9 x leuke uitjes met moederdag in en om Twente

Door

Moederdag is de uitgelezen kans voor een gezellig familie-uitje! Ben je op zoek naar een leuke activiteit om samen met je kinderen te doen in Twente op Moederdag? Dan hebben we goed nieuws voor je! In deze blog hebben we de leukste Moederdaguitjes in Twente voor je op een rijtje gezet.

Van een dagje spelen bij De Flierefluiter tijdens het Moederdageventemnt tot het verkennen van Twente op een E-chopper bij Actief Twente en van chillen op het strand bij Hulsbeach tot varen op de Regge bij De Wilgenweard. We hebben voor ieder wat wils! En natuurlijk mag een gezellig terras waar je kunt genieten van een hapje en drankje niet ontbreken. Met speeltuin uiteraard! Lees snel verder voor de leukste Moederdaguitjes in Twente!

 1. Moederdagevent bij De Flierefluiter in Raalte.
  Op Moederdag organiseert De Flierefluiter in Raalte een speciaal Moederdagevent. Je kunt hier samen knutselen, pannenkoeken eten, dieren aaien en spelen in de speeltuin. Een gezellig uitje voor het hele gezin. Zwemkleding niet vergeten; jawel, er is hier ook een buitenbad! Kijk vooraf op de site of het bad geopend is.
  Zwembad Flierefluiter Raalte
 2. Ontdek Twente met een E-Chopper!
  Ga op pad met één van de voertuigen van Actief Twente, bijvoorbeeld met de E chopper! Kleinere kinderen bij je? Op de E-puch kunnen kinderen vanaf ongeveer 2 jaar al mee achterop in een kinderzitje. Rijd samen langs mooie natuurgebieden en geniet van de rust en stilte op de weg.
 3. Chillen bij Hulsbeach in Oldenzaal.
  Bij Hulsbeach op het Hulsbeek kun je samen ontspannen met de voetjes op het strand. Terwijl je geniet van een drankje, kunnen jullie gezellig bijpraten en bijkomen van de drukte van alledag. Toch ook iets actief doen? Bezoek dan eerst het naastgelegen speelbos Het Hulsbeek.
  hulsbeach
 4. Varen bij De Wilgenweard in Nijverdal.
  Bij De Wilgenweard in Nijverdal kun je een kano huren en samen de Regge verkennen. Onderweg kun je genieten van de natuur en je wijdse uitzichten. Lees hier onze blog over dit uitje.
  kano-zegge
 5. Avonturenpad Erve Brooks Gelselaar.
  Bij Erve Brooks in Gelselaar kun je samen een avontuurlijke wandeling maken over het avonturenpad. Hier kun je klimmen, klauteren, balanceren en andere uitdagende activiteiten doen. Leuk voor jong en oud! Na afloop geniet je na op het heerlijke terras of in het pannenkoekenrestaurant, terwijl de kinderen nog verder spelen.
  Gelderland met kinderen
 6. Waterfietsen bij De Leemputten.
  Bij De Leemputten in Groenlo kun je een waterfiets huren en heerlijk ontspannen op het water dobberen. Tijdens het fietsen los je een speurtocht op. Ondertussen kunnen jullie genieten van de prachtige omgeving van De Leemputten. En voor of na het waterfietsen halen de kinderen hun hart op in de natuurspeeltuin. Waar volop gespeeld kan worden met water en zand; vies worden gegarandeerd!
  zomervakantie
 7. Varen bij Molke in Zuna.
  Bij Molke Zuna kun je een bootje huren en samen over Regge op varen. Je kunt hier ook kiezen voor een elektrische sloep, zodat jullie ontspannen kunnen genieten van het mooie Twentse landschap.
 8. Blotevoetenpad Bij Buitenpost in Twello.
  Net naast Deventer vind je deze prachtige locatie. Hier kun je samen het blotevoetenpad bewandelen. Op blote voeten loop je over verschillende ondergronden, zoals gras, zand en modder. Een leuke en uitdagende ervaring! Na afloop geniet je na in het mooie cafe/restaurant.

 9. Geniet op een terras mét speelplek!
  Tja, dat is toch ultiem genieten he. Lekker op een terrasje in de zon, wat lekkers erbij en kinderen die het ook naar hun zin hebben. Dat kan bijvoorbeeld bij Bie Heintje, Landgoed Kaamps of De Forelderij Op deze locaties kun je heerlijk buiten zitten op het terras en genieten van het mooie Twentse landschap. Bovendien hebben ze allen een speeltuin waar kinderen kunnen spelen terwijl jij en je moeder genieten van een drankje. Voor nog meer leuke terrassen met speelplek kijk je hier: terrassen met speelplek in Twente.

We hopen dat we je hebben kunnen inspireren met deze lijst vol leuke Moederdaguitjes in Twente. Heb je al een keuze kunnen maken voor jouw perfecte uitje? Of heb je nog andere leuke ideeën voor Moederdag in Twente die je graag met ons wilt delen? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.