Weekendtips met kinderen in en om Twente

Door

Iedere woensdag t/m zondag: Laadperron Enschede

 Vanaf 1 juni is Het Laadperron geopend. Dat is jouw go-to plek voor een relaxte vrijdagmiddag borrel mét kids. Spreek af met vrienden, speel een potje boules, de kids spelen een spelletje, leven zich uit in de zandbak of ravotten op het terrein.

Het Laadperron is van woe t/m zo geopend voor een hapje, drankje en een potje Boules!

:game_die: Iedere eerste zaterdag van de maand Speelmarkt voor kids
Locatie: Getfertsingel 41, Enschede
Meer informatie

28 juni: Pannenkoeken middag bij zorgboerderij Piet

Zorgboerderij Piet organiseert een gezellige pannenkoekmiddag. Voor 8,50 euro krijgen de kids niet alleen onbeperkt ranja en 2 pannekoeken, maar er is ook nog een speurtocht en een leuke verrassing! Het terras is ook geopend voor een lekkere lunch.
Locatie: Voorbroeksweg 3, Enter
Data: 28 juniKosten: Vanaf 8,50 Euro p.p. (Vooraf komst aangeven is gewenst)
Meer informatie op de instagram

29 juni: Modderdag

Zaterdag 29 is het internationale modderdag en toepasselijk wordt dan het vieste evenement van het jaar georganiseerd! Landschap Overijssel zet voor alle kids die durven een flink modderbad klaar. Voor zowel kinderen als ouders is het dus verstandig om oude kleding aan te trekken. wink
Locatie: weerseloseweg 259, 7522 PS Enschede
Data: 29 juniKosten: 4 euro P.P (Aanmelden is noodzakelijk om de groepsgrootte te beperken)
Meer info: Kinderactiviteit Modderdag

 

27 t/m 29 juni: Ballonfestival Hardenberg

Van donderdag 27 juni tot en met zaterdag 29 juni vindt wederom het Ter Steege Ballonfestival Hardenberg plaats. Het Ter Steege Ballonfestival bestaat uit ballonvaarten, de Drakenbootrace en het muziekprogramma in de grote feesttent.

Er zullen dagelijks, als de weersomstandigheden het toelaten, zo’n 35 nationaal en internationaal gekleurde ballonnen de lucht gaan kleuren. Vanaf circa 19:30 uur wordt begonnen met de voorbereidingen en het opstijgen van de ballonnen. Hier wil je bij zijn!

Locatie: Evenemententerrein op de uiterwaarden van de Vecht in Hardenberg
Data: 27 t/m 29 juniKosten: Gratis en toegangelijk voor iedereen
Meer info: Ballonfestival Hardenberg

 

30 juni: Open Huis Kaliber Kunstenschool

Kaliber Kunstenschool organiseert op zondag 30 juni een Open Huis in Almelo. De docenten van Kaliber Kunstenschool nemen de bezoekers mee in een wereld van kunst en cultuur. Twee uur lang kun je genieten van optredens, instrumenten uitproberen en kennis maken met het aanbod dat Kaliber Kunstenschool brengt. Kortom, een middag vol creativiteit!

Locatie: Elisabethhof 2
Data: 30 juniKosten: Toegang is gratis
Meer info: Open Huis

 

30 juni: Jongbloed voetbal Fan Dag

Een tip voor alle voetbalfans! Op zondag 30 juni van 12.00 tot 17.00 uur wordt er op het Van Heekplein een voetbal dag  georganiseerd. Na het zien van al die ek wedstrijden, willen velen natuurlijk zelf ook een keer een balletje trappen. Trek je voetbalschoenen en oranje shirt aan en laat je voetbal skills zien!

Locatie: Het Van Heekplein
Data: 30 juniKosten: Toegang is gratis
Meer info: Jongbloed Voetbal Fan dag

 

30 juni: Hulsbeek Outdoordag

Kom ontdekken en beleven op de Hulsbeek Outdoordag! Zondag 30 juni nodigt het Hulsbeek je van harte uit voor een dag vol actie en avontuur bij het Outdoor Challenge Park op Het Hulsbeek. Er zijn fantastische activiteiten en de natuurlijke omgeving is prachtig. Voor jong en oud is er volop te ontdekken en te genieten tijdens deze unieke Outdoordag.

Locatie: 7576PG Oldenzaal, Netherlands
Data: 30 juniKosten: 5 euro P.P, per activiteit
Meer info: Outdoordag Hulsbeek

 

22 juni t/m 30 juni: Springkussenfestival

Een tip voor alle stuiterballen! Ga naar ter Huurne Hollandmarkt en beleef een prachtig springkussenfestival. Alle kids kunnen lekker springen en spelen op meer dan 10 springkussens. De speeltuin biedt voldoende afwisseling voor jong en oud en na afloop kun je genieten van heerlijk eten, drinken of een verfrissend ijsje op het terras. Er is voor iedereen wat wils!

Locatie: Alsteedseweg 64, 7481RZ Haaksbergen
Data: 22 t/m 30 juni (van 9.30 tot 17.00 uur)Kosten: Entree is gratis
Meer info: Springkussenfestival

 

Vanaf 28 juni: Roller Disco

Deze zomer kun je onder de neon lichten, discoballen en meeslepende tonen van de muziek jouw rolschaats skills oefenen en tonen bij de Roller Disco bij de Oude Drukpershal. Waar vroeger de papieren rollen lagen opgeslagen voor de krant, liggen nu tot en met 1 september de rolschaatsen klaar voor gebruik.

Locatie: Getfertsingel 43, de oude Drukpershal
Data: 28 juni t/m 1 septemberKosten: 8,50 euro P.P (met eigen skates: 7,00 euro P.P)
Meer informatie: Roller Disco

Speeltip: Speelnatuur van OERRR Erve de pas

Een hele VETTTE tip vanuit het team van Vettt voor iedereen die de kids wil meenemen de natuur in.

Boswachter Henk heeft op deze prachtlocatie gave dingen bedacht, zodat jij hier lekker kunt spelen. Kom je in mei of juni dan bloeien de rododendrons mooi roze! Je kunt er:

  • klimmen
  • springen
  • met water en zand knoeien
  • verstoppen
  • beestjes ontdekken
  • prachtige hutten bouwen

Locatie: Oude Deventerweg, Haarle
Tijd: altijd
Kosten: gratis
Meer info: Speelnatuur OERRR

Gehele weekend: Klimbos Avatarz in Deurningen

Avatarz is het klimbos van Overijssel! Met een veelzijdig klimparcours met hoogtes van 2 tot wel 12 meter is een bezoek aan klimbos AvaTarZ een sportieve uitdaging voor jong en oud. Kinderen, maar ook volwassenen kunnen zich zo’n twee uur lang boven de grond goed vermaken. Ze bieden maar liefst 11 hindernissen en 19 ziplines! Voor kinderen van 6 tot 9 jaar staan er op 2 tot 4 meter hoogte zo’n 30 stoere hindernissen en vier ziplines te wachten. Dankzij het veilige zekeringssysteem kunnen kids zonder begeleiding het klimparcours trotseren: hoe cool is dat?!
Locatie: Hengelosestraat 230, Deurningen
Tijd: VKosten: Hoge parcours (2,5 uur): 10 t/m 12 jaar € 18,50, 13 t/m 17 jaar € 21,50, volwassenen € 25,50
Lage parcours (2 uur): 6 t/m 12 jaar € 14,50, 13 jaar en ouder € 18,50
Meer informatie

Avatarz

Woensdagen en zondagen = rijdag bij Museum Buurtspoorweg

Zo’n leuk uitje, vooral met kleine kids en opa’s en oma’s. Je gaat hier namelijk echt terug in de tijd. Vanaf Haaksbergen vertrek je met de stoomtrein. Maar vanaf het moment dat je het perron op loopt ga je al terug in de tijd. Voor kids is er ook nog van alles te beleven. Een aanrader!

Locatie: Stationsstraat 3, Haaksbergen
Tijd: Op woensdag en zondagen verschillende tijden.
Kosten: € 9,50 p.p. vanaf 4 t/m 11 jaar en  € 13,50 p.p. voor 12+. Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis.
Meer informatie

 

Gehele weekend Hulsbeach!

Hulsbeach is de hotspot wanneer je in een relaxte omgeving lekker wil genieten. Laat je kinderen lekker spelen en ontspan zelf ondertussen met een drankje😉. 
Meer informatie
Locatie: Strand 1 (P1), Het Hulsbeek, Oldenzaal
Tijd: Zie website
Kosten: Ligt eraan wat je besteld natuurlijk 🙂

Eet een ijsje bij Sprakel Lonneker, of geniet van een heerlijk ontbijt/diner!

Eettip en ijstip! Sprakel heeft lekkere ontbijtjes, lunches en diners. Wat je maar wilt. Heb je net lekker gewandeld bij bijvoorbeeld Hof Espelo kun je gezellig uiteten gaan bij Sprakel of heb je zin om buiten de deur te ontbijten, dan is Sprakel the place to be. Wist je dat de ijssalon ook het hele jaar door geopend is? 
Meer informatie.
Locatie: Sprakel, Dorpsstraat 137, Enschede

Twentsche Foodhal – Lazy sunday

De Twentsche Foodhal is een heerlijke plek om lekker een hapje te eten of drinken. Je kunt kiezen uit 8 wereldkeukens in de grote 1000m2 hal. Zondag is het ook tijd voor Lazy Sunday. Elke Lazy Sunday staat er een kidsentertainment team klaar om de kinderen te entertainen! Dus kom van 14:00 tot 18:00 uur lekker chillen met een hapje en drankje.
Meer informatie
Locatie: Hoge Bothofstraat 39a, Enschede
Tijd: Vrijdag 09.00 – 23.00 uur, Zaterdag 16.00 – 23.00 uur, Zondag 14.00 – 22.00 uur
Kosten: Ligt eraan wat je besteld 🙂

foodhal

Oyfo techniekmuseum

Vind jij techniek interessant? Dan is Oyfo het perfect uitje voor jou! Speel de interactieve spellen, ga van de hele lange glijbaan en ontdek hoe jouw toekomst eruit komt te zien in de machinehal. Speel de Oyfo bingo en ontdek wat er allemaal te zien en doen is in het museum!
Meer informatie

Locatie: Floris Hazemeijerstraat 300, Hengelo
Tijd: Dagelijks geopend: 10.00 – 17.00 uur 
Kosten: Kinderen van 0 t/m 3 jaar zijn gratis. Vanaf 18 jaar 13,50. Gezinsdagticket 42,00

Techniekmuseum winkel Hengelo

Museumfabriek

Ook het Museumfabriek is geopend in het weekend! Bekijk de sterren, kom erachter hoe robots ontwikelt worden en leer over 3D printers. Ga aan de slag met natuur, cultuur wetenschap en techniek en laat je betoveren door wat er allemaal te zien en te doen is.
Meer informatie
Locatie: Het Rozendaal 11, Enschede
Tijd: Vrijdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur
Kosten: 10 euro (4 t/m 17 jaar) vanaf 18 jaar 12,50 

Voorleesuurtje Bibliotheek Enschede

Houd jij ook zo van voorlezen geworden? Kom dan naar bibliotheek Enschede Centraal of Zuid en luister naar de prachtige verhalen die vol enthousiasme worden verteld door de vrijwilligers! Neem de heel familie mee. Vooraf aanmelden is niet nodig.
Meer informatie
Locatie: Bibliotheek Enschede Centraal en Zuid
Tijd: Zaterdag van 10:30 tot 11:30 uur
Kosten: Gratis

22 x terrassen met kinderen in en om Twente

Dat is toch wat je wil? Lekker zonnetje, buiten op een terrasje, waar de kinderen zich dan ook top vermaken. We hebben een overzicht voor julle gemaakt met 22 x favoriete terrassen in en om Twente!
Meer informatie
terrassen

Leuke wandelingen met kinderen in Twente

Geen zin om binnen te zitten met de kids, maar zin om lekker buiten op pad te gaan? Dan hebben wij voor jou een lijst gemaakte met de beste wandelplekken! Er is rekeningen gehouden met de lengtes van de routes, zo is er voor iedereen wat. Loop bijvoorbeeld een rondje door het Ledeboerpark of ga Hof Espelo verkennen. Klik hier voor de blog.
Locatie: Verschillende locaties in Twente

Uit eten met kinderen

Uit eten met kinderen kan een hele opgave zijn, maar toch is het wel heel gezellig en leuk. Daarom hebben wij voor jou een aantal restaurants waar je lekker kunt eten en de kinderen kunt laten spelen op een rij gezet!!
Meer informatie
Locatie: Verschillende locaties in Twente

Uit eten met kinderen - Klein Afrika 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.