Wandelen in Haaksbergen: Waterpark het Lankheet

Op het moment van schrijven zitten we nog midden in een stevige lockdown, wandelen in de natuur is zo’n beetje één van de enige uitjes die je veilig én coronaproof kunt doen. We trokken er onlangs op uit om te wandelen in Haaksbergen bij Waterpark Het Lankheet.

Onze beide zoons die houden van wandelen in de natuur. Al moeten ze soms even een duwtje in de rug hebben, maar eenmaal in de natuur genieten zij er enorm van. En dan wij als ouders automatisch ook. Ik zoek dan ook vaak naar mooie nieuwe plekken in Twente. Deze keer gingen wij naar ‘Het Lankheet’ in Haaksbergen. Echt een aanrader! Wat een toffe plek!

wandelen in haaksbergen

De prachtige omgeving van het Lankheet in Haaksbergen.

Het Lankheet zag ik al meerdere keren bij andere voorbij komen op instagram. Vooral de foto’s bij de stapstenen vallen op. Hoogste tijd om Het Lankheet zelf eens te gaan ontdekken met mijn jongens. Het Lankheet ligt tussen Haaksbergen en Eibergen aan de Buurse beek. Vanuit Enschede rijden wij er in een half uurtje naartoe. Het Lankheet staat bekend om haar grote bosrijke gebied afgewisseld met heide, venne, historische boerderijen, hooilanden en oude essen.

Wandelen in Haaksbergen: keuze uit verschillende wandel- en fietsroutes

De wandel- en fietsroutes starten aan de Scholtenhagenweg 46, 7481 VP Haaksbergen Tegenover hotel en horecagelegenheid Erve Bruggert het bruggetje over en rechtsaf het parkeerterrein op.

Op de parkeerplaats zie je een groot bord met de wandelroutes erop, zie hieronder. Wij hebben de blauwe route gelopen.

Lankheet

Naast wandelroutes zijn er fiets- en mountainbike routes. De stapstenen zijn voor kinderen echt heel erg leuk om overheen te lopen. Met een buggy niet te doen, en hele kleintjes moet je goed in de gaten houden, want ik heb werkelijk geen idee hoe diep de vijver is ;). Je kunt hier ook onder de waterboog door, als je door de waterboog loopt ga je daarna de trap af naar beneden en dan kom je vanzelf bij de stapstenen uit.

Wandelen in haaksbergen
De waterboog
wandelen in haaksbergen
De stapstenen

Wil je alleen de stapstenen bezoeken? Zo kom je bij de stapstenen

Uit ervaring vertel ik je; de stapstenen zijn best lastig te vinden. Loop je de gele route, dan kom je er vanzelf langs. Maar vooral met kleinere kinderen is dat een behoorlijke wandeling. Vanaf de eerdergenoemde parkeerplaats kun je de grote wandeling door Het Lankheet ook overslaan om linea recta richting de stapstenen te lopen.

Vanaf de parkeerplaats aan de Lankheterweg loop je dezelfde straat door. Het is een stuk lopen, op een gegeven moment kom je vanzelf bij het Veldwerkcentrum. Iets verder kom je een splitsing tegen waar je drie wegen op kunt. Je neemt dan de meest linkse weg. Deze volg je tot je de WaterWachters (aan je rechterhand) ziet.

Je loopt onder de waterboog door, zie foto hierboven. Op een gegeven moment zie je een bordje met de tekst: Het Pieter Vereijken Pad. Hier loop je de trap af naar beneden. Je bent er dan bijna.

De trap leidt naar het Pieter Vereijken Pad dat door het ‘klimaatbos’ loopt en vervolgens loopt het pad via de stapstenen ook wel, de Kidneypools, genoemd.

Praktische tips voor het wandelen in Haaksbergen bij Het Lankheet

Wij gingen op een zeer druilerige dag, trek echt goede laarzen aan want het pad kan erg nat en modderig zijn, heerlijk om doorheen te banjeren maar wel met het juiste schoeisel! Parkeren (Scholtenhagenweg 46) is gratis bij Het Lankheet in Haaksbergen, het wandelen zelf is natuurlijk gratis, trek goed schoeisel aan, en ga je met hele kleintjes neem dan de draagdoek of buikdrager mee, want met buggy of kinderwagen is het niet te bewandelen. Meer info vind je op deze website.

Marshmallow roosteren bij De Watermolle, vlakbij het Lankheet

Wil je na het wandelen nog even opwarmen bij een kampvuurtje? Maak dan nog een stop bij de Watermolle, hier kunnen iedere dag van 10.00-17.00 (indien het weer het toelaat) marshmallows geroosterd worden. En de kios is open voor o.a Snert en koffie.

Nog meer leuke wandelingen met kinderen in Twente?

Ben je op zoek naar nog meer tips voor leuke wandelingen met kinderen in Twente? We hebben al verschillende kinderwandelingen ontdekt. Allemaal wandelingen die leuk zijn om met het gezin te doen, zoals bijvoorbeeld het eekhoornpad in Nijverdal of het kabouterpad Hof Espelo (Enschede) met het speelbos. Een compleet overzicht van wandelingen in Twente vind je op deze pagina: wandelen met kinderen in Twente.

Veel wandelplezier!

wandele in haaksbergen

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.