Julianatoren: 10 tips voor je bezoek

De eerste dag van de vakantie is aangebroken. Afgelopen donderdag was de laatste schooldag, dat vierden we met ijs bij van der Poel. Pippa wist toen nog niet dat de aller-eerste vakantiedag heel gaaf zou worden, er stond een dag Julianatoren op de planning. En haar vriendin Beau mocht mee. 

Slim dat ik was vertelde ik haar in de ochtend pas dat we zouden gaan. Het brood ging er ineens zonder problemen in, de kleertjes waren zo aan, we waren zelf 10 minuten te vroeg klaar. Op naar Beau, ze konden hun geluk niet op.

Het is voor ons niet de eerste keer dat we naar Julianatoren gaan. Ik deel mijn tips voor een dagje Julianatoren in deze blog met jou. Helemaal handig, want wie weet maak jij wel kans op de tickets die ik weg ga geven.

Voor wie is Julianatoren leuk?

Op dit moment is het voor mij mijn favoriete pretpark. Waarom? Ik vind het ideaal voor kinderen van een jaar of 3 tot een jaartje of 8. Mocht je een jonger broertje/zusje meenemen, voor kinderen t/m 1 jaar is het gratis. En voor jongere kinderen is het ook zeker leuk. Het park is overzichtelijk en alles ligt vrij dicht bij elkaar. Je hoeft hierdoor geen grote afstanden af te leggen, handig voor de kinderbeentjes. Daarnaast is het vanaf Twente qua afstand (Apeldoorn) supergoed te doen.

10 tips voor een bezoek aan Julianatoren

Ga je binnenkort ook naar Julianatoren? Alvast heel veel plezier. Ik heb onze 10 tips voor jou in deze blog verwerkt, doe er je voordeel mee!

#1 Zorg dat je er op tijd bent

Tip 1, is absoluut niet mijn sterkste punt, maar het is gelukt. Om 10.00 reden we de parkeerplaats op. Met als voordeel dat er nog genoeg parkeerplek was, als de parkeerplek voor het park vol is ga je namelijk naar een andere parkeerplek en moet je een stukje met de bus. Het is overigens wel een Jul & Julia bus, voor de kinderen is het alleen maar leuk om een stukje met deze toffe bus te mogen.

Op de dag dat wij er waren ging het park om 10.30 open. Voor de opening is er in het voorgedeelte altijd een openingsshow door Jul & Julia. Weet je net wie dat is? Waarschijnlijk kan je kind het je vertellen! En op het moment dat de officiële opening door Meneer Kaasschaaf en Mevrouw Suikerspin gedaan wordt ben je als eerste in het park. We gingen gelijk door naar de achtbaan.

Julianatoren

De Openingsshow

#2 Als ouder alleen?

Ga met 1 kind of met oudere kinderen. Ik heb er even over nagedacht om Coco ook mee te nemen. Maar in een helder moment bedacht ik me dat dat totaal niet handig is. In veel attracties moeten kinderen vanaf een bepaalde lengte toch begeleidt worden. Beau is een stuk langer dan Pippa en zij kon bijna overal alleen in, alleen de botsauto’s mocht nog niet. Bij Pippa moest ik mee in de botsauto’s, maar ook in de achtbaan, het spookhuis en op van die karretjes die je vooruit moet fietsen. En soms vonden ze het ook gewoon fijner als ik even meeging, kon ik ook weer even kind zijn :-). Als Coco mee was geweest waren onze opties een stuk beperkter.

Julianatoren

Chill-momentje, hier konden ze met z’n tweetjes in.

#3 Meeneem tips

We maakten een pit-stop bij de supermarkt. Dit had ik natuurlijk de avond ervoor kunnen doen, maar ik blijk niet zo goed in de voorbereidingen. We slaan een paar bakjes fruit en wat vorkjes in, voor iedereen een flesje water en wat te snoepen. Off we go! Kinderen voor Kinderen galmt door de auto, ik voel mijzelf ook weer even 5 jaar. Bij Julianatoren heb je heel veel plekken waar je even lekker kunt zitten en je mag ook je eigen spulletjes meenemen. Het scheelt toch weer als je niet alles daar hoeft te kopen, bovendien is het met kinderen wel prettig dat je snel iets te eten/drinken uit je tas kunt toveren. Er zijn in het park ook genoeg plekken waar je wat te eten en drinken kunt kopen.

Julianatoren

Verantwoord dat ik hier (nog) ben, haha!

#4 Las pauzes in

Ik had twee kipjes zonder kop mee, helemaal wild die twee. Na het eerste uurtje lastte ik een pauze in. We aten wat fruit, dronken wat, namen een planpauze en konden even op adem komen. Toen ze met z’n tweetjes op de trampoline’s sprongen had ik tijd voor een cappuccinotje. Ook niet onbelangrijk. Daarna konden we er weer tegenaan. De volgende pauze was onze lunchpauze, gelijk na de voorstelling om 12.30. En toen ze over ijsjes begonnen beloofde ik we dat we dat als allerlaatste gingen doen.  Deze pauzes hou ik er trouwens in. Ik ben niet zo van de strakke planning, maar het ging echt heel goed zo. Geen oververmoeide taferelen, geen plas-incidenten, geen gezeur om eten. Hoppa!

Julianatoren

Iets minder verantwoord, wel hele blije meisjes met ijsjes…

#5 Bezoek een voorstelling

Ons bezoek viel tijdens de AFAS Sprookjesweken. Bij binnenkomst krijg je een programma, zodat je weet wanneer de voorstellingen plaatsvinden. Ze zijn superleuk om te bezoeken, kinderen zingen en dansen mee en het is in een écht theater. Wij keken naar een voorstelling van Hans en Grietjes, waar ook andere Sprookjesfiguren aan meededen, superherkenbaar voor alle kinderen. De show duurt ongeveer een half uurtje. Na de voorstelling kun je ook nog met je helden op de foto.

Julianatoren

De voorstelling

#6 Maak de dag niet te lang

Het is voor kinderen beste wel veel zo’n dagje pretpark. Misschien wil je waar voor je geld en blijf je het liefst van begint to eind, waarschijnlijk worden je kinderen daar helemaal niet blij van. Toen ik de laatste attractie aankondigden, wisten ze dat ze nog een ijsje kregen. Geen van beide begon te zeuren (whoop), we scoorden een ijsje, aten die rustig op en liepen naar de auto. Dit is wel eens anders geweest, ik heb ook eerste een paar keer de fout gemaakt om té lang te blijven hangen en dat je kind dan helemaal op is. De rest kun je je er dan denk ik wel bij bedenken :-)….

 

 

#7 Maak duidelijk afspraken

Ik kan me daar zo aan storen. Dan neem je je kind(eren) de hele dag mee en dan moet je op het einde nog langs de merchandise…je kent het vast! Kinderen moe, jij misschien nog wel meer en dan komt die discussie.   De dames vonden het stom dat ze niets mochten, dan moet ik wel even tot 3 tellen. Ik heb geprobeerd ze rustig uit te leggen dat het ook een keer genoeg is. Maar tip, maak hier van tevoren afspraken over. Scheelt je een discussie. De winkel is trouwens wel erg leuk en er zijn ook heel veel producten die super betaalbaar zijn. Voor een paar euro heb je al wat leuks, dat is in veel andere parken wel anders.

#8 Vertel het ze niet te lang van tevoren

Ik vertelde Pippa pas ‘s ochtends dat ik een verrassing had. Schot in de roos. Het scheelt mij de terugkerende vraag van “hoeveel nachtjes is het nog?”. Ken je die? En daarnaast was ik niet op deze dag gegaan als het heel slecht weer was geweest of als er wat anders tussen was gekomen. Een ziek kind, een dubbele afspraak, geen oppas voor ons thuisblijvende kind, ik noem maar wat zijstraten. Ik hou deze er dus zeker in!

#9 Honden zijn welkom

Of het voor jezelf (en je hond) nou zo fijn is om je hond mee te nemen dat ligt natuurlijk aan je hond en jezelf. Maar ik vind het mooi dat het kan. In het park vind je verschillende drinkbakken voor honden. Tof hoor dat je bij Julianatoren je hond mee kunt nemen. Er zijn overigens niet veel mensen die dat doen, maar toch fijn als je hondenbezitter bent en dat het kan. Op hele drukke dagen lijkt het me voor de hond niet heel prettig, maar achterin het park is heel veel groen en ruimte daar kan een hondje (en jijzelf) prima tot rust komen.

Julianatoren

Hondvriendelijk bij Julianatoren!

#10 Zet hem op je agenda & doe mee met de winactie

Het is echt een leuk park, zeker een aanrader. Persoonlijk denk ik dat de ideale leeftijd 3 t/m 8 is. De afstanden zijn niet heel groot, het is allemaal netjes onderhouden, je kunt in een dag veel doen en het is voor de kinderen zo gaaf dat de figuren die ze van TV kennen de hele dag door het park te zien zijn. Absoluut een aanrader en met een beetje geluk win je zelfs kaartjes. Onderaan deze blog lees je hoe je mee kunt doen met de winactie.

Bonustip

Misschien is dit wel de belangrijkste, schrijf het nummer van je kind op zijn/haar arm of zorg dat hij/zij zo’n handig polsbandje omheeft met naam en nummer erop. Ik heb dit bij Pippa en Beau ook gedaan en vooraf hebben we besproken wat we doen als we elkaar kwijt raken. Gelukkig zijn we de hele dag bij elkaar gebleven.

Wat een leuke dag hadden wij bij Julianatoren

Ik vond het echt een topdag. Doordat ik alleen was had ik mijn volledige aandacht bij Pippa en Beau. We hadden het heel erg leuk met elkaar, het was niet superdruk, het weer was fantastisch. Niks te klagen. Ik schreef al dat dit voor mij op dit moment echt een favoriet park is. Ik ben er inmiddels al een paar keer geweest, volgend jaar is Coco 2,5 en dan gaan we vast nog een keer met z’n viertjes. Voor kleintjes is er ook zeker wel veel te doen maar dan moet je wel met 2 volwassenen zijn en je af en toe opsplitsen.

Julianatoren

Winnaar winactie Julianatoren

Voor deze blog heeft Julianatoren ons uitgenodigd. Alsof dat nog niet genoeg is, we mogen via Vettt 4 tickets weggeven. De winnaar is inmiddels getrokken: Manon Loohuis gefeliciteerd! Je mag een mailtje sturen naar info@vettt.nl.

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
25 Comments
 • Maud - Maudgeniet.nl
  juli 24, 2017

  Wat ontzettend leuk! Ik ben er van overtuigd dat Fenne het hier enorm leuk zou vinden.. En een beetje aandacht kan ze nu wel gebruiken met de nieuwe baby 😉

 • Marieke Bosch
  juli 24, 2017

  Super handige tips. Heel leuk park, we zijn er al eens geweest toen was onze jongste nog een baby. Onze oudste heeft het er nog steeds over en wil dan ook maar al te graag zijn broertje laten zien hoe vett 😉 gaaf het park is.

 • Ellen
  juli 24, 2017

  Klinkt super tof! Ook nog helemaal niet geweest!
  Voor Jack nog leuk en Oliver natuurlijk helemaal.
  Als Jon & ik samen gaan nemen we Charlie gewoon mee.
  Één dolle beestenbende ?. Ik wil, ik wil, ik wil!

 • Eva Tapper
  juli 25, 2017

  Ik zou het heel leuk vinden om met mijn man en jongens te gaan. Wij zijn 1 keer eerder geweest (3 jaar geleden) maar het was zo warm en druk die dag dat wij en de jongens niet hebben genoten . Met 30 graden een uur in de rij staan bij bijna alle attracties is niet grappig. (Ze hebben toen in dezelfde vakantie meer genoten van movie park in de regen dan met de hitte in de juliana toren.) Na 3 jaar hebben ze het er nog over dat ze toch nog een keer naar de juliana toren willen. Wie weet hebben we dit keer meer geluk ????

 • Anne
  juli 25, 2017

  Wow, dat klinkt heel anders dan 28 jaar geleden toen ik daar als klein meisje uit Arnhem kwam. Nu zou ik het heel leuk vinden om dit park met mijn man, zoon van bijna 5 en een vriendje opnieuw te mogen ontdekken?

 • Kim Funke
  juli 25, 2017

  Heel graag met mijn gezin!
  Nu papa een nieuwe baan heeft in een andere sector is er EINDELIJK tijd om als compleet gezin leuke dingen te ondernemen.
  Ik zou dus heel graag met man en kinderen (zoon 4 jr, dochter bijna 2 jr) de Julianatoren bezoeken en genieten van een plezierige dag met z’n allen! (winnaar wordt hopelijk 27 juli bekend gemaakt ipv 27 Mei ;))

 • chantal
  juli 25, 2017

  Met mijn gezin, onze meid van bijna 5 wil zooooooo graag naar Julia ???

 • Daphne
  juli 25, 2017

  Ik zou graag met mijn man en 2 dochters gaan, mijn oudste van 6 wil al een jaar of qua naar de muizen. Jule en Julia dus. Ben er ooit zelf geweest als kind, maar zou het park nu eens als moeder willen ervaren. En net zo benieuwd als mijn oudste!

 • Carmen Visscher
  juli 25, 2017

  Dit zou een super leuk uitje zijn voor ons gezin. Niek (7jaar) is er pas met zijn klas naartoe geweest en was zooo enthousiast, dat hij het ook aan zijn zusje (5jaar), papa en mama wil laten zien!!

 • Lenka
  juli 25, 2017

  Ik ga graag met ons gezin, eens kijken of onze kleine van 2,5 het leuk gaat vinden. Zijn grote zus is zeker een absolute fan ?

 • Ellen
  juli 25, 2017

  Dit zullen onze Kids ( 5 en 3 jaar )fantastisch vinden.
  Leuk uitje voor ons gezin.

 • Lenka
  juli 25, 2017

  Ik zou graag willen met ons gezin, kijken hoe geweldig onze zoon van 2,5 het vindt. Zijn grote zus is in ieder geval een grote fan ?

 • Annemarie Harmsen
  juli 25, 2017

  Klinkt fantastisch! De Julianatoren staat op ons lijstje voor deze zomervakantie, dus wij maken graag kans op de tickets ?. Onze dochter Jonne van 4,5 zal het ongetwijfeld superleuk vinden hier met papa en mama en een vriendinnetje heen te gaan. Even alle aandacht voor zichzelf zonder zusje Ava van 9 maanden die ongetwijfeld een dagje bij een van de opa’s en oma’s terecht kan :-).

 • Dees Djady
  juli 25, 2017

  Lijkt me erg gaaf en ideaal.voor ons zoontje van bijna 4 en zijn buurmeisje van 5 waar hij graag mee speelt.
  Helaas voor de zomervakantie geen planningen dit jaar,dus duimen voor toch een dagje weg.
  Misschien dat wij netzoveel plezier mogen beleven net als jullie in de laatste zomervakantie voor onz zoontje grote broer wordt en papa en mama moet delen.

 • Suzanne Roeke Cleveringa
  juli 25, 2017

  Sowieso met mijn dochter van 4jaar zal ik er heen gaan. Ze heeft het er aldoor over! Ze vind Jul en Julia geweldig.
  En dan gaan opa en oma ook vast mee een dagje uit!

 • Ramona Timmer
  juli 25, 2017

  Wat een leuke tips! Als meeneem-tip zou ik nog van die kaasdippers (van die blije koe of een ander merk) doen, die zitten hier altijd in de tas. En natuurlijk willen wij ook heel graag meedoen aan de win-actie!

 • Marthe
  juli 25, 2017

  Dit lijkt me een ideaal park voor onze jongens om op avontuur te gaan. Ik ben zelf ook wel benieuwd. Niet meer geweest sinds mijn eigen schoolreisjes.

 • Jorike
  juli 25, 2017

  Wat zou het vettt zijn om deze zomervakantie met Kick (4) en Timme (3) Julianatoren te ontdekken! Ik waag dus graag een kansje! ?

 • Albertine
  juli 25, 2017

  Wij zijn toevallig pas nog geweest, heel veel plezier gehad, maar toen was die catwalk er nog niet waar je in je prinsessenjurken overheen mag….en DAT willen mijn meisjes heel graag!
  Zo’n ijsje in een Julia-beker in jullie verslag trok ook de aandacht moet ik zeggen…die zouden ze ook wel willen halen haha!
  Heel graag dus….

 • Kyra
  juli 25, 2017

  Ohh wat een leuk winactie! Ik zou hier graag met ons gezin naartoe gaan! Al eens geweest toen Pia, onze jongste nog geen jaar was… en Pleun (toen 4) vond het toen helemaal geweldig!
  Dus duimen maar!

 • marloes
  juli 25, 2017

  Ja Leuk! Voor mijn kleine meid, Cataleya en haar BFF, Elisa (en de mama’s) dan hebben we aan 4 kaartjes genoeg 😉 Fingerscrossed!

 • Wendy
  juli 25, 2017

  Superleuk voor ons viertjes de jongste is gratis dus vriendinnetje of oma mee dan is het helemaal feest. Mijn dochter kijkt altijd de filmpjes op YouTube, maar we zijn er nog nooit geweest?

 • Esther Sprakel
  juli 25, 2017

  Super leuke actie! Dit is een geweldig uitje voor ons gezin. Iris (6) en Ties (5) zouden dit helemaal geweldig vinden!

 • Debbie
  juli 26, 2017

  Hoi hoi, ik zou het super Vettt vinden om met mijn gezin waaronder 2 dochter van 5 en 7 naar het Julianapark te gaan.! Zou cool zijn ze hiermee te verrassen.
  Grt Debbie

 • Marion
  juli 26, 2017

  Ja! Ik ben al eens met dochter Josefien geweest, maar zoon Michiel is inmiddels ook groot genoeg en zou het fantastisch vinden! (Trouwens, ik vond het zelf ook heel leuk. Fijn park!)