7 x High Tea in Twente met kids

Yay! Wintertime… En hoewel de chocolademelk niet aan te slepen is deze tijd van het jaar, drink ik ook graag een kopje thee. Het liefst wel met allemaal lekkere dingen erbij. En fijn als dat dan ook meteen kidsproof kan, want die kids zijn wel te porren voor wat zoetigheid.  Tijd voor leuke kinder-high-tea-adresjes in Twente. Leuk ook om tijdens de voorjaarsvakantie te doen!

Kidsproof theehuis: high tea in Twente

Daar waar wij vaak blij worden van al dat zoets bij de high tea gecombineerd met quiches van geitenkaas en spinazie of wraps met zalm en rauwe ham, zien onze kids liever een minipizzaatje of worstenbroodje voorbij komen. En dat zie je dan ook terug bij veel kinder high teas. Tel daarbij ranja, spekjes, cakejes – om te versieren – en tal van andere zoetigheden zoals poffertjes, brownies en scones en de pret is compleet. Bij ieder theehuisje is dat weer anders, trouwens.

Twentse pareltjes

Ik spotte onderstaande adresjes: stuk voor stuk authentieke high tea paradijsjes, idyllisch gelegen middenin de natuur, mét een kinder high tea op de kaart!

#1 Theetuin ik en mijn moeder / Enschede

Dit kleine knusse theeadresje ligt in ’t Wooldrikspark. Ideaal uitstapje voor de woensdag- of vrijdagmiddag. Eerst even naar kinderboerderij om de hoek, een rondje door het park en aanschuiven maar…

High tea in twente

#2 High Tea bij Theehuis Dennenoord / Vasse

Dit theehuis ligt tussen Vasse en Ootmarsum en is supersfeervol. Een veranda, landelijke sfeer en een uitgebreide kids high tea met soep, snoep en nog veel meer. Ook het bijbehorende winkeltje niet overslaan, te leuk… Wandelroutes starten voor de deur.

High tea in twente

 

#3 De Karmeliet in Zenderen

Ruim van binnen en buiten en gelegen in een prachtige oude kloostertuin. De kids kunnen ‘los’ in het speelbos. In de buurt vind je Landgoed Weleveld voor een wandeling in de Twentse natuur. Kinder high tea voor kinderen tot 8 jaar, zie de foto bovenaan de blog. Jummie!

#4 De Hoestinkhof in Markelo

Een theehuis in een oude Twentse boerderij en dat betekent relaxed high teaën met je kids en kleurplaat tussen de koeien. Er is een kleine kinderspeelplaats en er zijn wandelroutes zoals de theepottenroute en het theespeurderspad.

#5 High Tea bij Theeschenkerij Jordaan in Haaksbergen

Eerst een bezoekje aan die leuke kinderboerderij Scholtenhagen en daarna door naar Theeschenkerij Jordaan voor een middagje theeleuten met je kids. Deze locatie wordt geroemd om zijn knusse ambiance en zelfgemaakte high tea lekkernijen. Ook hier weer legio fiets- en wandelmogelijkheden.

#6 ‘T Theeluttke in De Lutte

Midden in het centrum van het pittoreske De Lutte ligt dit klassieke en gemoedelijk theehuisje met tea for kids en heel veel uitstapjesmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan Lutterzand, Arboretum en wandelen in de prachtige omgeving rondom de Takenberg.

#7  High Tea bij Landgoed Kaamps in Deurningen

VETTT-blogger Heleen bezocht onlangs Landgoed Kaamps voor een High Tea, een heel tof moeder-dochter uitje. Waarbij je naast de High Tea ook bij de diertjes kunt kijken, kaas kunt kopen en écht van het boerenleven kunt genieten! Lees hier de blog over de High Tea bij Langoed Kaamps.

High Tea met kinderen

De meeste adresjes bezochten we zelf al eens (of vaker!). Nummer 5, 6 staan nog op onze wish list, die hebben we dus nog tegoed… Check trouwens wel even de websites voor de openingstijden, want de theehuisjes zijn in de meeste gevallen niet iedere dag geopend. En, reserveren voor de kids high tea is vaak verplicht.

Deze lijst is vast niet compleet. Heb je aanvullingen en tips? Laat het ons weten!

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.