De weekendtips 26 t/m 29 januari

We hebben weer ons best gedaan om de leukste dingen voor dit weekend op een rijtje te zetten. Laat je inspireren! En heb je zelf nog tips? Laat gerust een berichtje achter, vinden we tof!

26 januari: Dreumes speelgroep thema: Zindelijkheid is kinderspel (Enschede)

Iedere vrijdag wordt de Dreumes speelgroep georganiseerd. Gezellig met andere dreumes-mama’s verzamelen :-). Vrijdag 26 januari is er een speciale thema-bijeenkomst door Debby Mendelsohn. Wil jij meer informatie over hoe je je kind al met 1,5 jaar uit de luiers hebt? Debby vertelt je er alles over! Ze heeft het boek ‘Zindelijkheid is kinderspel’ geschreven en zal je vrijdag alles vertellen over haar boek en haar ervaringen en kennis over zindelijkheid. Voor meer info kijk je op het Facebook event. Het is vrijdag ochtend 26 januari van 10.00 tot 12.00 in de Bibliotheek Enschede.

 

Nationaal theaterweekend 26 t/m 28 januari (Landelijk)

Het Nationaal Theaterweekend, vind dit weekend plaats! Nederland viert theater met verrassende voorstellingen én heel veel gratis activiteiten, in meer dan 70 theaters in Nederland. Voor maximaal €10,- boek je je tickets voor een voorstelling bij één van de deelnemende theaters. Het Nationaal Theaterweekend is voor iedereen. We gingen op onderzoek uit en bekeken wat er zoal voor kinderen dit weekend in de theaters te doen is.
Op de site van Het Nationaal Theaterweekend vind je trouwens een overzicht met wat er in welk theater georganiseerd wordt.

Enschede

  • Theater Gnaffel, Kleine Willem (6+)
  • Zaterdag 28 januari: open huis bij Concordia met verschillende voorstellingen

Hengelo

Weekendtips

27 januari: Workshop Huzzel de Puzzel, Concordia (4+, Enschede)

Er is een hele toffe expositie bij Concordia, ‘Speel je mee’ heet het. Ik was er in de kerstvakantie. Rondom de expositie worden er verschillende workshops gegeven. Zo ook dit weekend! Tijdens deze workshop ga je je eigen blokkenpuzzel of schuifpuzzel maken. Want wat is er nou leuker dan spelen met je eigen gemaakte spel? De fantasie wordt geprikkeld en de creativiteit aangespoord. Vanaf 4 jaar.
Na de workshop kun je ook nog het levensgrote bordspel van de expositie zelf volgen om de kunstwerken van dichtbij mee te maken. Na de workshop kun je ook nog het levensgrote bordspel van de expositie zelf volgen om de kunstwerken van dichtbij mee te maken. Voor meer informatie: Concordia.

28 januari: Kinderkookworkshop bij Sophie’s Food & Fun Club (Hengelo)

Bij Sophie’s Food & Fun club worden het hele jaar door leuke kinderkookworkshops gegeven. Zaterdag aanstaande is het thema: Soep & Sandwich. Kijk voor meer informatie op de site.

28 januari: Poppentheater Bolletje Sterk (Oldenzaal, 2+)

Poppentheater Belletje Sterk speelt  op zondag 28 januari  in de Bibliotheek Oldenzaal een bewerking van het ‘Prentenboek van het Jaar’ Ssst! De tijger slaapt.  De voorstelling begint om 11.00 uur en is voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar.

In dit verhaal is tijger diep in slaap, maar ze ligt wel HEEL ERG in de weg. Hoe kunnen de andere dieren erlangs zonder dat ze de tijger wakker maken? Dat wordt spannend! De deur is open vanaf 10.45 uur en de voorstelling duurt tot ongeveer 11.45 uur. Kaartjes kosten € 4,00 voor zowel kinderen als volwassenen en zijn te koop bij de Klantenservice. Reserveren kan hier of telefonisch op 0541 512516. Vanzelfsprekend zijn de kaartjes ook vooraf aan de balie te koop of te reserveren.

Tot en met : ‘Speel je mee’ expositie bij Concordia

Er is een hele toffe expositie bij Concordia, ‘Speel je mee’ heet het. Deze loopt tot begin maart. Het is ontzettend leuk, via een groot ganzenbord dobbel je langs allemaal kunstwerken en doe je opdrachten. Zeker een aanrader! Rondom de expositie worden verschillende workshops gegeven, een overzicht van de workshops vind je op de site van Concordia. Op 27 januari vindt de workshop Hussel de Puzzel plaats (4+)

Beeld: Concordia

Beeld: Concordia

Nog meer inspiratie?

De Vettt Winterspecial staat vol met leuke ideeën voor winterproof uitjes. Denk aan skaten bij De Fabriek in Enschede, skien bij Snowise in Denekamp, winterse wandelingen, leuke DIY’s en nog veel meer! Je checkt de Winterspecial hier.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.