Kinderfeestje bij AvaTarZ: stoer en actief!

Eindelijk is het zover! Jurre mag zijn kinderfeestje vieren voor zijn 8ste verjaardag! En een kinderfeestje voor 10 uitgelaten 8-jarigen doet het goed met een aantal ingrediënten: actie, actie én….actie! En die actie hebben we zeker gevonden bij AvaTarZ in Oldenzaal!

AvaTarZ, klimbos in Oldenzaal

Je hebt er vast van gehoord of bent er wel eens geweest; het klimbos AvaTarZ in Oldenzaal. Het ligt er prachtig aan de rand van het Hulsbeek. Parkeren is er geen probleem en ook met de fiets is het goed te bereiken. Het klimbos heeft meerdere parcours, de jongens tijdens dit kinderfeestje klommen op het lage parcours. Vanaf 9 jaar is er een hoog (en die is hóóg!) parcours. Vanaf 10 jaar mogen kinderen hier zelfstandig op. Zijn ze nog 9; dan moet er een volwassen begeleider mee.

Het parcours is zeer divers en bovenal veilig. Door de goede uitleg en begeleiding vooraf en tijdens het klimmen hoef je je echt geen zorgen te maken! Naast het klimbos zijn er nog allerlei andere activiteiten te doen bij AvaTarZ, zoals bijvoorbeeld een break-in, een omgekeerde escape-room

Opperste concentratie voor Jurre

Kinderfeestje, voor jonge en oude kinderen

Jurre mocht zijn kinderfeestje samen met twee vriendjes geven, dus plezier voor drie tijdens de voorbereiding! Na school namen we ze meteen mee naar AvaTarZ waar ze feestelijk werden ontvangen. Er werd gestart met drinken, een donut en natuurlijk een ‘lang zullen ze leven’! Meestal is eerst even rondrennen en energie kwijtraken het beste wat je kunt doen als je tien jongens bij elkaar zet en gelukkig was hier alle ruimte voor! Even lekker uitrazen!

Na de uitgebreide uitleg en veiligheidsinstructies was het dan eindelijk zover; de jongens mochten het klimbos in!

Veiligheid voorop!

Klimmen!

Wauw, wat zag dit er stoer en leuk uit! Tien jochies hoog in het parcours! Ik heb er echt van genoten. Als er eentje tussen zat die het even spannend vond hielpen ze elkaar om gezamenlijk het parcours te bedwingen. Gelach galmde door de bomen en daar doen we het voor toch? Het klimmen duurde ongeveer twee uur, waarbij ze constant aangemoedigd en geholpen werden door de instructeurs. De jongens waren trots op zichzelf en elkaar, wat hebben ze samen een leuke middag gehad!

Cool toch!

Honger!

Van actief bezig zijn in de buitenlucht krijg je uiteraard honger! En bij een kinderfeestje hoort wat lekkers. De jongens werden verwend met broodjes hamburger en knakworst. Even bijkomen van alle inspanningen! Toen nog een ijsje en daarna zat het kinderfeestje er al weer op. Met verhitte koppies hebben we ze uiteindelijk thuis gebracht.

Bij een kinderfeestje hoort wat lekkers!

Van alles te doen

Naast een kinderfeestje kun je nog veel meer feestjes vieren bij AvaTarZ. Ook bedrijfsfeestjes, vrijgezellenfeestje of gewoon zomaar-feestjes zijn hier ideaal te vieren. Van tevoren spreek je een arrangement af en zorgen de medewerkers ervoor dat alles top geregeld is. Ook nu het wat kouder (én natter) gaat worden kun je nog steeds uitstekend terecht!

Kinderfeestje samen vieren

Misschien een leuke tip voor andere ouders; in de klas van Jurre vieren de jongens altijd gezamenlijk hun kinderfeestjes waarbij alle jongens worden uitgenodigd. Meestal vieren de jongens de feestjes met z’n tweeën of drieën. Gezellig voor de jongens en ideaal voor de ouders; want gezamenlijke voorbereiding en de gemaakte kosten kunnen gedeeld worden. De ouders die het feestje organiseren zorgen ook voor een cadeautje voor de jarigen, zo hoeven de andere ouders er alleen maar voor te zorgen dat hun zoon aanwezig is. Geen teleurgestelde gezichten doordat ze er allemaal bij zijn. Win-win voor iedereen!

Jurre genoot enorm van zijn kinderfeestje!

Over Famke

Meer blogs van Famke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.