Avonturenpark Hellendoorn!

Door

Avonturenpark Hellendoorn opende op 6 april 2019 weer haar deuren voor het grote publiek. En VETTT mocht daarbij zijn! En reden genoeg om aanwezig te willen zijn, want er is namelijk een nieuwe attractie in Dreumesland, Baba’s Ruimtereis! Het weer was ons goed gezind en dus togen we vol goede moed richting Hellendoorn. En wat hebben we een mooie dag gehad in dit leuke en kindvriendelijke park! Zo ontdekten we ook dat er in 2019 nóg een nieuwe attractie bijkomt, die zeker de moeite waard is om te ontdekken. In het piratenthema zal namelijk naar verwachting in de lente van 2019 Fort KnalKruit zijn intrede doen, waarmee er voor jong en oud veel plezier wordt toegevoegd aan het aanbod van het park. En wie geluk heeft, loopt misschien Kapitein Baba nog wel tegen het lijf… Ahoy Baba!

Avonturenpark Hellendoorn

Met mijn goede vriendin en onze kinderen van 2,5 en 5 jaar oud, ging ik op pad richting Avonturenpark Hellendoorn. Het beloofde een mooie zonnige dag te worden, dus dat zat in ieder geval al goed. Het leuke aan Avonturenpark Hellendoorn is, dat er natuurlijk een heleboel avonturen te beleven zijn. Maar daarnaast is het ook betaalbaar én niet zo ver reizen (als je in Twente woont natuurlijk). Je hebt al een entreekaartje vanaf € 15,50 wanneer je vooraf online je tickets bestelt. Het is een gezellig en gemoedelijk park, waar de attracties niet te ver uit elkaar liggen. Kinderen vanaf 90 centimeter lang mogen onder begeleiding in het gros van de attracties en speciaal voor hen is er Dreumesland, waar veel (kermis)attracties zijn, waar zij zelfs alleen in mogen. Kinderen tot 120 centimeter lang kunnen hier hun hart ophalen, want er is voor de kleine avonturiers genoeg te beleven.

Op avontuur

Vlak na binnenkomst ligt op het centrale plein al een groot klim- en klauterfestijn, ‘De 3 Geheime Torens’ waar de kinderen zich al uren zouden kunnen vermaken. Hiernaast ligt het restaurant met terras waarvan je mooi een oogje in het zeil kunt houden.

 

avonturenpark Hellendoorn

Maar al gauw togen we verder om te kijken wat voor moois het park ons nog meer te bieden had. We begonnen bij de ‘Sungai Kalimantan’ ronde raftbootjes voor het hele gezin, want die zagen er wel gevaarlijk leuk uit. Een avontuur was het zeker en je mag blij zijn als je er met een droge broek uitkomt (niet van angst overigens). Wel een spetterend avontuur dus voor een zonnige dag in deze kolkende rivier mét mooie waterval. Al vond de jongste telg van het gezelschap de waterval toch wel wat spannend.

avonturenpark Hellendoorn

 

avonturenpark Hellendoorn

Jungle dieren

In de categorie ´bootjes´ konden we nog meer vertier ontdekken. Middels een gemoedelijk boottochtje konden we onze benen even wat rust geven terwijl de kinderen om zich heen keken of ze nog bijzondere dieren konden ontdekken. Deze attractie was dan ook geschikt voor alle gezinsleden, van jong tot oud. Voor de kleintjes was dit nog best spannend, want zag ik daar nou net een krokodil tussen de struiken?

avonturenpark Hellendoorn

avonturenpark Hellendoorn

Vanuit de bootjes konden we met de rekels praktisch bijna in ‘de Donderstenen’ achtbaan springen, niet een geheel ontoepasselijke titel. Ook Kareltje en Jasmijn gingen hier het avontuur aan. Dat was wel één van de favoriete attracties van onze kleine waaghalzen. Net als ‘het Galjoen’ in het piratendorp, alleen heeft moeders helaas geen stalen maag.

avonturenpark Hellendoorn

 

avonturenpark Hellendoorn

 

avonturenpark Hellendoorn

Spetterfeest

In de categorie ‘spetteren’ konden we zo door naar de ‘Wild Waterval’. Houd de poncho’s maar vast paraat. Het tochtje stond wel weer garant voor een bult plezier voor de jongens, die maar wat graag nog een keer wilden varen naar de grote afdaling. Vooruit dan maar. Moeders draagt zo graag een regenponcho. De koters konden hier mooi als een stel kuikens onder zitten bij de grote afdaling. Leverde ook weer een prachtplaatje op bij de uitgang, eentje voor in de boeken. Deze heb ik overigens niet gekocht, want ik blijf de actiefoto’s in pretparken altijd onnodig prijzig vinden. En daarnaast kon papa vandaag helaas niet mee en voelde de foto ook niet compleet, dus zijn we de kassa uiteindelijk weer voorbij gelopen. De poncho had ik overigens uit voorzorg van huis mee genomen, dus als je verwacht dat die uitgedeeld wordt, kom je van een koude kermis thuis.

avonturenpark Hellendoorn

Plezier in Dreumesland

En toen: Dreumesland! Wat een plezier. Hier konden de kinderen naar hartenlust rondrennen, terwijl wij een oogje in het zeil hielden. En in de meeste attracties mogen kinderen vanaf 90 centimeter lang alleen dus hier konden ze zich wel even vermaken!

avonturenpark Hellendoorn

 

avonturenpark Hellendoorn

 

avonturenpark Hellendoorn

 

avonturenpark Hellendoorn

 

 

Vorig seizoen werd al ‘Bella’s Swingpaleis’ aan Dreumesland toegevoegd en dit jaar trok de nieuwe attractie ‘Baba’s Ruimtereis’ alle aandacht. Trappelend van ongeduld stonden onze kinderen in de rij en het maakte dan ook alle verwachtingen waar. En het plezier was wel van de gezichten af te lezen.

Avonturenpark Hellendoorn

 

Trucks doen het ook nog steeds altijd goed.

Wat een topdag!

‘Dino Sky Pedalo’ was één van de favoriete attracties van onze jongste zoon. Ook van mama, want die wilde nog graag wat cardio-oefeningen doen. Je moet er even wat voor doen om het te kunnen waarderen, maar het uitzicht was mooi. De monorail leverde overigens een nog mooier uitzicht op en daarvoor kon moeders ook ontspannen zitten. Topattractie! Ook hier kon zoonlief het liefst de hele middag inzitten en dit bleek uiteindelijk de favoriete attractie van onze peuter te zijn. De ‘Super Glijbaan’ waar je met matjes vanaf kon roetsjen was ook erg populair onder onze koters. Zoals je kunt zien, had ook moeders een topdag. En dit soort glijbanen staan altijd garant voor wat leuke homevideo’s. Helaas hebben we niet op film staan hoe ik hulpeloos tussen de benen van mijn vriendin door schoot op mijn matje inclusief gierende zoon, terwijl ze een foto probeerde te maken van mijn legendarische afdaling.

Nog even doorgroeien

Ook waren er bij Avonturenpark Hellendoorn attracties voor grote kinderen en tieners, waar onze jongens nog even wat meer broccoli en boontjes voor moeten eten. Maar over enkele jaren zullen ze waarschijnlijk ook schateren van plezier in ‘het Drakennest’, ‘de Rioolrat’ en ‘de Tornado’. Hier moet je namelijk 120 centimeter lang voor zijn. Nog een paar centimeters wachten dus… Wie weet kunnen we in oktober 2019 een bezoek brengen aan Heksendoorn en zijn er weer nieuwe mogelijkheden.

 

Waterglijbanen

Sinds enkele jaren nieuw bij het Avonturenpark is een prachtig Slidepark met een heel assortiment aan waterglijbanen. Hier betaal je volgens de website van Avonturenpark Hellendoorn een extra toeslag van € 3,50 voor, maar oogt zeker wel de moeite waard. De jongens keken hun ogen uit, maar helaas is het nog geen zomer. Hier gaan we zeker voor terugkomen, want ook dit zag eruit als een groot avontuur waar onze harten sneller van gaan kloppen.

Avonturenpark Hellendoorn

Rust pakken

Voor de opa’s en oma’s, papa’s en mama’s die niet zo van een adrenalinekick houden, is er ook genoeg vermaak. Een gemoedelijk boottochtje langs apen en andere jungledieren, laserfun bij ‘de Discovery Club’ of dansen met Kareltje en Jasmijn bij ‘het Web’. Daarnaast zijn er genoeg mooie terrassen waar je lekker een kop koffie kunt drinken of een lekkere snack kunt nemen. Je kunt ook neerstrijken in het restaurant met terras bij ‘de 3 Geheime Torens’ en wie weet komen Baba en Bella nog even langs voor een high five.

 

Tot de volgende keer!

De kinderen waren er in ieder geval nog dagen niet over uitgepraat en plannen alvast het volgende bezoek. En Baba de parkmascotte, die we in de parkwinkel vonden, mocht mee naar huis voor bij de rest van de verzameling! Dag Avonturenpark Hellendoorn, dag Baba en Bella, Kareltje en Jasmijn. Tot de volgende keer!

 

Over Emily

Meer blogs van Emily lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.