Kamperen op Campground Twente

Onze jongens kun je niet blijer maken dan met een weekend kamperen. Buiten leven, buiten spelen, vuurtjes stoken en lekker vies worden. Zelf heb ik alleen geen zin om ieder weekend de vouwwagen uit te klappen. Dit weekend hebben we geluk! We gaan namelijk een nachtje kamperen op Campground Twente. Niet alleen een uníeke locatie om te kamperen, maar ze hebben er prachtige ingerichte tenten. Wij hoeven er dus alleen naartoe te rijden en het genieten kan meteen beginnen!

Campground Twente: kamperen op vliegveld Twente

In de oorlog was Vliegveld Twente en het bunkerpark een strategische post die dag en nacht zwaar bewaakt was. Normaal gesproken is dit terrein nog altijd niet vrij toegankelijk. Maar tot en met de zomervakantie is deze unieke locatie omgetoverd tot Nederlands meest spannende Campground. Het is geopend in de weekenden én de volledige zomervakantie. Op het terrein staan verschillende soorten tenten, vanaf 2 personen tot en met 8 personen. Afhankelijk van het aantal personen bestaat de accommodatie uit meerdere tenten die gegroepeerd bij elkaar staan.
Wij willen graag met z´n vieren in 1 tent en slapen daarom in de Bell. Maar eenmaal op de Campground zien de Awaji tenten er ook wel geweldig uit. Dan staan er twee tenten tegenover elkaar met beiden twee slaapplekken en een zitje tussen de tenten. Heel knus. Daarnaast is er nog de Air, voor twee personen en de Flores, welke echt een heel uniek ontwerp heeft. De tenten staan ruim verspreid over het terrein, dus je hebt lekker de ruimte.

Activiteiten

Bij de activiteiten merk je écht dat je op een voormalige legerbasis kampeert. Een van de voormalige bunkers is nu omgebouwd tot activiteitenbunker. De jongens vinden het helemaal het einde. In de warme zomer is het ook ideaal dat de bunker lekker koel blijft, dus het is ook een plek om even af te koelen. Je kunt er gaan kleuren en knutselen, buiten de bunker is een baan met skelters én een nerf battle arena. Maar Tijn en Joes vinden het lasergamen het absolute einde. Wij zijn redelijk vroeg op het terrein en dus ook snel bij de activiteitenbunker, waardoor het er nog rustig is. We kunnen zelfs een potje lasergamen met z´n vieren. Er is voortdurend iemand aanwezig van het animatieteam, dus als wij even een drankje willen drinken bij het foodcourt kunnen de jongens gewoon blijven spelen.
´s Avonds gaan ze nog begeleid op pad om takken te sprokkelen voor het kampvuur. Wanneer de kinderen dit hebben aangestoken mogen ze er, met hun zelf gezochte stokken, nog marshmallows roosteren.

campground twente

Abseilen van de verkeerstoren

Naast het doorlopende activiteitenprogramma worden er soms nog extra activiteiten georganiseerd. Dit weekend is dat abseilen van de verkeerstoren. Hiervoor krijgen we een tijdsslot, zodat het niet te druk wordt bij de toren. Vanaf de Campground kun je over het vliegveld naar de verkeerstoren lopen. Zelf missen we de poort die we kunnen openen, waardoor we op een wandeling van 1,5 uur over het vliegveld worden getrakteerd. Wat overigens echt een prachtig wandelgebied is, wij hebben ons er alleen niet op ingesteld… Maar het is de wandeling uiteindelijk helemaal waard. Wat een geweldige ervaring. Met behulp van ervaren instructeurs mogen zelfs de vijf- en zevenjarige van de verkeerstoren afdalen. Superspannend, maar wat zijn ze trots dat het lukt!

campground twente

Foodcourt

In de avond kun je onbeperkt eten afhalen bij de foodtrucks. Op onze avond staan er drie verschillende trucks met heerlijk eten, waaronder 1 truck met een kindermenu. De jongens lopen dan ook voortdurend heen en weer om een pannenkoek, nacho’s of een slice pizza te scoren. Op sommige avonden worden er ook gezellige bier- en wijnproeverijen aangeboden van lokale ondernemers. Heerlijk om weer een beetje het terrasgevoel, zelfs een beetje het festivalgevoel te krijgen!

campground twente

Ontbijten

We kamperen dan wel midden in de natuur, maar het hoeft ons aan niets te ontbreken. Bij je overnachting kun je ook een ontbijtje boeken. ’s Morgens lopen we dan ook vanaf de tent naar de hoofdingang, met onze thermoskan (onderdeel van de inboedel) om zowel een kan koffie als een ontbijtje op te halen. Omdat wij gisteren zijn vergeten onze stoelen binnen te zetten zijn deze in een nachtelijke bui helemaal natgeregend. Dus wij picknicken op de grond van onze royale tent. Plek genoeg en de jongens vinden het magisch. Maar om ons heen zie ik ook veel mensen weer uit hun tenten komen en lekker in het ochtendzonnetje hun broodjes eten.
Om 10 uur moeten we de tent weer verlaten, dus wij gaan even onze spullen opruimen. Zonder hulp van de jongens, want die zijn allang weer vertrokken naar de activiteitenbunker. We mogen nog de hele ochtend op het terrein blijven, dus genieten ook vandaag nog van onze laatste ochtend op deze topplek. En dat op nog geen 10 minuten van ons huis.

campground twente

Wil je ook zo’n unieke kampeerervaring meemaken? Je kunt er de hele zomer nog terecht, voor meer informatie over de beschikbaarheid en prijzen neem je een kijkje op de website van Campground Twente.

Over Femke

Meer blogs van Femke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.