Knusse herfsttips

We kunnen er niet langer omheen: de herfst is nu echt begonnen. En stiekem vind ik dat best wel leuk, want de herfst is de ultieme tijd om boswandelingen te maken, maar ook om lekker te cocoonen en het gezellig te maken. Met deze tips omarm ook jij vast en zeker de koudere maanden.

Ga het bos in

Heel cliche, maar een boswandeling hoort nu eenmaal bij het gezellige herfstgevoel. Vooral als je een route kiest die eindigt bij een horecazaak, zodat je jezelf en de kids kunt trakteren op een warme chocomelk. Willen jouw kinderen niet graag wandelen, zoek dan een plek uit die de wandeling leuk maakt, zoals een kabouterpad, een klimbos of iets ander avontuurlijks. De Vettt herfstbingo doet ook wonderen!

Pompoenerie

‘Ze zeggen dat we de grootste pompoenshow hebben’, aldus de Pompoenerie Twente in Mander. Dat klopt waarschijnlijk ook, want ik heb zelden zoveel pompoenen gezien. Als je nog een last minute Halloween pompoen wilt scoren, ben je hier aan het goede adres. Je hebt dan meteen een leuk uitje. Ook na Halloween kun je hier nog prima naartoe, want pompoenen en herfst zijn als een appeltaart en slagroom. Ze horen bij elkaar. Check wel de openingstijden van tevoren, want de Pompoenerie is seizoensafhankelijk geopend. Pompoenen koop je trouwens ook bij ‘t Pompoenhofke in Enschede of zomaar ergens langs de kant van de weg.

Scoor een warme herfstoutfit

De herfst is een goed excuus om (met kids) te shoppen. De meeste kinderen houden totaal niet van winkelen – die van mij in elk geval niet – maar gek genoeg vinden ze het wel leuk om mutsen en handschoenen te kopen. Ik scoorde zelf een paar twinning mutsen voor mijn dochter en mijzelf van Protest. Dit merk staat bekend om de leuke dames skikleding, maar ze hebben ook heerlijke vesten en mutsen die ik in de herfst als jas draag en in de winter als warmhouder ‘s avonds op de bank. De collectie meisjes skikleding bevat veel items die matchen met de skijassen voor dames, zodat je samen hip de herfstkou trotseert.

Herfstknutsels

Mijn kinderen vinden het erg leuk om herfstknuttels te maken. Die van jou vast ook. Laat ze bladeren en kastanjes verzamelen en er iets moois van maken. Ik zoek zelf vaak op Pinterest naar herfst knutsel inspiratie. Zo vond ik deze week een voorbeeld van glazen jampotjes, die versieren waren met bladeren en droogbloemen. Door deze met transparante lijm op het potje te lijmen, maak je een prachtige lantaarn. Je kunt er namelijk gewoon een waxinelichtje in doen; super sfeervol en makkelijk om te maken. En met Halloween en Sint Maarten voor de deur ook nog eens heel handig!

Huur een boshuisje

Ik vind de herfst altijd een goed excuus om een weekend weg te gaan, het liefst in de buurt van het bos. Even tijd voor elkaar, spelletjes spelen terwijl de regen op het raam tikt en zodra het droog is naar buiten! Mijn favoriete herfsthuisjes zijn de rieten bungalows van Molecaten in Hattem, dit heerlijke boshuis in Epse (bij Deventer) en de huisjes bij Theehuis Dennenoord.

Baksels maken

Zodra het herfst wordt, slaan we hier thuis aan het bakken. Appeltaarten, appelflapjes, kruidcake, warme wafels en koekjes. Het hele huis ruikt dan naar de geur van kaneel: zo lekker! Sinds kort hebben we een wafelijzer en bij de kinderen is dit een dikke hit. Lekker verwarmend en het ideale comfortfood na een wandeling in de kou.

Vuurtjes

Vuurtjes zijn altijd een goed idee. Om je te verwarmen, of om iets lekkers mee op te warmen. Zelf doen we regelmatig de buitenkachel aan om popcorn in te laten poppen (tip: een popcorn buitenpan die boven het vuur kan), marshmallows te roosteren of om gewoon gezellig bij het vuurtje te zitten. En als we ergens op een terras gaan zitten, kiezen we als het even kan een terras met vuurkorven of een plekje binnen bij de haard. Favorieten zijn De Lutte Hutte (Lutterzand), Hotel Gaia (Deventer) en de Wever Lodge (Otterlo).

Weverlodge

Over Chantal

Meer blogs van Chantal lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.