VETT nieuwe kinderwandeling: Sprookjespad Bentelo

Loes van metzonderjas.com schrijft iedere maand een gastblog op VETTT. Samen met haar broer Sieb heeft ze het platform Metzonderjas.com waarmee ze andere ouders/verzorgers inspireren om nog meer van het buitenleven te genieten met jouw kind(eren).

De bezem van Heksje Hazel geeft er de brui aan. Om haar bezem te maken moet ze een toverdrankje brouwen. En daar kan ze wel wat hulp bij gebruiken!

In het bos zijn verschillende ingrediënten te ontdekken. De ingrediënten staan verstopt langs de kant van het wandelpad. Door middel van een QR-code kun je de ingrediënten verzamelen. Jij of de kinderen scannen de code. Na het scannen krijg je een vraag en door de vraag goed te beantwoorden komen de ingredienten bij op je lijst. Aan het einde van de route staat een héle grote pot. Daar mix je alles in. Vervolgens zeg je de toverspreuk en kun je samen de bezem van Heksje Hazel beter maken!

Deze interactieve sprookjeswandeling is heel leuk vorm gegeven door middel van de app. Om de route is een heel verhaal gebrouwen. De route is ongeveer 1,5 kilometer lang en halverwege staat een picknicktafel. Perfect uitje dus voor jonge kinderen!

Voor wie is deze wandeling geschikt?

Deze route is geschikt voor kinderen vanaf twee jaar.

De route is grotendeels onverhard, dus een kinderwagen is niet erg handig. Door de onverharde wegen is het pad ook niet rolstoeltoegankelijk.

Onze kleine van twee vond de route erg leuk. Ik zelf ook. Mooie wandeling en de ochtend samen met mijn gezin in de natuur. Heerlijk. Tobias vond ook het drukken op de telefoon erg leuk. En de mooi uitgesneden items onderweg. Daar is iemand erg druk mee geweest!

Waar kun je het sprookjespad Bentelo vinden?

Het sprookjespad ligt in Bentelo. Het begint bij Spoolder Proeven & Proosten. Er is genoeg parkeergelegenheid voor zowel fiets als auto. De route begint op de parkeerplaats, daar staat een paddenstoel met de eerste QR-code.

Na afloop kun je eventueel bij datzelfde restaurant wat gaan drinken, eten of een ijsje halen. Je kunt ook zelf een picknick voorbereiden en halverwege de route gebruik maken van het picknick-bankje!

Nog meer leuke korte wandelingen met kinderen in Twente

We schreven eerder al een blog over leuke korte wandelingen die je met kinderen kunt lopen in Twente. Helemaal handig, we hebben ze in een overzicht gezet voor je: korte wandelingen met kinderen in Twente.

Weet je zelf leuke kinderroutes? Laat het ons weten in de comments!

Over Loes

Meer blogs van Loes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.