Er op uit in het voorjaar: Leuke uitjes in Twente

Door

Het is Lente in Twente! Trek er samen op uit met de leukste familie-uitjes in Twente.

Wil jij iets leuk doen met jouw kinderen deze lente? Je hoeft je deze lente in Twente niet te vervelen! Stap met Hemelvaart met je gezin op de scooter, slaap op een verlaten vliegveld op pop-up camping Campground Twente of ontdek Twente vanuit een kano. Deze lente is het genieten in Twente!

Midgetgolfen in ’t Lutterzand bij Florilympha
Midgetgolfen, wie kent het niet? Deze midgetgolfbaan ligt aan de rand van natuurgebied ’t Lutterzand en is onderdeel van restaurant Florilympha. Tijdens de lock-down zijn hier take-away mogelijkheden, zodat je na het spelletje midgetgolf samen kunnen genieten van iets lekkers.

Twente vanaf een Kano
Samen ontspannen peddelen in een Canadese kano? Geniet met jouw gezin van de rust en de Twentse natuur. Bij de Wilgenwaerd in Nijverdal stap je in je kano om Twente vanaf de Regge te ervaren. Neem wat lekkers mee voor onderweg en leg onderweg aan om ergens op je gemak te picknicken.

Op zoek naar kabouters in Haaksbergen
Nieuw is deze kabouterroute voor de allerkleinsten. Vanaf de Watermölle in Haaksbergen start je deze wandeling. Hier koop je het kidspakket met instructies en vervolgens ga je samen op zoek de kabouters. Onderweg kom je allerlei huisjes van de kabouters tegen.

Knapzakwandeling Landgoed Kaamps
Wandelen met een doel vinden kinderen altijd leuk! En helemaal met zo’n heerlijke knapzak voor onderweg van Landgoed Kaamps. Als de wandeling ook nog eindigt met een ijsje dan scoor jij helemaal punten bij de kinderen.
Landgoed Kaamps in Deurningen is een begrip in Twente en een heerlijke plek om wat tijd door te brengen. Hier sta je oog in oog met de koeien en er is een kleine speeltuin. Neem een kijkje in de kaasmakerij en breng een bezoek aan de Landgoedwinkel.  

Klimpark Avatarz
Een bos saai? Ga dan eens naar AvaTarZ! Het grootste klimpark van Nederland, waar kinderen vanaf 6 jaar hun hart op kunnen halen. In dit ecologische klimbos in Deurningen beleef je een geweldig avontuur.

Wandelen en picknicken rondom Lageveld Wierden

Het Lageveld in Wierden is voor alle leeftijden leuk. Perfect op zomerse dagen, met de fijne stranden en het water. Maar ook op zonnige lentedagen is het hier prima vertoeven. Maak samen een wandeling rondom het Lageveld, trap onderweg een balletje of bezoek het kinderspeelbos.


Pluk je eigen tulpen in één van de pluktuinen

In Oldenzaal vind je een pluktuin waar je in het voorjaar al kunt plukken. Bij landwinkel ’t Duvelshofke start het plukseizoen met narcissen, vanaf half april kunnen er bij ’t Duvelshofke (Oldenzaal) atulpen geplukt worden. Leuk voor alle leeftijden!

Stap op de E-shopper
Een leuk familie uitje deze lente? Bij Actief Twente in Beuningen huur je allerlei vervoersmiddelen. Denk aan tandems, E-bikes, mountainbikes, scooters maar ook E-shoppers. De perfecte manier om unieke plekjes van Twente te ontdekken. Stap samen op een E-shopper. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen voorop bij de ouders.

Schatgraven bij Paviljoen ’t Lutterzand
Natuurgebied ‘t Lutterzand is ideaal met kinderen. Je klimt er in bomen, speelt er in het water van het riviertje De Dinkel en je speelt er met zand. Of je gaat er op zoek naar een schat. Reserveer bij Paviljoen ‘t Lutterzand het ‘schatzoeken’. Gewapend met een metaaldetector en opdrachten struin je door het natuurgebied met maar één missie: op zoek naar de Dinkeldaalders. Opdracht volbracht? Dan strijk je neer met een drankje in je hand bij Paviljoen ‘t Lutterzand. Waar je heerlijk nageniet terwijl de kinderen zich vermaken in de naastgelegen speeltuin. Wat wil je nog meer? Een uitje leuk voor alle leeftijden!

Uitjes deze lente met kinderen in tijden van Corona. Waar op te letten?

Ga je deze lente iets leuks doen met jouw kinderen? Begin goed voorbereidt aan je avontuur. Op de meeste locaties is reserveren verplicht, check de desbetreffende website voor de meest recente informatie.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.