Waterspeeltuin Het Hulsbeek

Door

Twente is sinds juni dit jaar een waterspeeltuin rijker. Op Het Hulsbeek in Oldenzaal is in juni dit jaar een waterspeeltuin geopend. De waterspeeltuin bestaat eigenlijk uit twee gedeeltes, een gedeelte -die denk ik alleen met mooi weer van water wordt voorzien- waar je vooral in ondiep water kunt spelen. En een gedeelte waar je water op kunt pompen en via houten balken naar beneden kunt laten lopen.

Met de voetjes in het water

In het gedeelte waar je vooral in het water kunt spelen, lopen stroompjes die je zelf open en dicht kunt zetten, er staan verschillende sproeiers, er is een brug om onder door te lopen en er ligt een fijne ligweide omheen. Ik was hier afgelopen vrijdag. Het was de eerste week van de schoolvakantie en ook nog een super mooi, ik verwachtte dat het erg druk zou zijn maar het viel reuze mee. Er waren wel aardig wat mensen maar er was meer dan genoeg plek op de ligweide en het was erg overzichtelijk, waardoor ik goed een oogje in het zeil kon houden :-).

Waterspeeltuin Het Hulsbeek

Dikke pret op onder en naast de brug.

Waterspeeltuin

Waterspeeltuin en ligweide

 

It’s a Workout!

In het andere gedeelte kun je zelf water oppompen, het water kan vervolgens via houten balken zijn weg vinden. Voordat je heel enthousiast roept dat je wel even wilt pompen, het is nogal een workout. Waarschijnlijk verbrand je hier meer dan tijdens de gemiddelde workout. Als je flink je best doet, pomp je het water omhoog en kun je vervolgens met behulp van stoppen zelf bepalen welke richting het water op loopt. Superleuk, zowel met mooi als met wat minder mooi weer.

Waterspeeltuin

Water oppompen in de waterspeeltuin

Waterspeeltuin Hulsbeek

Waterspeeltuin

Toplocatie om naartoe te gaan voor een lekker dagje buiten spelen. Ook een ideale plek voor een kinderfeestje. Ik was er zelf ‘s ochtends, maar ik ga zeker nog een keer op een zomerse dag wat later in de middag. Picknickkleedje, wat lekkers te eten, flesje wijn, wat vrienden, bekertjes ranja: een ideale zomermiddag.  Ik heb trouwens wel eens berichten gehoord dat het er niet altijd even lekker ruikt, dan misschien nog wat wasknijpertjes mee in de picknickmand 🙂

De Waterspeeltuin bij Het Hulsbeek is het beste te bereiken via P1. ‘s Zomers betaal je hier €5 parkeergeld per auto. Als je van plan bent vaak naar Het Hulsbeek te gaan dan is de parkeersticker misschien een idee. In het voorseizoen koop je die voor €23 en na 23 juni koop je de parkeersticker voor €33. Je kunt dan de hele zomer gratis parkeren op Het Hulsbeek.

Naast de waterspeeltuin is er meer leuks te doen op Het Hulsbeek in Oldenzaal, check de site voor een compleet overzicht.

Ik ben benieuwd of jij het ook zo’n aanrader vindt, heb je andere tips voor leuke uitjes laat het vooral weten in een comment.

Op de hoogte blijven van nieuwe berichten?
Follow on Bloglovin

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Koperroze
  juli 14, 2014

  Hup, alweer eentje voor op onze to do lijst 😀

  • Vettt.nl
   juli 14, 2014

   :-), ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!