Toeren met een retro e-puch (incl. kortingscode)

Beleef buiten. Bij Actief Twente beleef je buiten optimaal. Na de scooter en de e-chopper probeerden wij afgelopen zondag, op eerste Pinksterdag, de e-puch uit. Niet echt actief, geen druppel gezweet, maar we hebben wel dik vet genoten. Met de e-puch, een uniek retro vervoersmiddel, maakten wij de blits op de weg. In alle stilte zoefden wij door Twente, kind voorop en goan! We reden door het mooie centrum van Denekamp, langs Havezathe het Everloo, we passeerden de top van de Austieberg, reden langs het Schuivenhuisje en pauzeerden bij de Watermolen Singraven met koffie met taart.

Lees je verder dan ontdek je onderaan een unieke kortingscode voor een actief dagje uit.

En masse de natuur in

Het afgelopen jaar gingen we met z’n allen en masse de natuur in. We wandelden en fietsten, we namen een picknick to go mee en doken het park in. We ontdekten en omarmden de schoonheid van de Twentse natuur omdat deze altijd open was. In tegenstelling tot de bioscopen, pretparken, dierentuinen, winkels en speeltuinen. We keken naar wat wel kon en zo kwamen we tot nieuwe uitjes en activiteiten.

Actief Twente speelde hier perfect op in met hun slogan ‘beleef buiten’. Op 11 april 2020, weet je nog toen ‘het’ allemaal net begon, huurden wij een scooter (net als Stephanie) bij Actief Twente. Man, dat was spannend, want kon dat wel? We voelden ons bijna schuldig dat wij plezier maakten. Alles was nog nieuw en onzeker, we zaten in de aftastfase. Wij ontdekten dat je in deze tijd prima een fiets, scooter, solex, kano of e-cruiser kon huren. Want waarom mocht je alleen maar op stap in je eigen buurt? Want die buurt was je al snel zat. Na het 7e rondje Hoge Boekel waren wij wel toe aan een andere omgeving kan ik je vertellen.

Een rondje op de e-puch van Actief Twente

Een rondje omgeving Denekamp was een welkome afleiding. De kinderen genoten zichtbaar en de schaamte om te genieten, terwijl anderen achter de gordijnen zaten, was al snel verdwenen. Een jaar later, op Brams verjaardag in maart 2021, huurden wij bij Actief Twente een e-chopper (net als Yvette en haar vriendinnen) en ontdekten weer een ander stukje Twente. De e-chopper was een stuk stiller en maakte genieten van de omgeving en met elkaar kletsen onderweg veel gemakkelijker. De e-puch die we afgelopen zondag huurden vonden we nóg leuker, mede omdat de e-puch lichtgewicht is en dus heel gemakkelijk om te besturen. De e-puch kan 25 km/u en door het lage gewicht van 55 KG is het besturen hiervan voor iedereen goed te doen. Ook het op de standaard te zetten is easy peasy, wat mij bij de scooter bijvoorbeeld bijna niet lukte.

Familie uitje e-puch van Actief Twente
Op de e-puch, een te gek familie-uitje.

Wij deden zondag de Denekamp – Austieberg route van 22,5 kilometer. Het was droog, maar helaas wel fris. Met een sjaal en handschoenen aan was het gelukkig alsnog heerlijk vertoeven op de e-puch. De e-puch heeft, voor kinderen tot 16 jaar, een comfortabele 2e zitje inclusief voetensteun. Wij kozen ervoor om de kinderen voor ons neer te zetten. Nah, de kinderen kozen hiervoor. Op de e-chopper mochten ze dat ook en dat beviel ze zo goed. Snap ik wel, want met de handen aan het stuur is het net alsof ze de e-puch helemaal zelf besturen. Dat wil je toch als je 7 en 9 jaar oud bent?

Zelluf achter het stuur?

Zijn jouw kinderen in de leeftijd van 11-16 jaar en willen ze echt, echt, echt zelluf achter het stuur? Huur dan de e-cruiser of de knaap bike. Deze gaan ook 25 km/u en hiervoor is géén rijbewijs nodig. Voor kinderen vanaf 16 jaar is de FatMax e-step (ook zonder rijbewijs) een superleuk alternatief. De E-Puch is prima te combineren met deze voertuigen en zo kun je gezellig met z’n allen op pad! Wij kwamen onderweg meerdere gezelschappen tegen op meerdere voertuigen. Zo heeft Actief Twente voor elk wat wils.

Vader en zoon op de e-puch van Actief Twente
Dik aangekleed op de e-puch

Wij kozen er deze keer voor om de route af te lezen van een ouderwets papiertje. Maar de afgelopen keren huurden wij een Garmin GPS met een online route. Je hoeft dan alleen maar de paarse lijn te volgen op het schermpje. De papieren route krijg je altijd gratis bij je boeking, hierop staan ook leuke wetenswaardigheden over de hoogtepunten die je onderweg tegenkomt.

Kortingscode

Ben je ook van plan om een dagje weg bij Actief Twente te boeken? Je reserveert jouw uitje gemakkelijk via de website van Actief Twente. Goed nieuws voor jou! Met deze kortingscode profiteer je als VETTT lezer van 15% korting: VETTTVJ21. De code is geheel 2021 te gebruiken.

Vader en zoon op de e-puch van Actief Twente
Ravi en Bram op de e-puch <3

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.