Wij gingen met de HEMA bungalowweken naar Landal de Lommerbergen

Vorig jaar maakten we ook al gebruik van deze te gekke actie van de HEMA. We gingen toen in de winter naar Landal Aelderholt in Drenthe. Een lang weekend cocoonen in een huisje midden in het bos. Op de slee naar het zwembad en daarna lekker eten in de brasserie. Afgelopen september verbleven we 4 dagen in een huisje op één van de grootste Landal parken; Landal de Lommerbergen in Limburg. Een eindje rijden vanuit Twente, maar dat was zeker de moeite waard. We vielen voor het toffe zwembad en de prachtige omgeving, Limburg is prachtig!

Landal De Lommerbergen

Landal de Lommerbergen ligt in Noord Limburg in het plaatsje Reuver. De Lommerbergen werd al in 1968 geopend als het eerste park van Sporthuis Centrum. De Lommerbergen ligt in een bos vlak bij de rivier de Maas. Het park heeft verschillende faciliteiten met als centrale punt het Parc Plaza. Je kunt op het park tennissen, tafeltennissen, binnen- en buitenspelen, sprookjesgolven, skelteren, jeu-de-boulen, basketballen een speurtocht doen en natuurlijk zwemmen in het te gekke subtropische zwemparadijs. Op het park staan nog voornamelijk de oorspronkelijke “Sporthuis Centrum”-bungalows van architect Jaap Bakema. Ik moet eerlijk zeggen dat ze wel toe zijn aan nieuwe, ietwat modernere huisjes…. Want wat ooit heel modern was is nu…. Tja, toch echt ouderwets (sorry Jaap!)

Landal de Lommerbergen

De eendjes voeren op het park

Onze ervaring over Landal De Lommerbergen

Wij reden op een vrijdagmorgen in september weg uit Enschede. Ruim 2 uur en twee sanitaire stops later kwamen we aan in zonnig Reuver. We parkeerden de auto bij de plaatselijke supermarkt en sloegen hier proviand in voor de komende dagen. Aangekomen bij ons huisje op Landal De Lommerbergen, tegenover de kinderboerderij, waarover later meer, richtten we ons ouderwetse paleisje gezellig in. Bedjes werden opgemaakt, de koelkast ingepakt en de jongens testten meteen de TV uit. Ze ontvingen een analoog signaal en keken naar een tekenfilm vol ruis op Nederland 3, alsof Netflix nooit heeft bestaan.

Landal de Lommerbergen voor kids

Na een hapje en drankje trokken we erop uit om het park te verkennen. Op naar de kinderboerderij, de moestuin en hierna door naar het avontureneiland. Klimmen, klauteren en via het vlot weer naar het vaste land. Waar we het huisje van Bollo aantroffen. Het park was binnen 10 minuten al goedgekeurd door de jongens. En ook door Bram en mij, want het was heerlijk weer en wanneer je kinderen zich vermaken, vermaak jij je ook.

Landal de Lommerbergen

Klimmen en klauteren bij Landal de Lommerbergen

Bollo, Puk & Pelle bij Landal De Lommerbergen

We gingen verder op ontdekking, want binnen is er ook nog van alles te doen. Zoal een show van Puk & Pelle, de vriendjes van Bollo de beer. Ik ben geen fan van animatieprogramma’s, van meezing-, dans- en klapliedjes en van grote mensen die zich als kleine kinderen verkleden en gedragen. Sorry…. Ik weet en zag dat heel veel anderen dit het einde vinden. Ze klapten, zongen en dansten dan ook vrolijk mee. Ja ook de papa’s en mama’s. Maar dat is aan ons gewoon niet besteed. Gelukkig vond Ravi zichzelf hiervoor ook veel te oud, dus liepen we snel door. Maar voor de liefhebbers van animatie, workshops en andere leuke dingen is dit park het einde!

Subtropisch zwemparadijs

Dit is waarvoor we kwamen, onder andere dan. Het te gek gave subtropisch zwemparadijs, dat volledig voldeed aan onze verwachtingen. Net als op het plaatje. Ravi en Bodhi stonden te popelen en konden niet wachten om in het subtropische water te duiken. Zo fijn dat Ravi zijn diploma’s heeft, dat zwemt toch echt een stuk relaxter. Bodhi vermaakte zich in het Kids Junglebad, met 2 kleine glijbanen en een strandje met echt zand. Terwijl ik mij in een stoel nestelde met de Flow, gleden Ravi en Bram met een reuzenband van de grote glijbaan. Mij niet gezien, ik vind dat doodeng! Dat lezen duurde trouwens maar een paar minuten hoor. Toen wilde Bodhi alweer iets anders doen, met mij natuurlijk. Samen zwommen we naar buiten en genoten van het zonnetje, tot het golfalarm afging…

Landal de Lommerbergen

Wat een tof subtropisch zwemparadijs bij Landal de Lommerbergen

Tips Landal De Lommerbergen:

#1 Speurtochten en opdrachten

Bij de receptie zijn er superleuke speurtochten en ontdek-opdrachten te verkrijgen. Bouw je eigen zandloper, zoek je favoriete steen en beschilder hem, maak een zonnewijzer. En nog veel meer leuke opdrachtjes. De Puk & Pelle parkspeurtocht is echt wat voor de kleintjes. En voor de grotere jongens en meisjes is er ‘Kraak de code’ met je eigen Landal paspoort. Wij liepen een speurtocht om het park van zo’n 4 kilometer en ontdekten zo verschillende bomen, pootafdrukken en nootjes.

#2 De kinderboerderij

Ik had het er al even over. Wij stonden dus recht tegenover de kinderboerderij. Leuk, zul je denken. Dat dachten wij ook. Gezellig, geitjes en kipjes die voor je raam langs lopen. En ook omdat de kinderen om 09:00 uur mee mogen helpen voeren. Tot we om 05:30 wakker werden gemaakt door de haan. En vanaf 06:00 deed de ezel ook gezellig mee. Daaaag nachtrust! Ik raad je dus aan om geen huisje te nemen in de buurt van de kinderboerderij als je op je slaap gesteld bent.

Landal de Lommerbergen

Lieve geitjes op de kinderboerderij

#3 Pondje naar Kessel

Wanneer je op een Landal park zit hoef je eigenlijk het park niet meer af. Maar Limburg is prachtig en het is zonde wanneer je niets van de omgeving ziet. Dus liepen we richting de Maas (10 minuten lopen vanaf het park), waar we met het pondje overstaken naar Kessel. Kessel is een romantisch dorp aan de Maas met een rijke historie. We ploften neer bij restaurant de Rozentuin, waar je heerlijk kunt zitten, eten en spelen. We liepen door naar de pittoreske Markt, zagen vele monumentale panden en beklommen kasteel de Keverberg.

Landal de Lommerbergen

In Kessel aan de Maas

#4 Skelters (of fietsen) huren

Bij de ingang zit Bikes & More fietsverhuur. Naast fietsen verhuren ze hier ook skelters. Die de jongens natuurlijk bij aankomst al hadden zien staan. Dus huurden we twee stoere skelters en ontdekten we het hele park, wát groot!

#5 Op de terugweg, rondje Venlo

Er is ontzettend veel te doen in prachtig Limburg. Maar we hadden maar 4 dagen en als doel om te relaxen. Dus hebben we zo weinig mogelijk gedaan. Geen bezoekjes aan attractiepark Toverland, aan designer outlet Roermond of aan klimpark Fun Forest in Venlo. Wel hebben we op de terugweg een kort bezoekje gebracht aan Venlo. Waar we een ijsje aten en lunchten voor we weer terug naar Twente reden.

Ik schreef eerder al een blog over Landal Coldenhove op de Veluwe, ook echt een fantastisch mooi park. Evelin raadt 5 vakantieparken in Duitsland aan, waaronder 3 Landal parken. Collega-blogger Esmée tipt 5 leuke bungalowparken in Nederland.

Weekendje of midweek in een bungalowpark? Vergeet deze items niet!

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.