Vettt ontdekt: Waterfonteinen Gronau

Bij zonnige dagen is het heerlijk om wat verkoeling op te zoeken. Je kunt natuurlijk naar een zwembad of waterplas gaan, maar wat ook heel erg gaaf is zijn deze fonteinen! De waterfonteinen vind je in Gronau, in het LAGA park.

Perfect bij zomers weer: Waterfonteinen Gronau

Wil je iets leuks doen met kinderen bij mooi weer? Maar niet de tijd of zin om er echt een zwembad- of recreatieplas uitje van te maken? Dan is een bezoekje aan een waterfontein een heel goed idee! In Enschede vind je hele fijne fonteinen in het Volkspark, maar wil je echt een groot park met fonteinen, ga dan richting Gronau. Absoluut een een aanrader deze fonteinen aan de rand van het centrum van Gronau.

LAGA Park Gronau

Je vindt de waterfonteinen Gronau bij het LAGApark. Dat zit eigenlijk recht tegenover het Rock and Pop museum en het centraal station. Yes, je kunt dus ook met de trein gaan! Ik voerde ‘LAGA park’ in in Google maps en dat bracht mij op een parkeerplek bij een hele gave speeltuin. Je loopt die speeltuin door en dan zie je in de verte de fonteinen al sproeien. Neem trouwens wel zwemkleding, handdoeken en droge kleren mee want het is wel echt de bedoeling dat je (kind) door de fonteinen rent of in één van de badjes ligt te badderen.

Waterfonteinen Gronau

Speeltuin bij het LAGA park.

De waterfonteinen zijn heel goed te combineren met de speeltuin die net iets verder ligt. De speeltuin heeft verschillende speeltoestellen, waaronder een mega hoge glijbaan en heel veel zand waar kinderen lekker kunnen spelen. Dit is ook een goede plek om neer te strijken voor een picknick!

Speeltuin Gronau

Fotocredits: Marijn Dikken. Zo kunnen jullie toch nog een glimp van de speeltuin meekrijgen 🙂

Openingstijden Waterfonteinen Gronau 2024

Het LAGApark is een park waar je altijd wel naar binnen kunt, maar de fonteinen die staan niet altijd aan. Op de website van Gronau Inside vind je de openingstijden.

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Jorien
  juli 29, 2018

  Ik kan nergens entree prijzen vinden kan jij me die vertellen ?

  • Vettt.nl
   juli 30, 2018

   Gratis! Het is soort van openbaar park…