De kerstmarkt in Oberhausen bij CentrO

Door

Laatst bijgewerkt – december 2022

Als je in het grensgebied woont is een uitje naar een kerstmarkt over de grens superleuk. Er zijn verschillende kerstmarkten, groot en klein. Een favoriet is wel de kerstmarkt in Oberhausen. Deze kerstmarkt vind je op het plein bij CentrO, eigenlijk gelijk voor het LEGO Discovery Center en het winkelcentrum. De locatie is wel heel fijn met kinderen, het grote overdekte winkelcentrum is perfect voor het kerstshoppen, je parkeert er gratis en de kerstmarkt ligt buiten, écht naast het winkelcentrum.

Kerst 2022Kerst 2022

Mega grote kerstmarkt Oberhausen met daaromheen heel veel extra’s

In en om CentrO is sowieso al van alles te doen. Je vindt hier een zwembad, je kunt hier het LEGO Discovery Center bezoeken en je kunt naar SeaLife gaan. Eerder publiceerden we ook een blog over die laatste: LEGO Discovery Center & SeaLife. En je hebt natuurlijk heel veel te shoppen in CentrO. Ik vind de Urban Outfitters een hele toffe winkel, een andere winkel die ik altijd een feestje vindt is de LUSH, maar er zit nog zoveel meer. Mijn oudste dochter wist mij te vertellen dat er een Build a Bear zit (helaas is die inmiddels gesloten).

Wat is er te doen tijdens de kerstmarkt in Oberhausen?

Wij parken de auto gratis in de overdekte parkeergarage op P3. Je loopt dan eigenlijk gelijk tegen de kerstmarkt en het gigantische reuzenrad aan. We gingen op een doordeweekse dag waardoor het relatief rustig is, ik vind dat zelf altijd wel fijn. We starten met een rondje door het winkelcentrum die ook al heerlijk in kerstsfeer is, om daarna de kerstmarkt te bezoeken.

kerstmarkt in oberhausen
CentrO, prachtig versierd

De kerstmarkt in Oberhausen is opgedeeld in verschillende gedeeltes. Op de website vind je een overzicht met wat er waar te doen is. Eigenlijk moet je er alleen voor de geur al naartoe gaan. Overal ruik je lekkers. Heel veel eettentjes, tentjes waar je wat kunt drinken maar ook kraampjes met snoep, zeepjes en vaklieden die aan het werk zijn. Tussendoor een kleine kermisattractie voor de kleinste kinderen en als groot middelpunt het reuzenrad.

kerstmarkt in oberhausen

Het Reuzenrad op de kerstmarkt in Oberhausen

Zo’n reuzenrad die zien mijn kinderen niet elke dag. Het leek mij ook wel tof om zo over de hele kerstmarkt en het gebied van CentrO te kunnen kijken. We kochten eerst wat snoep en aardappelpannenkoeken en met onze proviand gingen we het reuzenrad in. Dat mocht trouwens, ik had het netjes gevraagd :-). Mijn kinderen telden wel 6(!) rondjes. Ik was er zelf na rondje 3 wel klaar mee, maar zij genoten volop. En wat een uitzicht, als je het goed weet te timen pak je precies de zonsondergang mee! Wij waren net te laat…maar dat mocht de pret niet drukken. De prijs voor een ritje is 7,50 Euro voor volwassenen en 5 Euro per kind.

kerstmarkt in oberhausen
kerstmarkt in oberhausen

Rodelbaan op de kerstmarkt!

Wij zijn vooral bij het gedeelte aan de kant van het reuzenrad gebleven. Aan het andere uiteinde van de kerstmarkt, bij de Bergweihnachtsmarkt vind je meer een après-ski gedeelte. Hier vind je ook de motorsleetjes en de rodelbaan!

Openingstijden van de kerstmarkt in Oberhausen CentO

De kerstmarkt in Oberhausen CentrO opent half november en loopt t/m 23 december. Neem voor de actuele openingstijden een kijkje op de website. Wij bezochten de kerstmarkt vrij vroeg, half november, op een doordeweekse woensdag. Het was heerlijk rustig. Goed om te weten: het parken bij CentrO is gratis.

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Oberhausen Tourismus

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.