De weekendtips 27 t/m 29 september

Door

Als je de weersvoorspellingen mag geloven wordt het een echt herfst weekend. Regen en wind…dat is toch even heel wat anders dan het afgelopen weekend waarin het zomers was. Evengoed is er heel veel leuks te doen en te ontdekken de komende dagen. Team Vettt is weer voor je op zoek geweest. Ontdek hier al onze weekendtips voor aankomend weekend:

27 september: Foodcamp bij Melkveebedrijf ‘n Pol (Enschede)

Happen en rennen tussen de melkkoeien in Enschede! Misschien heb je de Foodcamps al vaker voorbij zien komen? Het is een combinatie eten met verse ingredienten en sporten (bootcamp). Echt een toffe activiteit om samen met je kinderen te doen. En vrijdag dus in Enschede!

Waar en wanneer: vrijdag 27 september van 15.30-18.00 uur bij Biologisch melkveebedrijf Boekelerhofweg 100, 7548 RA, Enschede
Meer info: Op www.lekkerboer.nl/foodcamp is meer informatie te vinden en een overzicht van alle Foodcamps.

foodcamp

27 en 28 september september: Festival Allée Rentree (Enschede)

Een nieuw festival dat volgens mij een vervanger is van het eerdere Zuiderfestival. Een mega creatief evenement, met als doel om inwoners van Enschede kennis te laten maken met locale artiesten en creatieve broedplaatsen. Okay, eerlijk de site vind ik wat vaag. Maar ik weet zeker, sta je open voor kunst en cultuur en wil je kunstenaars en creatievlingen aan het werk zien dan is dit te gek. Jorien van Jorienosaurus heeft er een Moddercafé. Waar je moddertaartjes, moddersoep, zandkoekjes, aardekoffie of blunnerthee maakt. Wroeten met je handen in de aarde is super lekker daarnaast werkt het letterlijk aardend én gaan al je zintuigen open staan! Circus Tijdsgeest uit Enschede leert je circus-skills, er is een linoleum print en woodcutting café, je kunt je eigen shirt drukken en nog veel meer. Het is in het voormalige pand van TCTubantia.

Waar en wanneer: 27 en 28 september, Getfertsingel 45,
7513 GA Enschede
Meer informatie: Allee Rentree

28 en 29 september: Kunsten op Straat (Raalte, Hardenberg, Diepenheim & Ootmarsum)

Het hele weekend tourt Kunsten op Straat weer rond. Met allerlei straatartiesten en internationale acts. Op zaterdag in Raalte en Hardenberg en op zondag in Diepenheim en Ootmarsum.
Meer info: Kunsten op Straat

28 september: Jubileumfestival Bibliotheek Hengelo

Dit weekend wordt de jubileummaand feestelijk afgesloten, de bieb bestaat 100 jaar en dat is de hele maand september gevierd. Zaterdag zijn er allerlei extra activiteiten: je kunt geschminckt worden, er is gratis ijs, er is een fotobooth, je kunt meedoen met ‘kraak de kluis’. En nog veel meer.

Daarnaast is dit het laatste weekend dat de reizende expositie van Quentin Blake te zien is, de illustrator van de boeken van Roald Dahl. Quentin Blake geeft in deze tentoonstelling de bezoeker een kijkje in zijn hoofd: hoe maakt hij op basis van een tekst illustraties?
Wanneer: zaterdag 28 september van 09.00 tot 16.00
Meer informatie: Jubileumfestival

28 september: Kinderkledingbeurs Twente (Twentsche Foodhal, Enschede)

Op zaterdag 28 september organiseert Beurs Eschmarke de grootste kinderkledingbeurs van Enschede! Dit jaar in de Performance Factory in Enschede.

Maar liefst 5500 herfst- en winter kledingstukken in de maten 86 t/m 176.  Shop de kinderkleding van 14.30 uur tot 16.00 uur bij ons in de foodhal.
De toegang is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid! Betalende klanten van ons krijgen tegen gereduceerd tarief een parkeerkaart.

Wil jij kinderkleding verkopen? Meld je via de website aan voor een deelnemersnummer.

Wanneer: 28 september van 14.30 tot 16.00 (gratis event)
Meer info: http://www.beurseschmarke.nl

28 september: Kinderkledingbeurs (Tubbergen)

Ook in Tubbergen kun je dit weekend terecht voor tweedehands kinderkleding. Je vindt hier vooral herfst- en winteritems.

Wanneer: 28 september van 9.30 – 12.00
Meer informatie: Op de Facebookpage

28 en 29 september: International Vliegerfeest Schaapskooi (Denekamp)

Zo’n 130 vliegeraars uit verschillende landen laten op 28 en 29 september hun vliegers op tijdens de 6e editie van Vliegerfeest Dinkelland. Net als in de voorgaande jaren gaan er ook dit keer weer diverse bijzondere vliegers de lucht in of staan tentoongesteld in de schaapskooi op het terrein bij Schaapskooi Stroothuizen aan de Stroothuizerweg. Op zaterdag avond gaan er verlichte vliegers de lucht in.
Meer info: Vliegerfeest Schaapskooi Stroothuizen

Vliegerfeest Twenterand
Vliegerfeest Twenterand

29 september: Rupsje NooitGenoeg (Oldenzaal)

Ik was vorig weekend met mijn jongste dochter in het theater, het was zo leuk. We gingen naar Kikker en het Avontuur. Dit weekend is er in Oldenzaal een leuke voorstelling van Rupsje Nooitgenoeg (2+) én er zijn nog tickets.
Wanneer: zondag 29 september om 14.00.
Meer informatie in tickets: Rupsje Nooitgenoeg


Hele weekend: Groot Twentsch Maisdoolhof

Dit weekend is het één na laatste weekend dat het Groot Twentsch Maisdoolhof open is, daarna gaat het mais eraf. Je kunt komend weekend nog heerlijk dwalen door het mais in de Twentse natuur!
Meer info: Groot Twentsch Maisdoolhof

maisdoolhof

Schuif aan bij één van de vele keukens van de Twensche Foodhal

Ik vind het zo’n fijne plek om relaxed een hapje te eten: de ideale weekend hang-out. In een ongedwongen sfeertje een hapje en een drankje doen en mijn kinderen zijn helemaal fan van de kinderhoek!
Meer info: Twentsche Foodhal

De speelhoek bij de Twentsche Foodhal

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.