4 x paasbrunch recepten: lekker en makkelijk!

Door

Pasen, naast dat het een religieuze feestdag is, denk ik bij Pasen vooral aan het voorjaar, aan de langer wordende dagen, aan lammetjes, kuikens, de lente, de bloemetjes en de bijtjes. En natuurlijk de paasbrunch! Pasen is de aanleiding om lekker uitgebreid te brunchen met het hele gezin. Speciaal voor jullie deel ik hier mijn favoriete paasbrunch recepten met jou! 

4 x Paasbrunch recepten om thuis te maken

Een aantal van mijn lievelings paasbrunch recepten vind je hieronder.

#1 Eiersalade

Onmisbaar tijdens Pasen zijn natuurlijk eieren. Als kind heb ik eindeloos veel eiertik-wedstrijdjes gedaan, waarbij het eigenlijk het leukst was om het ei eerst mooi te beschilderen. Om enigszins beslagen ten ijs te komen tijdens de eiertik-wedstrijd moeten de eitjes natuurlijk hardgekookt zijn. Persoonlijk hou ik meer van zachtgekookte eitjes maar de hardgekookte eieren lenen zich wel perfect voor een heerlijke eiersalade.

Voor een schaaltje eiersalade heb je nodig:
* 4 eieren
* 4 el mayonaise
* 1 kleine rode ui
Naar smaak: peper, zout en peterselie

Zo maak je het:
– kook de eieren 8 a 10 minuten
– snijd de ui fijn
– pel de eieren als ze afgekoeld zijn
– prak de eieren in een schaaltje en voeg de mayonaise, het uitje en naar smaak de peper en zout toe en garneer met een beetje peterselie

paasbrunch recepten

#2 Huisgemaakte jam

Jam is altijd een goed idee. Je kunt er eindeloos mee variëren, op de boterham, een croissantje, een cracker, beschuitje of pannenkoek en ook qua smaak zijn de mogelijkheden eindeloos. Gegarandeerd succes tijdens de brunch met Pasen is deze mango-perzikjam, hij kleurt ook zo lekker bij het voorjaar 😉

Dit heb je nodig:
* 1 mango (geschild en gesneden)
* 200 gram perziken (geschild en gesneden)
* 150 gram suiker
* scheutje citroensap

Zo maak je het:
– kook de mango en perziken een kwartiertje op laag vuur
– haal van het vuur en pureer het fruit
– voeg de suiker en citroensap toe en laat nog 5 minuten pruttelen op laag vuur
– laat afkoelen en bewaar de jam in de koelkast

paasbrunch recepten

#3 Worteltjescake

Om de brunch extra speciaal te maken vind ik het altijd leuk om een taart of cake te bakken. Deze worteltjescake is perfect voor zoetekauwen, makkelijk om te maken en werkelijk om je vingers bij af te likken!

Dit heb je nodig:
* 2 grote wortelen
* 200 gram (room)boter
* 150 gram suiker
* 2 eieren
* 200 gram zelfrijzend bakmeel
* 100 gram roomkaas
* 50 gram poedersuiker
* zakje vanillesuiker
* snufje kaneel

Zo maak je het:
– verwarm de oven voor op 180graden
– laat 150 gram boter smelten in een pannetje
– doe de eieren in een kom
– voeg de suiker, het bakmeel en de boter toe en meng tot een glad beslag
– rasp de wortelen en voeg toe aan het beslag
– doe het beslag in een bakblik en bak de cake in 45 minuten gaar

Maak in de tussentijd het glazuur voor over de cake:
– smelt 50 gram boter in een pannetje
– doe de roomkaas, poedersuiker, vanillesuiker, kaneel en boter in een kom en meng tot een glad geheel
– als de cake klaar is en is afgekoeld kun je het glazuur over de cake smeren en genieten van een heerlijk zoet feestje tijdens de paasbrunch.

# 4 Smoothie

Waar gegeten wordt moet ook gedronken worden. En als tegenhanger van de zoete worteltjestaart, deze heerlijk gezonde, perfect gekleurde smoothie voor bij de brunch.

Dit heb je nodig:
* halve ananas
* mango
* kokoswater (of kokosmelk voor een romige variant)

Zo maak je het:
– schil en snijd de mango en ananas
– doe het fruit en het kokoswater in de blender
– schenk in een glas en genieten maar!

Heb jij nog lekkere, gezonde, kidsproof tips voor op tafel tijdens Pasen?

paasbrunch recepten

Nog meer inspiratie voor Pasen?

Alle blogs die wij schreven over Pasen vind je hier in één overzicht: tips en inspiratie voor Pasen.

Over Joyce

Meer blogs van Joyce lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.