Theater in Enschede: Baron van Münchhausen

Groots theater in Enschede! (foto Sanne Peper)

Yes; we mogen weer ! Naar het theater, de bios en vooraf een lekker drankje! Dit hebben we allemaal gemist toch? Daarom waren wij ook extra blij met deze uitnodiging van Theater Sonnevanck; Jurre en ik mochten naar de premiere van de nieuwste voorstelling: ‘De Baron van Münchhausen’ (7+).

Wij hebben er zin in, een avondje theater!

Welkom door de Baron himself!

Bij aanvang van de voorstelling stond de Baron ons al persoonlijk op te wachten met een ‘boks’ voor Jurre! Meteen zaten we in het verhaal! Zo leuk dat je bij Sonnevanck vanaf het moment dat je voet over de drempel zet meegezogen wordt in de schijnbare geïmproviseerde start. De hoofdrolspelers worden zo al zichtbaar en voelen meteen eigen. Zo loopt de inloop naadloos over in het theaterstuk zelf. Vanaf moment één zat Jurre (én ik!) ademloos te kijken!

De Baron in actie! (Foto: Sanne Peper)

Samenwerking tussen Sonnevanck en DIEHELEDING

Nu kende ik Sonnevanck al wel van de vele prachtige jeugdvoorstellingen in hun eigen theater midden in het centrum van Enschede. Het Hiphop-theater collectief DIEHELEDING kende ik nog niet, maar hoe gaaf is deze samenwerking! We worden heen en weer geslingerd tussen rappende soldaten, breakdancende paarden en fakenews kanonskogels die inslaan als de beat die dropt. De Baron is een held! Maar… is het allemaal wel echt gebeurd?

De Baron van Münchhausen is een man die zo waarachtig en overtuigend goed kan liegen, dat je af en toe vergeet dat je naar een leugenaar luistert. Wanneer is iets liegen en wanneer is het fantasie? Is liegen altijd slecht? En waarom de waarheid spreken, als je een wereld bij elkaar kunt liegen waar het veel leuker is?

Van in de maag van een vis tot op de maan!

Indrukwekkend to the max

Als we woorden moeten geven aan deze voorstelling zijn over-the-top-beschrijvingen alleen maar passend! Het is een theater wat zich kenmerkt als stoer, vernieuwend, groots. Er wordt gerapt, gedanst, gerijmd, deze muziek slaat enorm aan. Wat een kunstzinnige uitspattingen van deze vier theatermakers. Een staaltje lef werd hier getoond! Jurre en ik raakten er niet over uitgepraat achteraf en de volgende dag kwamen er steeds weer zinsnedes uit de liedjes voorbij. Jurre gaf aan dat wanneer hij weer naar deze voorstelling zou gaan, hij dan weer hele andere dingen zou horen en zien, zoveel indrukken heeft het achtergelaten!

De Baron van Münchhausen is een kleurrijke en muzikale familievoorstelling die zoekt naar de waarde van waarheid en de verleidelijkheid van het liegen. Want liegen onze helden, de beroemde rappers, vloggers en modellen op tv, niet ook allemaal een beetje?

Jurre onder de indruk!

Waarheid of liegen?

En wat kies jij? Maak je met liegen de wereld een beetje mooier of moet je altijd de waarheid vertellen zodat iedereen te vertrouwen is? Dat is de hamvraag en die vraag kan alleen jíj beantwoorden!

Vrienden of toch een crimineel?

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de teaser op YouTube en bestel hier je kaartjes!

De Baron van Münchhausen is kanshebber voor de Podiumkids Prijs! Dé landelijke publieksprijs voor theater-, dans- en muziekvoorstellingen voor iedereen t/m 12 jaar. De vijf voorstellingen die gemiddeld de hoogste score halen, worden genomineerd voor de Podiumkids Prijs. De speciale Podiumkids Kinderjury kiest vervolgens de winnaar! Jij stemt toch ook voor de Baron?

De sultan kiest voor de waarheid, wat kies jij?

Over Famke

Meer blogs van Famke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.