Apps voor ouders en kinderen, Maryke deelt de leukste en handigste met je! (deel 2)

Door

In deze tweedelige serie deelt gastblogger Maryke haar favoriete gratis apps. In dit deel (deel 1) vind je de apps gericht op kinderen, in dit deel (deel 2) vind je Maryke’s favoriete apps voor ouders. 

Dat Maryke wel houdt van een georganiseerde Iphone en een prettige mapjes structuur dat las je al in deel 1. In deel 2 vind je een overzicht van haar favoriete apps voor ouders. Uiteraard is dit overzicht ook weer netjes door Maryke opgedeeld in verschillende categoriën.

Apps Sociaal

 • Memoir
  De Memoir app helpt je je herinneringen te herbeleven. Je koppelt hem aan je social media kanalen en kunt zo gemakkelijk terugzien wat je precies 1, 2 … jaar geleden deed. Elke dag geniet ik weer even als ik mijn oude foto’s terugzie (maar wat was de kwaliteit van deze foto’s 4 jaar geleden toch slecht) Je kunt deze herinneringen ook delen. (Timehop is een zelfde soort app)

Apps

 • Bitstrips – Bitmoji
  Eigenlijk gebruik ik deze app al een tijdje niet meer, maar ik blijf hem gewoon zo leuk vinden. Met deze app maak je een cartoonpersonage van jezelf en creëer je hiermee de meest flauwe cartoons. De app Bitstrips heeft een opvolger: Bitmoji, hierbij is je stripfiguur de hoofdrolspeler in allerlei smileys die je direct vanuit een iOS 8-toetsenbord kunt plaatsen in een WhatsApp-gesprek bijvoorbeeld.

Fotografie Apps

 • Boomerang
  De Boomerang app van Instagram maakt alledaagse momenten grappig en verrassend. Je kunt hypnotiserende minivideo’s maken die vooruit en achteruit gaan. Je hebt ze vast voorbij zien komen op Instagram. Ik denk niet dat deze app voor eeuwig is, maar hij is wel leuk.
 • Font Candy
  Er zijn talloze apps om (geanimeerde) tekst of plaatjes toe te voegen aan je foto’s of video’s. Ik vind Font Candy echt een leuke en uitgebreide app. Veel leuke lettertypes, artwork en daarnaast kun je een keuze maken uit heel veel kant en klare ‘sayings’, met onderwerpen zoals liefde, trending, inspiratie, funny, verjaardag etc. Deze plaats je over je foto heen, probeer het maar eens.
 • Friddo
  Van deze app wordt ik enthousiast. Ik kende hem niet, maar dit lijkt me écht handig! Met de Friddo app kun je knutselwerken van je kinderen eenvoudig en veilig online opslaan. Voor altijd! Ik schreef eerder een blogje over ontspullen (https://vettt.nl/ontspullen-dat-ruimt-lekker-op/), deze app past daar helemaal tussen. Met deze app behoort het dilemma ‘weggooien of bewaren’ voorgoed tot het verleden. Je maakt een foto van de tekening of van het knutselwerkje en de app zorgt ervoor dat je ze heel gemakkelijk terug kunt vinden, delen of afdrukken (ook in een fotoboek). Like! 
 • Klasbord
  Klasbord is de social media tool voor het onderwijs. Klasbord maakt de communicatie tussen school en thuis leuk, gemakkelijk & veilig. Wij ontvangen in de app dagelijks foto’s van Ravi. Dat hij een brug aan het bouwen is, of buiten speelt. Ook staan er mededelingen in, welke ouders er mee willen rijden naar het museum, of dat het de volgende dag speelgoed dag is. Heel erg fijn want Ravi verteld thuis erg weinig en nu hebben wij een aanknopingspunt om een gesprek te starten. Helaas heb je hier niets aan wanneer de basisschool niet meewerkt. Echt, vraag je school om deze app in te zetten. Ze gebruiken hem volgens mij alleen in groep 1,2 en 3.

 

Apps Shoppen

 • Wish/AliExpress
  China is het walhalla van goedkope spulletjes. Van elektronica, kleding, sieraden, speelgoed, gereedschap, beautyproducten, kortom alles en voor iedereen. AliExpress is het dochterbedrijf van Alibaba, China’s grootste webwinkel. Wish en AliExpress zijn zelf geen winkel, maar de websites hebben honderden winkels en webshops verzameld. Zo heb je op één plek een zo uitgebreid mogelijk aanbod. Je kunt dus via deze apps online goedkope spulletjes shoppen, vaak zonder, of met zeer lage verzendkosten. Nadeel is dat je redelijk lang moet wachten op je spullen. Ik heb er o.a. al sieraden, (kinder)horloges, speelgoed, kinderkleren, shapewear, t-shirtjes, sweaters en leggings gekocht voor een prikkie.
Apps

Apps

 

Food Apps

 • AlbertHeijn
  Ik winkel eigenlijk nooit bij de Albert Heijn, de Dinomania is dan ook volledig aan ons voorbij gegaan. Maar ik gebruik wel de Albert Heijn app, eigenlijk alleen voor het zoeken naar de lekkerste recepten. De app biedt trouwens heel veel meer, zo heeft hij een wijnvinder, een boodschappenlijst functie waar je ook de bonusproducten gemakkelijk kunt vinden en natuurlijk een webshop. Ik vind deze recepten app zo fijn omdat de app zo lekker overzichtelijk is. Ik kan kiezen uit de menugang, de keuken en ook uit vega/vis/vlees/gevogelte/bbq en uit de tijd die ik graag in de keuken door wil brengen. Vaak zoek ik op ingrediënt, dan heb ik bijvoorbeeld nog een venkel liggen en heb ik geen inspiratie. De AH app is dan echt dé uitvinding voor mij.
 • MyTaste
  De myTaste recepten app bundelt verschillende receptenblogs in een app, en voegt daar een handig kookboek aan toe. Je kunt de lekkerste recepten opslaan in je eigen overzichtelijke kookboek. Ik maak hier best veel gebruik van omdat de database zo uitgebreid is.

Office

 • Wunderlist
  Je zag hem hierboven al voorbijkomen. Wunderlist is een uitgebreide taken-app waarin je takenlijsten en taken kan aanmaken en bijhouden. De app helpt mij mijn leven nog overzichtelijker te maken. Je kunt zelfs samen met andere gebruikers takenlijsten afvinken. Bijvoorbeeld wanneer je samen iets organiseert, of wanneer je samen een boodschappenlijst bijhoudt. Yvette schreef er ook al eens eerder over in deze blog. 
 • Evernote
  Evernote is ook al zo’n handige app die ik veel gebruik. Privé en op mijn werk. Je kunt in dit programma notities (beeld, tekst, linkjes etc.) maken en deze in een notebook plaatsen. Zo heb ik bijvoorbeeld een notebook Vettt en hierin zet ik al mijn notities, hersenspinsels en blogjes. Ook kan ik een link opslaan of foto maken en deze invoegen of als losse note opslaan. Alle notebooks zijn altijd en overal beschikbaar. Ik heb deze app op mijn mobiel, laptop en op mijn PC, dus ik kan overal verder werken, zonder iets te hoeven kopiëren. 
 • Cloud storage apps
  Ik denk dat iedereen dit wel herkent: een volle iPhone. Help….. Ik had dit op mijn oude telefoon heel vaak, dan moest ik een oude foto verwijderen om een nieuwe te kunnen maken. Zo vervelend. Ik vergat altijd mijn telefoon leeg te halen en alle foto’s op mijn PC te zetten. Maar het kan dus handiger via een clouddienst. Er zijn er heel veel, zoals o.a. Dropbox, GoogleDrive, OneDrive, Apple iCloud. Ik laat nu mijn foto’s en filmpjes automatisch uploaden naar een mapje op mijn Dropbox account. De online diensten zijn vaak gratis tot aan bijv. 2 GB, daarna kun je een abonnement afsluiten.

 

Apps Gezondheid

 • Lifesum
  De iTunes store zegt dat miljoenen mensen dankzij deze app gezonder en gelukkiger leven! De Apple Lifesum app is zelfs bekroond met de prijs “Beste apps van 2015”. Deze app heb ik dus niet, net zoals alle andere, in een mapje staan, maar los op mijn scherm. Zo vergeet ik niet na elke maaltijd (of aan het einde van de dag) in te vullen wat ik heb gegeten, of na elke activiteit in te vullen hoe actief ik ben geweest. Dit lijkt een enorme opgave, maar echt, het werkt! Je wordt je enorm bewust van wat je een eet en hoeveel je verbrandt per activiteit. Het kiezen van een product of activiteit verloopt via een zoekfunctie, heel handig dus. De app is heel laagdrempelig en zelfs leuk.

Apps

 •  7 minute workout
  Houd je niet van sporten in de sportschool, heb je geen tijd? Weg met alle excuses! De 7 minute workout duurt maar 7 minuten, is super simpel en werkt! Je merkt al na een paar keer dat je meer kracht en uithoudingsvermogen krijgt. De app helpt je door heldere communicatie en duidelijke plaatjes. Er zijn verschillende soorten workouts in verschillende apps, zoals een fitness track, high intensity training, een training speciaal voor vrouwen, of alleen voor buikspieren. Ik heb ze niet allemaal getest….

Apps Reizen

 • Airbnb
  Deze app kende ik niet en heb ik dus voor dit onderzoek geïnstalleerd. Ik ken wel mensen die hun huis aanbieden via Airbnb, of een huis huren via Airbnb, maar ik heb het zelf nog nooit gedaan. Ik kan me voorstellen dat de app super handig is als je op zoek gaat naar een woning in Spanje, Marokko, of gewoon in Amsterdam. Via de app kun je zoeken binnen 191+ landen, de app geeft ook favorieten aan en biedt reisgidsen. En je kunt je eigen huis aanbieden via de app. Iemand van jullie dit wel eens gedaan?
 • Vakantiebieb
  In de VakantieBieb-app vind je maar liefst 60 e-books voor het hele gezin. De e-books in de app zijn van 1 juni t/m 31 augustus 2016 te lezen op smartphone of tablet, door zowel leden als niet-leden van de Bibliotheek. Hoe Vettt? Heleen schreef er eerder al een blog over.

 

Apps Wonen

 • Nextdoor
  Nextdoor is een app in een besloten omgeving waar alleen jij en je geverifieerde buren toegang toe hebben. De app is nuttig, biedt een helpende hand en kan zorgen voor gezelligheid en veiligheid in de buurt. In deze app zie ik bijvoorbeeld dat er een poes wordt vermist (ook weer wordt gevonden), dat er spulletjes te koop worden aangeboden en lees ik over geluidsoverlast en processierupsen in de wijk. Ik moet zeggen dat ik deze app niet heel actief bijhoud, maar het kan zeker nuttig zijn.
 • Peerby
  Dit vind ik echt een super initiatief. Peerby is een nieuw Nederlands initiatief waarmee je online en via sociale media kanalen spullen kunt lenen of huren van mensen in de buurt. Deze app speelt heel erg in op de deelgebruik trend, waarbij het lenen en ruilen van spullen belangrijker is dan het daadwerkelijke bezitten ervan. Ik heb de app al een tijdje en zie ook dat buren van mij op zoek zijn naar grasmaaiers, heggenscharen etc. Toch heb ik zelf nog nooit iets (uit)geleend. Jullie wel?

Ik weet zeker dat ik nog lang niet alle hippe, coole, handige, leerzame en leuke apps heb genoemd, maar vond dit al een hele klus. Mijn doel is om met jullie mijn favoriete gratis apps te delen en om nieuwe apps ontdekken. Dus hoor ik heel graag of jullie nog tips, toevoegingen of comments hebben. Laat het me weten.

Maryke, geboren en getogen in Enschede woont met haar 3 mannen, Ravi (’11), Bodhi (’14) en vriendlief Bram en met poes Dibbe in een jaren 30 huis in Enschede. Van jongs af aan is ze al creatief bezig. Ze houdt van tekenen, naaien, haken, ontwerpen, wandelen, reizen, nagellak, het stylen van ruimtes en van schrijven. Op haar eigen blog en tevens webshop zie je wat ze zoal maakt en wat haar bezig houdt: Maryke Mondria. Meer van Maryke lezen? Een overzicht van Maryke’s blogs op Vettt vind je hier.

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.