Een leuk museum met kinderen? Oyfo Techniekmuseum in Hengelo!

Het is vakantie én de kinderen hebben twee weken vrij. Echter laat het weer nog te wensen over, het regent. Maar dat mag de pret niet drukken want ook aan binnenuitjes is er geen gebrek in Twente. Oyfo Techniekmuseum in Hengelo stond nog op ons lijstje en tijdens de schoolvakanties is het er extra leuk want dan zijn er allerlei leuke extra maak-activiteiten. En, dat is nog niet alles. Deze meivakantie is de nieuwe tentoonstelling AI-Catcher geopend. Ik bezocht het museum met mijn 3 kinderen (Fedde 9, Abe 7 en Vigo 4). Het was voor ons allemaal de eerste keer bij Oyfo Techniekmuseum en we waren allemaal super enthousiast.

Techniek voor jong en oud!

Oyfo Tecniekmuseum, staat uiteraard in het teken van techniek en laat je op een speelse en interactieve manier kennis maken met oude en nieuwe vormen van techniek. Het museum bevindt zich op een prachtige locatie, in de voormalige fabriek van Hazemeijer. Hier hebben ze verschillende zones ingericht met oude machines, interactieve spellen, een grote glijbaan en er is zelfs een toekomstvoorspeller!

Oyfo techniekmuseum

Van boven naar beneden met de glijbaan

Het museum is ruim opgezet en beslaat twee verdiepingen en er zijn leuke en leerzame activiteiten te doen verspreid door het hele museum. De kinderen drukken en draaien aan alle verschillende knopjes die er te vinden zijn waarmee je zelf een aantal machines in werking kunt zetten. Door het hele museum lopen medewerkers die helpen met de activiteiten of informatie geven over het museum.

Mijn eigen drie stuiterballen vliegen alle kanten op in het museum, dan is het wel heel fijn dat het museum zo goed is ingesteld op kinderen. Vooral voor de oudste twee was er erg veel leuks te doen, allerlei breinbrekers en interactieve spellen. De jongste was iets sneller uitgekeken, maar gelukkig was daar de glijbaan :-). Ja echt, hoe cool. Van de eerste verdieping naar de begane grond kun je gewoon met de glijbaan. Zo leuk!

Oyfo techniekmuseum

Maakactiviteiten tijdens de schoolvakanties

Tijdens de schoolvakanties kun je aan de slag met verschillende maak-activiteiten. Er is een speciale ruimte ingericht waar je dus zelf aan de slag kunt. Vigo van 4 heeft een heel leuk scharnierdier gemaakt, Abe van 7 maakte een borstelrobot en Fedde van 9 maakte een bibberspiraal. Een beetje ingewikkeld was het wel af en toe maar wat waren ze trots toen het uiteindelijk gelukt is. Gelukkig (ook voor mij) waren er in de maakruimtes aardige begeleiders, die de kinderen helpen mocht dat nodig zijn. De maakactiviteiten worden in de schoolvakanties aangeboden, je kunt een maakpakketje bij de balie. Op de website zie je welke maakpakketjes beschikbaar zijn: Oyfo Techniekmuseum.

 

Oyfo techniekmuseum

Vakantie activiteiten en workshop AI-Catcher

In elke schoolvakantie worden er in het museum vaak extra activiteiten georganiseerd. Zo worden er naast de maakactiviteiten in de tweede week van de meivakantie ook workshops georganiseerd. Nieuw is de tentoonstelling AI-Catcher. In deze tentoonstelling zie je het werk van creatieve menselijke makers, maar ook het werk van de machine. Tijdens een aansluitende workshop bij deze tentoonstelling ga je op onderzoek uit; wat is AI, wat vind je ervan en wat kun je ermee? Deze workshop vindt op 2, 3 en 4 mei plaats tussen de tentoonstelling AI-Catcher. Hier kan je meer informatie vinden over de verschillende activiteiten in de meivakantie.

Oyfo techniekmuseum

Oyfo techniekmuseum

Wil je meer weten over Oyfo Techniekmuseum?

We hebben echt een leuke dag gehad bij Oyfo Techniekmuseum, we zijn er een halve dag geweest en vooral voor de oudste twee was het een heel tof museum. De jongste is net 4, hij vond het heel leuk maar was wel iets eerder uitgekeken dan de oudste twee. De maak-activiteiten waren ook echt een aanrader! En heel erg fijn dat er zulke lieve geduldige medewerkers zijn om een handje te helpen!

Word museuminspecteur en help Oyfo Techniekmuseum  om dit jaar ook Kidspoof Museum te worden.!

Wisten jullie dat Oyfo is

bekroont met de titel Kidsproof Museum? Kinderen die het leuk vinden om naar musea te gaan en om hun mening te delen kunnen museuminspecteur worden. Is dat wat voor jouw kind? Dan kun je jouw kind hier aanmelden als museuminspecteur. Door de vragenlijst in te vullen laat je aan andere kinderen weten hoe leuk het museum is volgens jou en zo help je Oyfo weer Kidsproof Museum te worden in 2023! Wat ons betreft verdienen ze deze titel zeker!

Over Ichelle

Meer blogs van Ichelle lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.