   Met name de wasbak is niet zo mooi meer. Nou heeft die ook het nodige te verduren haha. Wij hadden geen primer gebruikt, daar heb ik wel spijt van. Denk dat het dan mooier was gebleven. Of nog een coating er overheen doen.