Knapzakroute door Buursezand

Afgelopen zondag liepen wij de knapzakroute door het Buursezand. Een ontzettend mooie wandelroute door één van de mooiste natuurgebieden van Twente. De knapzakroute door het Buursezand start bij het Rustpunt aan de Langenbergweg 4a. Bij het Rustpunt, van Jan en Hanny Heinhuis, krijg je een knapzak of een rugzak vol lekkers mee én een routekaart met een uitgebreide routebeschrijving. De wandelroute is 5km, maar je kunt hem ook iets inkorten voor de kleintjes. En iets verlengen door het uitkijkpunt mee te nemen in je route. Wij namen het uitkijkpunt mee en liepen 5,7 km. 

Knapzakroute met lunch en lekkers

De knapzakroute heet niet voor niets de knapzakroute. Voor €7,50 krijg je een knapzak of rugzak vol lekkers mee. Onderweg kom je een aantal fijne pauze-plekjes tegen waar je rustig je lekkers op kunt peuzelen. In de knap- of rugzak zitten twee broodjes, een zakje chips, wat te drinken, een appel, snoep, een koekje en een verrassing voor de kinderen.

Knapzakroute Buurse

De knapzak zit vol lekkers

Knapzakroute 5 km

5 Kilometer loop je in een uurtje. Wij deden er ruim twee uur over. Niet omdat we sloom liepen. Maar omdat er onderweg van alles te beleven viel. Nee hoor, niets groots en meeslepends. Gewoon stokken, ijs en modder. The usual in het bos in de winter. Mijn jongens, 9 en 6 jaar oud, zijn er gek op. Stokken zijn er altijd, maar dat er ijs lag was natuurlijk geweldig!

Je snapt dat wij niet echt opschoten omdat er bij elke plas gestopt moest worden. Het ijs moest kapot, gestampt of geslagen. Boys…

Buursermeertje Knapzak

Maar zolang mijn jongens het niet koud hebben, niet moe zijn en niet zeuren vinden Bram en ik het prima. We wandelen graag en buitenzijn is beter dan achter de Playstation zitten. Daar heb ik wel een paar bevroren vingers voor over!

Wandelen met kinderen in Buurse

Woon je in Twente, dan ken je het Buursezand vast. Het Buursezand is vooral bekend van het Buursermeertje en van infocentrum de Wakel, vanaf waar je ook je wandeling kunt beginnen en koffie kunt drinken. Maar ook van de 150 jaar oude jeneverbesstruiken, boerderij De Bommelas, prachtige heidevelden, bossen en vennen. Het gebied wordt onderhouden door Natuurmonumenten. Ik kwam er als kind al en bracht meerdere zomers door aan het Buursermeertje. Lekker ondiep, dus warm en overzichtelijk. Ik kom er jaren later nog steeds, nu met mijn eigen kinderen. 

Winterwandeling Buurse

Maryke, Bram, Ravi & Bodhi

In en om het Buursezand vind je meerdere wandelroutes. Korte routes voor de kleintjes en langere routes voor de echte wandelaars. Afgelopen zomer kwamen we er ook een paar avonden voor een zomeravond wandeling. Oh man, kan niet wachten tot die er weer zijn.

zomeravond Buurse

ik voel de warmte gewoon…

Wil jij ook de knapzakroute Rustpunt Buurse lopen? Bel dan met Jan of Hanny op 06-53361998. Reserveren is verplicht. Het Rustpunt is in principe het gehele jaar geopend. Hangt de Rustpunt vlag aan de Langenbergweg uit? Dan ben je welkom voor koffie, thee, chocomelk met slagroom. Voor een broodje, een kom snert of een hotdog. Je kunt op deze website ook het contactformulier invullen.

Meer wandelingen in Twente vind je op deze pagina.

Wandelroute RUST Buurse

Ravi hielp met het vinden van de juiste route

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.