Inzamelactie | Maryke loopt, samen met haar team, de HomeWalk voor de Ronald McDonald Huiskamer in Enschede

Samen een unieke prestatie neerzetten door 120 kilometer te wandelen in 24 uur, om zo geld in te zamelen voor een zelfgekozen Ronald McDonald Huis of vakantiehuis. Maryke en haar team
‘Ait Vedan voor Enschede’
doen op 25 en 26 juni mee aan de HomeWalk om zo duizenden gezinnen die jaarlijks in de Ronald McDonald Huiskamer in Enschede verblijven, dicht bij hun zieke- of zorg intensieve kind te laten zijn.   

HomeWalk team Ait Vedan voor Enschede

Als ouder kom je natuurlijk regelmatig in aanraking met andere ouders. En ook met de verhalen van deze ouders. Je hoort mooie verhalen, bijzondere verhalen, maar ook heftige verhalen. Ik ken meerdere gezinnen die gebruik hebben gemaakt van een Ronald McDonald Huis. Sommige gezinnen wel maanden!

Dit zijn verhalen van dankbare ouders die dicht bij hun kindje konden zijn in moeilijke tijden. En dat zet me altijd weer met beide benen op de grond. De gezondheid van je kind is het allerbelangrijkste en helemaal niet vanzelfsprekend.

Dus toen Marijke, de zus van Heleen*, een oproep deed om een team samen te stellen voor de HomeWalk hoefde ik niet lang na te denken. Ik hou van wandelen, van nieuwe plekjes ontdekken en van leuke en fanatieke mensen om me heen. Daarbij kan ik hiermee, als dankbare moeder van twee gezonde jongens, ook nog eens mijn steentje bijdragen aan een goed doel!

Vettt_ait-vedan-HomeWalk_Maryke
We hebben allemaal zo’n toffe foto. Je vindt ze terug op ons Instagram kanaal @ait_vedan_rmcd_kinderfonds

Onder de naam Ait Vedan gaan we er met z’n tienen (plus begeleiding) voor op 25 en 26 juni. Maar voor het zover is moet er natuurlijk nog flink veel geld worden ingezameld. En ook geoefend worden natuurlijk, 120 kilometer is niet niets!

De naam van ons team ‘Ait Vedan’ is Twents voor altijd door. De zorg van een ziek kind gaat namelijk ook altijd door.

Ronald McDonald Huiskamer in Enschede

Sinds vorig jaar beschikt het Medisch Spectrum Twente in Enschede over een Ronald McDonald Huiskamer. Een plek in het ziekenhuis waar ouders van zieke kinderen even tot rust kunnen komen in een ontspannen omgeving. Misschien heb je er al wel het één en ander over gehoord? Vettt’s Heleen* is er Coördinator en Esther Sessink-Top schreef vorig jaar een gastblog om geld in te zamelen voor de HomeWalk 2021.

Wil jij ons team sponsoren?

Wist jij dat het Kinderfonds alleen kan bestaan uit giften, sponsoren en vrijwilligers? Nou, dan snap je ook waarom we heel veel geld willen inzamelen.

Op 25 en 26 juni lopen we met een team van 10 ontzettend leuke mensen mee. Wil jij ons team en daarmee dus de Ronald McDonald Huiskamer in Enschede helpen naar ons streefbedrag van €20.000? Je kunt een donatie doen via deze link: Ait Vedan voor Enschede. Elke euro is welkom!

Wil je ons volgen? Wij hebben speciaal voor dit event een Instagram account aangemaakt. @ait_vedan_rmcd_kinderfonds

Trainen, trainen, trainen

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.