De kerstmarkt in Oberhausen bij CentrO

Door

Op een doordeweekse woensdag stap ik in de auto om mijn dochter uit school te halen en naar de kerstmarkt in Oberhausen te gaan. Deze kerstmarkt vind je op het plein bij CentrO, eigenlijk gelijk voor het LEGO Discovery Center en het winkelcentrum. De tijd van de kerstmarkten is weer aangebroken én vooral in Duitsland zijn ze daar ontzettend goed in. Samen met mijn 2 dochters breng ik een bezoek aan de kerstmarkt in Oberhausen.

Mega grote kerstmarkt met daaromheen heel veel extra’s

In en om CentrO is sowieso al van alles te doen. Je vindt hier een zwembad, je kunt hier het LEGO Discovery Center bezoeken en je kunt naar SeaLife gaan. Eerder publiceerden we ook een blog over die laatste: LEGO Discovery Center & SeaLife. En je hebt natuurlijk heel veel te shoppen in CentrO. Ik vind de Urban Outfitters een hele toffe winkel, een andere winkel die ik altijd een feestje vindt is de LUSH, maar er zit nog zoveel meer. Mijn oudste dochter wist mij te vertellen dat er een Build a Bear zit. Dat had ze gezien op YouTube. Dus toen ze iets opvang over ‘Oberhausen’ was het linkje gelijk gelegd. Ze wilde zo graag naar Build a Bear. De laatste weken ging het er nogal veel over….zo graag wilde ze het. Je herkent het vast :-).

Wat is er te doen tijdens de kerstmarkt in Oberhausen?

Wij parken de auto op P3 en lopen eigenlijk gelijk tegen de kerstmarkt en het gigantische reuzenrad aan. Omdat ik nog een Build-a-Bear belofte had lopen leek het mij slim om daar eerst naartoe te gaan. Toen wist ik nog niet dat de je de knuffel in een eigen huis meekrijgt :-). Na missie 1, probeerden we door te gaan voor missie 2, de kerstmarkt. Deel 2 doen we dus met beer, het geboortecertificaat van de beer en het huis van de beer. Dat was wat lastig met twee kinderen die de handen vol hebben en heel veel toffe winkels maar het is gelukt. Gelukkig was het een doordeweekse woensdag, je kon overal lekker door lopen en we hadden geen last van drukte. Ik hou ervan!

kerstmarkt in oberhausen
CentrO, prachtig versierd

De kerstmarkt in Oberhausen is opgedeeld in 3 gedeeltes; de Wichtelmarkt, Santa’s Village en de Berghweihnachtsmarkt. Op de website vind je een overzicht met wat er waar te doen is. Eigenlijk moet je er alleen voor de geur al naartoe gaan. Overal ruik je lekkers. Heel veel eettentjes, tentjes waar je wat kunt drinken maar ook kraampjes met snoep, zeepjes en vaklieden die aan het werk zijn. Tussendoor een kleine kermisattractie voor de kleinste kinderen en als groot middelpunt het reuzenrad.

kerstmarkt in oberhausen

Het Reuzenrad op de kerstmarkt in Oberhausen

Zo’n reuzenrad die zien mijn kinderen niet elke dag. Het leek mij ook wel tof om zo over de hele kerstmarkt en het gebied van CentrO te kunnen kijken. We kochten eerst wat snoep en aardappelpannenkoeken en met onze proviand gingen we het reuzenrad in. Dat mocht trouwens, ik had het netjes gevraagd :-). Mijn kinderen telden wel 6(!) rondjes. Ik was er zelf na rondje 3 wel klaar mee, maar zij genoten volop. En wat een uitzicht, als je het goed weet te timen pak je precies de zonsondergang mee! Wij waren net te laat…maar dat mocht de pret niet drukken. De prijs voor een ritje is 7,50 Euro voor volwassenen en 5 Euro per kind.

kerstmarkt in oberhausen
kerstmarkt in oberhausen

Sleebaan

Wij zijn vooral bij het gedeelte aan de kant van het reuzenrad gebleven. Aan het andere uiteinde van de kerstmarkt, bij de Bergweihnachtsmarkt vind je meer een après-ski gedeelte. Hier vind je ook de motorsleetjes en de rodelbaan!

Openingstijden van de kerstmarkt in Oberhausen CentO

De kerstmarkt in Oberhausen CentrO is er van 15 november t/m 23 december. Vanaf 22 november is CentrO op maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 22.00 geopend. Neem voor de actuele openingstijden een kijkje op de website. Wij bezochten de kerstmarkt vrij vroeg, half november, op een doordeweekse woensdag. Het was heerlijk rustig. Ik verwacht dat het in de weekenden echt een stuk drukker is. Goed om te weten: het parken bij CentrO is gratis.

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Oberhausen Tourismus

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.