Wij mochten naar Europa-park!

Eerlijk is eerlijk, voordat wij deze ontzettend toffe trip naar Europa-park in Duitsland mochten maken met ons gezin had ik echt nog nooit van het park gehoord. Achteraf begrijp ik niet waarom ik dit pretpark wat 6 uur rijden is vanaf Nederland nog niet kende. Want wat heeft dit park veel te bieden voor alle leeftijden en wat is het ontzettend mooi aangekleed en schoon. Ik neem jullie in deze blog mee op ons avontuur door Europa-park

Ligging

Europa-park ligt in het plaatsje Rust in het Zwarte Woud in Duitsland. Het is Duitslands grootste attractiepark en tevens het op één na best bezochte park van Europa. We vertrokken om half 7 vanaf Enschede en om half 2 kwamen we aan in Europa-park. We verbleven in een superleuke blokhut in het ‘Camp Resort’, maar je kunt ook kiezen voor een van de tipi’s, huifkarren of een eigen kampeerplekje huren, zodat je er met je eigen caravan of camper kunt overnachten. Wil je iets meer luxe dan kun je kiezen voor een van de 5 hotels. Bij de blokhutten is er zelfs een barbecue aanwezig om in de avond wat lekkers op te gooien.

Europa-park

Na wat spullen uitladen ging Carlo met de jongens het park al verkennen, terwijl ik me mocht melden met alle bloggers voor een presentatie in het hotel. Later sloot ik weer aan bij de jongens en konden we samen nog even het park ontdekken. Om zes uur verzamelden alle bloggers zich in de ‘Silver Lake saloon‘ voor een heerlijk diner en om de ervaringen van de dag uit te wisselen. Het was een heerlijke eerste dag!

Europa-park

Hart ophalen

De nacht verliep prima, al moet ik zeggen dat de houten balken in de blokhutten niet veel geluid tegenhouden. Dus als je  een lichte slaper bent, neem dan vooral je oordopjes mee!  Na een heerlijk ontbijt in wederom de ‘Silver Lake Saloon’ haasten we ons al snel het park in. Want de jongens konden niet wachten! Europa-park heeft eigenlijk al voor de hand liggend als thema ‘Europa’. Je waant je dus in 15 landen, die ieder geheel in eigen stijl aangekleed zijn tot in de kleinste details, en waar je ook restaurants hebt die aansluiten op dat specifieke land. Superleuk gedaan! In Griekenland voelt het alsof je dus écht even in Griekenland bent en in Spanje écht even in Spanje! Zo ontzettend goed gedaan!

Het park telt maar liefst meer dan 100(!) attracties en shows! Als je een achtbaanliefhebber bent kun je écht je hart ophalen in Europapark. Mijn man is in de Silver Star geweest, en met een hoogte van 73 meter, 130 kilometer per uur, en 4G krachten sloeg ik deze grote rakker even over. Maar wat heeft hij ervan genoten! Hij is een echt achtbaanmonster en vond de Silver Star dan ook helemaal geweldig.

Europa-park

De jongens en ik hielden het vooral bij de kleinere achtbanen, de Arthur en de minimoys attractie (MOET je gedaan hebben!) en de wildwaterbanen.

Europa-park

Om 10.00 uur waren wij even aanwezig in het Hollands thema gebied, want daar werd de ANWB-prijs uitgereikt voor ‘Beste uitje vlak over de grens’ en was een van de directeuren aanwezig om deze mooie prijs in ontvangst te nemen. En dat is zó terecht!

Europa-park

Diverse prijzen gewonnen

Europa-park is vier keer op rij (2014, 2015, 2016 én 2017) door ‘Tripadvisor’ uitgeroepen tot beste park van Europa en ‘Amusement today’ al 4 jaar tot beste park ter wereld. En geen enkel ander attractiepark heeft zo’n groot aanbod. Je hebt dus ook niet genoeg aan 1 dag over dit fantastische park. Ik zou écht adviseren hier 2 (of liever nog) 3 dagen voor uit te trekken. En mocht je nou op doorreis zijn naar bijvoorbeeld je vakantiebestemming, twijfel dan niet en bezoek dit park, want het is écht de moeite waard. Bovendien wordt er hard gewerkt om er nog meerdere hotels bij te bouwen en in 2019 openen ze een heus waterpark met als thema Scandinavië. Zo wordt het park dus nóg groter en uitgebreider en is er voor ieder wat wils. Wat ik vooral goed gedaan vond was dat er in ieder themagebied attracties waren voor de grotere kinderen en volwassenen, maar dat er ook wat voor de hele kleintjes te doen was. Zo kan 1 ouder met bijvoorbeeld een iets groter kind in een attractie en de andere ouder met de kleinste ergens in.

Europa-park

Zelfs het eten was een attractie

Tussen de middag lunchten we bij ‘Food Loop’, een restaurant waar je eten wordt gebracht met een achtbaan. De kinderen vonden het te gek! Nadeel je blijft maar bestellen, want tja het eten komt met de achtbaan… hoe tof is dat!? We hebben dan ook een klein kwartier in de rij gewacht voor we hier konden lunchen. Maar het was de moeite waard om even te wachten. In de avond gingen we wederom met alle bloggers lekker eten, maar dit keer in het prachtige hotel ‘Colosseo‘. En wat hebben we weer heerlijk gesmuld van een doorlopend buffet.  Om half 10 namen we de monorail terug naar het Camp Resort en om 22.00 uur lagen we allemaal uitgeput in ons bed. Want, wat ben je kapot aan het eind van de dag!

De droom van het vliegen

De laatste dag besloten we weer te volle te benutten, want we hadden natuurlijk nog lang niet alles gezien. Na een heerlijk ontbijtje waren we alweer vroeg in het park. We besloten het Voletarium te gaan doen. De wachttijden zijn echt niet zo lang omdat de capaciteit van de attracties enorm is! Zo kun je in het Voletarium (de attractie die je echt een keer in je leven gedaan moet hebben) met 150(!) mensen in een keer, dus die rij is zo weg.

En er zijn ook ‘single rider’ rijen voor als je alleen een attractie in wilt. De wachtrijen waren sowieso niet erg lang en je kunt online op de Europapark app zien waar op dat moment de kortste wachtrijen zijn (ideaal!). Je kunt elkaar ook terug vinden in het park via de app, hoe makkelijk is dat!

Maar even terugkomend op de attractie… Wat is dat geweldig gedaan, vliegend door heel Europa en al je zintuigen worden geprikkeld. Het voelt écht alsof je even 5 minuten kunt vliegen, is dat niet de droom van velen!? We gingen even later nogmaals in de grote wildwaterbaan met de ronde banden en lieten de kinderen voor ons allebei een stoel uitkiezen. Nou, dat hadden we beter niet kunnen doen wat we kwamen allebei (Carlo en ik) zeik nat uit de wildwaterbaan wat bij de kinderen natuurlijk resulteerde in heel veel lol en ons uitlachen. Na nog een paar attracties besloten we dat het om 18.00 uur genoeg was geweest; we moesten immers nog 6 uur terug rijden. Na een grote mok koffie en wat pretzels mee voor in de auto besloten we het park te verlaten.

Europa-park, de eindconclusie!

We vonden dit park een absolute aanrader en gaan zeker nog eens terug! En ik moet zeggen dat ik al in vele attractieparken ben geweest, maar dit veruit de beste vond tot nu toe! De hoeveelheid attracties, de capaciteit, de aankleding van het park en alle kleine details, ik vond het allemaal even tof gedaan. Het enige nadeel vond ik soms de stugheid van de Duitser, want tja… Duitsers maken geen grappen ;). Dat 82% van de bezoekers van Europapark binnen 3 jaar terug komt, begrijp ik dan ook volledig. Want ik weet wel bijna zeker dat wij ook binnen nu en 3 jaar dat park nog wel een keer gaan bezoeken. Want dit avontuur was echt VETTT gaaf! Mocht je een bezoek overwegen, lees dan ook deze blog van Melissa even over de voordelen van overnachten bij Europa-Park.

Wil je meer weten over Europa-park, neem dan een kijkje op de website van Europa-park.

Europa-park

Deze blog is tot stand gekomen uit een samenwerking met Europa-park. Europa-park heeft Vettt uitgenodigd om het park te komen ervaren.

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.