Naar het theater in 2024? 11 x jeugdvoorstelling bij het Wilminktheater al vanaf 2 jaar!

Welke leuke kindervoorstelling in het Wilminktheater ga jij bezoeken?

Het Wilminktheater in Enschede biedt dit theaterseizoen super leuke en diverse kindervoorstellingen. Want wat is er nou niet leuk en leerzaam aan het theater met je kids. Daarnaast is de entourage van een theater ook nog eens ontzettend tof. Dus kies voor een dagje uit naar het theater. We hebben onze favorieten voor 2024 op een rijtje gezet! En hoe leuk is het om een voorstelling cadeau te geven? Wij zijn fan!

Er zijn voorstellingen voor verschillende leeftijden en in verschillende genres. Hieronder neem ik je mee in het aanbod van komend seizoen. Wees gewaarschuwd, kiezen wordt erg moeilijk.

#1 Hoeheettut (6 plus)

In het fijne theater van De Kleine Willem speelt deze familievoorstelling op 4 februari. Een familievoorstelling over letters, woorden en zinnen!

Wanneer: Zondag 4 februari, 14:30 uur
Waar: De Kleine Willem, Enschede
Prijs: 7,50
Meer informatie: Hoeheettut

#2 Robin Hood (6 plus)

Laat je meenemen in het betoverende verhaal van Robin Hood. Een theaterspektakel voor de hele familie door Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel en Theater Sonnevanck.

Wanneer: Vrijdag 9 februari, 19:30 uur
Waar: Wilminktheater, Enschede
Prijs: Vanaf 14,95
Meer informatie: Robin Hood

#3 Buurman en Buurman gaan verhuizen (4 plus)

Als Buurman & Buurman besluiten te verhuizen moet er natuurlijk van alles gebeuren. Meubels sjouwen, een nieuwe keuken installeren, de vloer schuren en er mag ook wel een nieuw behangetje aan de muur. Nog even de schilderijtjes netjes ophangen, en klaar! Als dat op zondag 11 februari om 13.30 en 16.00 uur in de Pay. Zaal van het Wilminktheater maar goed gaat…

Wanneer: Zondag 11 februari, 13:30 en 16.00 uur
Waar: Wilminktheater, Enschede
Prijs: Vanaf 12,95
Meer informatie: Buurman en Buurman gaan verhuizen

#4 Hé wie zit er op de wc? (2 plus)

Leuk! Een voorstelling die al geschikt is voor de allerkleinsten. Acteur en poppenspeler Alexander Brouwer brengt de prachtige prenten uit boeken van Harmen van Straaten tot leven in een fysieke theatervoorstelling vol verrassingen en humor. Hé wie zit er op de wc? wordt op zondag 11 februari in De Kleine Willem een feest der herkenning voor jong én oud.

Wanneer: Zondag 11 februari, 14:30
Waar: De Kleine Willem, Enschede
Prijs: Vanaf 7,50
Meer informatie: He wie zit er op de wc

#5 Help, Helikopterouders! (8 plus)

Een actuele en hilarisch herkenbare familievoorstelling vol interactie voor alle curlingvaders, tiger moms, pizzapapa’s, loedermoeders én hun kinderen. Dat is Help, Helikopterouders! van Het Laagland op woensdag 21 februari in de Pay. Zaal van het Wilminktheater. Vijf acteurs – allemaal zelf vader of moeder – spelen de ouders die ze (willen) zijn én de kinderen die ze vroeger waren. Dit vijftal vliegt samen met jou in volle vaart door de wereld van opvoeden en opgevoed worden.  Laat je meevoeren door een wervelwind vol humor, verwarrende dilemma’s en pittige discussies.

Wanneer: Woensdag 21 februari (voorjaarsvakantie)
Waar: Wilminktheater, Enschede
Prijs: Vanaf 7,50
Meer informatie: Help, helikopterouders!

#6 Hebbes (4+)

Aan het einde van de voorjaarsvakantie samen iets leuks doen? Bezoek deze voorstelling van circustheatergezelschap WIRWAR producties! HEBBES is op zondag 25 februari in het Muziekcentrum Enschede een woordeloos, uniek en spectaculair bewegingstheater voor iedereen van 4 tot 104 jaar. Twee acrobaten van circustheatergezelschap WIRWAR Producties en twee musici van muziektheatercollectief Frisse Oren slaan de handen ineen voor deze acrobatische muziekvoorstelling over de zekerheid van vasthouden en het avontuur van loslaten.

Wanneer: Zondag 25 februari (voorjaarsvakantie)
Waar: Muziekcentrum, Enschede
Prijs: Vanaf 7,50
Meer informatie: Hebbes

#7 100% Coco de Musical New York

Coco komt terug naar het theater. De succesvolle reeks boeken en films van Niki Smit krijgt een vervolg met een compleet nieuwe musical: 100% COCO New York. Komt dat zien op zaterdag 2 maart in de Pay. Zaal van het Wilminktheater.

Wanneer: Zaterdag 2 maart
Waar: Wilminktheater
Prijs: Vanaf €20
Meer informatie: COCO de Musical 

#8 Gullivers Reizen (8 plus)

In een frisse bewerking van Marije Gubbels komt Gullivers reizen, het beroemde boek van Jonathan Swift uit 1726, op humorvolle wijze tot leven. Het wordt op zondag 10 maart in theater Sonnevanck een swingende familievoorstelling vol live muziek, zang en videoprojectie over de vraag: wat maakt ons mens? Zijn we in al onze wijsheid wel zo wijs of kan het allemaal ook anders?

Wanneer: Zondag 10 maart
Waar: Theater Sonnevanck, Enschede
Prijs: Vanaf 8,50
Meer informatie: Gullivers Reizen

gullivers reizen

#9 Mees Kees op Kamp (8 plus)

Op vrijdagavond 10 mei om 19:00 uur komt Mees Kees naar het Wilminktheater. En vergeet je spullen niet, wat jij mag mee op kamp! Ondanks het werkplan van mevrouw Dreus weten we één ding zeker: met Mees Kees erbij wordt het hoe dan ook één groot avontuur. Na afloop van de voorstelling kunnen de bezoekers de cast van Mees Kees ontmoeten tijdens een gezellige meet & greet.

Wanneer: Vrijdag 10 mei 19.00 uur (meivakantie)
Waar: Wilminktheater, Enschede
Prijs: Vanaf 19,50
Meer informatie: Mees Kees op Kamp

#10 Het mooiste blauw (6 plus)

Een fantasievolle figurentheatervoorstelling over zussen die het gefluister, de lach en de kwetsende woorden buiten proberen te drijven met prachtige en krachtige beelden en muziek om te staan voor wie ze zijn. Dat is Het mooiste blauw van Studio Figur op maandag 20 mei om 14.00 en 16.00 uur in het Muziekcentrum Enschede. In Het mooiste blauw word je meegevoerd in een fantasievolle wereld vol zwevende lichtjes, kleurrijke dieren en pratende bomen. Het is een avontuur over de moed vinden om anders te zijn en dat met trots uit te dragen. Ook gaat het over het belang van openheid, empathie en (durven) staan voor waar je in gelooft.

Wanneer: Maandag 20 mei om 14.00 en 16.00 uur (tweede pinksterdag)
Waar: Muziekcentrum, Enschede
Prijs: Vanaf 7,50
Meer informatie: Het mooiste blauw

#11 MUK ziet ze groeien (2 plus)

We zien hoe kleine dieren en planten zich wonderlijk transformeren. Een kuiken kruipt uit een ei en rups ontpopt zich tot een vlinder. Krijg de lentekriebels in een visueel inventieve wereld met techniek en poppenspel, begeleid door live muziek.

Muk, de eerste voorstelling rondom de populaire prentenboekenserie van Mark Haayema, Job van Gelder en Laury Tinnemans, heeft al met veel succes twee seizoenen gespeeld. Het eerste boekje stond in de prentenboeken-top10 van de Nationale Voorleesdagen. De voorstelling is geschikt voor iedereen van 2 tot 7 jaar.

Wanneer: Maandag 20 mei om 14.30 uur (tweede pinksterdag)
Waar: De Kleine Willem, Enschede
Prijs: Vanaf 7,50
Meer informatie: MUK ziet ze groeien

Meer info & tickets

Op de website van het Wilminktheater kun je nog veel meer informatie vinden, zoals bijvoorbeeld trailers van de voorstellingen, de exacte speeltijden en de juiste locatie van de voorstelling. Hier kan je ook terecht voor het kopen van de tickets.

Naar het theater geweest? Of leuke aanvullingen?

Ben jij naar één van bovenstaande voorstellingen geweest? Of weet je nog andere té gekke shows in de omgeving? Laat het ons hieronder weten of tag ons op de sociale media.

Over Joyce

Meer blogs van Joyce lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.