Weekendtips met kinderen in en om Twente

Door

Carnaval!!!

Sommige van jullie tellen er al weken, misschien wel maanden naar af: Carnaval!  Dit hele weekend staat een groot deel van Twente op z’n kop met de mooiste optochten, feesten en verkleedde mensen! Een leuk feest voor jong en oud! En heb je zelf minder met carnaval, zo’n optocht is superleuk en mega indrukwekkend om met de kinderen te bezoeken. Via de link hieronder vind je een overzicht van de optochten in Overijssel. Met optochten op vrijdag, zaterdag, zondag, maandag én dinsdag!
Meer informatie

LICHT Hengelo

Dit weekend is het tijd voor het LICHT festival in Hengelo. Er staat een leuk programma klaar!! Kijk donderdag naar de FunRun, sta vrijdag langs de kant van de Twentse lichtparade en/of  loop zaterdag en zondag door de binnestad een wandelroute en bewonder de lichtkunstobjecten!
Meer informatie
Locatie: Binnenstad & Hart van Zuid Hengelo
Tijd: 8 februari t/m zo 11 februari
Kosten: Gratis

Robin Hood (6+)

Meer dan zes eeuwen na de eerste verhalen over Robin Hood, komt de volksheld in 2024 opnieuw tot leven in een nieuwe, avontuurlijke tekst van Ilse (Luizenmoeder) Warringa. Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel en Theater Sonnevanck maken samen een laagdrempelige remake van de bekende legende en trekken het verhaal over deze volksheld naar het nu. Vrijdag 9 februari in het Wilminktheater. Met, als extra attractie, een instrumententuin.
Meer informatie
Locatie: Wilminktheater, Enschede
Tijd: Vrijdag 9 februari om 19:30 uur
Kosten: 14,95 tot 34,95 euro

Hé wie zit er op de wc?(2+)

Acteur en poppenspeler Alexander Brouwer brengt de prachtige prenten uit boeken van Harmen van Straaten tot leven in een fysieke theatervoorstelling vol verrassingen en humor. Hé wie zit er op de wc? wordt op zondag 11 februari in De Kleine Willem een feest der herkenning voor jong én oud.
Meer informatie
Locatie: De kleine Willem, Enschede
Tijd: Zondag 11 februari om 14:30 uur
Kosten: 7,50 euro

Buurman & Buurman gaan verhuizen (4 +)

Als Buurman & Buurman besluiten te verhuizen moet er natuurlijk van alles gebeuren. Meubels sjouwen, een nieuwe keuken installeren, de vloer schuren en er mag ook wel een nieuw behangetje aan de muur. Nog even de schilderijtjes netjes ophangen, en klaar! Als dat op zondag 11 februari om 13.30 en 16.00 uur in de Pay. Zaal van het Wilminktheater maar goed gaat…
Meer informatie
Locatie: Wilminktheater, Enschede
Tijd: Zondag 11 februari om 16:00 uur
Kosten: 12,95 tot 27,95 euro

Innofuture Emmen

Vind jij techniek leuk? Dan is deze dag perfect voor jou! Kom van alles te weten over techniek. Praat met vakmensen, doe mee met de workshops en ga op ontdekkingstocht.
Meer informatie
Locatie: Eerste Bokslootweg 1 in Emmen.
Tijd: Vrijdag 9 februari van 9.00 tot 15.00 uur (voor VMBO 1 leerlingen) en zaterdag 10 februari van 10.00 tot 17.00 uur (voor iedereen)
Kosten: Gratis

Familiefilm: De Legende van Familie Vos

”Het gloednieuwe verhaal met oude én nieuwe personages, de herkenbare conflicten tussen een moeder en haar puberende dochter, de geestige uitspraken van tante Ada en natuurlijk het zinderende, spookachtige mysterie dat opgelost moet worden maken ‘De Legende van de Familie Vos’ een genot voor het hele gezin”, aldus Lucio Messercola, producent van de film. Dat wil je niet missen!!
Meer informatie
Locatie: Zinin, Zinema, Willem Alexanderstraat 7, Nijverdal
Tijd: Zondag 11 februari om 13:30 uur
Kosten: 16 euro

Twentsche Foodhal – Lazy sunday 

De Twentsche Foodhal is een heerlijke plek om lekker een hapje te eten of drinken. Je kunt kiezen uit 8 wereldkeukens in de grote 1000m2 hal. Zondag is het ook tijd voor Lazy Sunday. Elke Lazy Sunday staat er een kidsentertainment team klaar om de kinderen te entertainen! Dus kom van 14:00 tot 18:00 uur lekker chillen met een hapje en drankje.
Meer informatie
Locatie: Hoge Bothofstraat 39a, Enschede
Tijd: Vrijdag 09.00 – 23.00 uur, Zaterdag 16.00 – 23.00 uur, Zondag 14.00 – 22.00 uur
Kosten: Ligt eraan wat je besteld 🙂

twentsche foodhal met kinderen

Restaurant Fox deal

De gehele maand februari kun je uiteten met je kind(eren) bij restaurant Fox in Denekamp voor 5 euro per kind! Kies uit verschillende voorgerechtjes,  hoofdgerechten en toetjes. Voor de kinderen is er ook een grote binnenspeeltuin met vanalles, een ballenbak, puzzelelementen en nog veel meer!
Meer informatie
Locatie: Johanninksweg 78, Denekamp
Tijd: Alle zaterdagen en zondagen in februari 
Kosten: 5 euro per kind

Oyfo techniekmuseum

Vind jij techniek interessant? Dan is Oyfo het perfect uitje voor jou! Speel de interactieve spellen, ga van de hele lange glijbaan en ontdek hoe jouw toekomst eruit komt te zien in de machinehal. Speel de Oyfo bingo en ontdek wat er allemaal te zien en doen is in het museum!
Meer informatie
Locatie: Floris Hazemeijerstraat 300, Hengelo
Tijd: Zaterdag & zondag: 10.00 – 17.00 uur 
Kosten: Kinderen van 0 t/m 3 jaar zijn gratis. 4 t/m 17 jaar €9,50. Vanaf 18 jaar €12,50. Gezinsdagticket €39,00

Techniekmuseum winkel Hengelo

Museumfabriek

Ook het Museumfabriek is geopend in het weekend! Bekijk de sterren, kom erachter hoe robots ontwikelt worden en leer over 3D printers. Ga aan de slag met natuur, cultuur wetenschap en techniek en laat je betoveren door wat er allemaal te zien en te doen is.
Meer informatie
Locatie: Het Rozendaal 11, Enschede
Tijd: Vrijdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur
Kosten: 10 euro (4 t/m 17 jaar) vanaf 18 jaar 12,50 

Voorleesuurtje Bibliotheek Enschede

Houd jij ook zo van voorlezen geworden? Kom dan naar bibliotheek Enschede Centraal of Zuid en luister naar de prachtige verhalen die vol enthousiasme worden verteld door de vrijwilligers! Neem de heel familie mee. Vooraf aanmelden is niet nodig.
Meer informatie
Locatie: Bibliotheek Enschede Centraal en Zuid
Tijd: Zaterdag van 10:30 tot 11:30 uur
Kosten: Gratis

Wandelen met kinderen in Twente

Geen zin om binnen te zitten met de kids, maar zin om lekker buiten op pad te gaan? Dan hebben wij voor jou een lijst gemaakte met de beste wandelplekken! Er is rekeningen gehouden met de lengtes van de routes, zo is er voor iedereen wat. Loop bijvoorbeeld een rondje door het Ledeboerpark of ga Hof Espelo verkennen. Klik hier voor de blog.
Locatie: Verschillende locaties in Twente

Uit eten met kinderen

Uit eten met kinderen kan een hele opgave zijn, maar toch is het wel heel gezellig en leuk. Daarom hebben wij voor jou een aantal restaurants waar je lekker kunt eten en de kinderen kunt laten spelen op een rij gezet!!
Meer informatie
Locatie: Verschillende locaties in Twente

Uit eten met kinderen - Klein Afrika 

Iedere donderdag: de leukst tips voor jouw weekend met kinderen in Twente. Dit is er allemaal te doen!

Yes, donderdag is bij VETTT de dag dat we de weekendtips publiceren voor het weekend dat komen gaat. Met het team van VETTT verzamelen we de leukste uitjes en tips die passen bij het weekend dat komen gaat! Heb jij zelf een tip? Je kunt je tip doorgeven door te mailen naar info@vettt.nl.

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *