Muziek in de straten

Eerlijk? Het liefst ga de binnenstad van Enschede in het weekend niet in met mijn kinderen. Ok, de Oude Markt dat lukt nog wel, maar om te gaan shoppen? Mwoh… not my cup of tea. Ik werk in de stad en alle binnenstadbehoeftes probeer ik in mijn pauzes in te plannen. Maar ja, af en toe ontkom je er niet aan. En dan kun je er maar beter gelijk een feestje van maken!

Feestje in de binnenstad

Vanaf afgelopen zaterdag (en de weekenden t/m 28 mei) staat de binnenstad in het teken van Muziek in de Straten. Ik plande mijn hele middag vrij om te ervaren hoe dat dan is. Toevallig belde een vriendin of Pippa met haar dochter wilde spelen. Met 3 meisjes (Beau van 6, Pippa van 5 en Coco van 1) liep ik richting de binnenstad van Enschede. De tocht op zich was al een avontuur. We hadden geen haast, er stond helemaal niets op mijn to-shop-list en de enige ‘serieuze’ missies in de kinderogen waren een ijsje van Van der Poel en spelen bij STOET.

Met de vingers in de oortjes

Na wat schuilen voor de regen kwam de zon snel terug. We kwamen aan de kant van De Broodbode de binnenstad binnen, waar het gelijk feest was. De dames waren onder de indruk én ik was onder de indruk van hen.  Ok, ze stonden wel met hun vingers in de oren, maar ze genoten. Muziek heeft zo’n mooie invloed op kinderen en ze zien ook totaal andere dingen dan wij zien. Het viel hen als eerste op dat de boom compleet versierd was met cd’s…

Muziek in de straten

Met het ijsje strijken we neer bij de waterpomp op de Oude Markt, waar kinderen het altijd leuk vinden. Lekker in de zon genieten van het ijsje en een beetje spelen met alle andere kinderen die die waterpomp ook zo indrukwekkend vinden. Eigenlijk is de binnenstad met kinderen zo gek nog niet, je moet gewoon geen haast hebben…

Podiumplekken

Onderweg tijdens ons rondje stad komen we de leukste dingen tegen. Een container (tegenover Boekhandel Broekhuis) waar singer songwriters optreden. Dit met hele leuke zitplekjes en allemaal houtsnippers als bedekking voor de vloer. Mensen waren aan het genieten en wij ook.

Muziek in de straten

Bij STOET hebben de dames onder begeleiding van de Muziekbank heel fijn geknutseld. Ze maakten allebei een eigen instrument. Zo kon ik even met Coco spelen en van een cappuccino genieten.

Muziek in de straten

Vervolgens liepen we richting het Ei van Ko, daar kwamen we een té gekke muziekauto tegen (zie de foto hieronder). Pippa en Coco gingen helemaal los op het bijbehorende kunstwerk. Doorlopen was geen optie. Ze hadden het leuk met z’n tweetjes.

Muziek in de straten

En, de verrassingen blijven komen: gitaren in de bomen, Bob Marley op de tegels, de altijd populaire fontein bij het Ei van Ko, een megagrote Cello als deel van het decor van klassieke muziek en de fotowand mét K3. Het was even op de tenen staan om het hoofd erin te krijgen, maar they did it!

Muziek in de straten

Op weg naar huis waren ze aan het zingen en muziek aan het maken met hun eigen instrument, wat een heerlijk relaxed middagje. Wat mij betreft een absolute aanrader, maar plan gewoon niet veel meer dan een ijsje eten, een wijntje drinken en genieten. Mocht je dan tussendoor nog tijd hebben om een boodschap te shoppen, dan is dat mooi meegenomen!

Muziek in de Straten

Van 10 t/m 28 mei voel je de muzikale vibe in de binnenstad door o.a. de muzikale aankleding, graffiti kunstwerken en de foto-expositie van Stefan Schipper. In de weekenden is er live muziek op verschillende punten in de binnenstad van Enschede. Daarnaast zijn er die dagen loslopende muzikanten en professionele straatacts, die je in de hele binnenstad kunt tegenkomen. Shoppen in Enschede was nog nooit zo swingend! Op de website van Muziek in de Straten vind je een overzicht van de activiteiten.

Muziek in de straten

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.